ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «ΕΙΔΩΛΑ» 

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις iFocus, διοργανώνουν παρουσίαση του φωτογραφικού  λευκώματος  με τίτλο «Είδωλα».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

WOMEN IN AGRICULTURE ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Women in Agriculture είναι ένα πρόγραμμα οριζόντιας επιμόρφωσης (horizontal training), βιωματικής μάθησης (mentoring + peer learning) και δικτύωσης (networking) και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αγροδιατροφή / αγροτουρισμό.

WOMEN BACK TO WORK – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Women Back to Work είναι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, δικτύωσης (networking) και mentoring και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά εργασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EQUALL ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει μέσα από τις δράσεις της, στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα EQUALL. Ένα πρόγραμμα, μέσα από το οποίο αναπτύσσονται πρωτοβουλίες υποστήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής ισότητας.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΠΑ

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση στα e-εργαστήρια (workshops) ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη της ΔΥΠΑ, η δράση θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο 2024 με 18 εργαστήρια.

STARTUPS IN GREECE 2023/2024 

Η πορεία των startups στην Ελλάδα, οι επενδυτικές ευκαιρίες, οι εξαγορές και οι προοπτικές για το 2024 στο ετήσιο report του Found.ation και του EIT Digital. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1000 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ MICROSOFT

Η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1000 άτομα από όλη τη χώρα με στόχο την άμεση απασχόληση τουλάχιστον του 50%. Με ίση εκπροσώπηση γυναικών & ανδρών, το πρόγραμμα απευθύνεται για πρώτη φορά και σε άτομα έως 55 ετών

ΗΜΕΡΙΔΑ ΄΄ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ΄΄

Το Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Οι Γλωσσικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη

ΈΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ CISCO NETACAD

Το Χαμόγελο του Παιδιού, στο πλαίσιο της Ακαδημίας Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού και με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας Cisco Greece, ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου λειτουργίας της Κοινωνικής Ψηφιακής Ακαδημίας Cisco NetAcad 

WORKSHOP DIVING INTO 5G/ CLOUD CORE TECH

Στις 8 Δεκεμβρίου η Best Thessaloniki διοργανώνει Workshop σε συνεργασία με την Intracom-Telecom, έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, με θέμα Diving into 5G/ Cloud Core Tech & Engineering.

ECOMMERCE & DIGITAL MARKETING EXPO NORTH 2024

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης της eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH 2023 τον περασμένο Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, και της 5ης eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση της 3ης eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH. 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Αξιολόγησης της Οικονομικής Ελευθερίας 2023: Ο Δρόμος προς την Ανάπτυξη.  Σε αυτήν συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περαιτέρω ενίσχυση των θεσμών εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση και η διαιτησία

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Μ’ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Για 11η συνεχή χρονιά, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας διοργανώνει τα Business Days, ένα θεσμό τον οποίο οι νέοι έχουν αγκαλιάσει είτε στη μορφή του με φυσική παρουσία είτε στη διαδικτυακή.

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΕΑΔ

Ανακοινώνεται το 7ου Συνέδριο της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας, με γενικό θέμα: «Η Πρόκληση της Ετερότητας και της Διαφορετικότητας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΠΘ

Το Δ.Π.Θ. ανακοινώνει την έναρξη τριών επιμορφωτικών προγραμμάτων εξιδεύκευσης στο ΚΕΔΙΒΙΜ. Πρόκειται για προγράμματα οικονομικών επιστημών, σύγχρονων επιχειρηματικών εργαλείων και τεχνητής νοημοσύνης.

ΤEXNHTH ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επανάσταση στις επιχειρήσεις – Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν ένα πολύ στενό χρονικό περιθώριο να κατανοήσουν σε βάθος τί σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για την επιβίωση και την εξέλιξή τους και ποια βήματα πρέπει να κάνουν προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

ΝΕΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης και κατάρτισης ανακοινώθηκαν από το ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ. Τα προγράμματα οδηγούν σε Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης ή Γενικής Επιμόρφωσης και παρέχουν ECTS.

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Τα Θερινά Σχολεία αποτελούν στρατηγικό άξονα δράσης του Ιδρύματος. Αντανακλούν την ακαδημαϊκή αριστεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, την σημαντική διεθνή του παρουσία, αλλά και τη δέσμευση του να προσφέρει στην κοινωνία

ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ”

Σκοπός του Διεθνούς Φεστιβάλ “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη” είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική της αναπηρίας. Η ιδέα ξεκινά από το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να εκφράζονται μέσω της τέχνης είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, σε συνεργασία με τις σχολές ΔΕΛΤΑ παρουσιάζουν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με τίτλο: “Covered in Brilliance: Bestseller Book Covers Remake”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΕΔΙΒΙΜ

Το ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ συμμετέχει στην Πρόσκληση της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) με τίτλο “Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, στο πλαίσιο της δράσης: «SUB2:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας, προγραμματίζει τη διοργάνωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της, στη Δράμα, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2023 (στο πλαίσιο της Ονειρούπολης) με γενικό θέμα

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ MENTORING

Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το πιο ευρύ και δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα, σε συνεργασία με τη Socialinnov ξεκινάει νέο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων και mentoring για την ενδυνάμωση νέων!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ JOBFAIR-EESTEC LC Xanthi

Θέλεις να έρθεις σε επαφή με τεχνολογικές, και όχι μόνο, εταιρείες από όλη την Ελλάδα; Ενδιαφέρεσαι να κάνεις γνωριμίες χρήσιμες για το μέλλον και την επαγγελματική σου αποκατάσταση και να ανακαλύψεις επαγγελματικές ευκαιρίες; Ψάχνεις τρόπο να διευκολύνεις την μετάβασή σου από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό χώρο;

7o ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΕΤΕΑΔ

Η παρουσίαση από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και άλλους/ες ερευνητές και ερευνήτριες, μελετών και νέων προσεγγίσεων για τον ρόλο της Ετερότητας και Διαφορετικότητας στην Εκπαίδευση, η κατάδειξη της θετικής στάσης των εκπαιδευτικών σε θέματα συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών,

H ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ OPEN HOUSE 2023

Μπείτε στον κόσμο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης και ανακαλύψτε τους θησαυρούς της στην καρδιά της Αθήνας: Από τον El Greco έως τον Τσαρούχη και από τη Χάρτα του Ρήγα έως και το πιάνο της Μαρίας Κάλλας που βρισκόταν στη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση.

EUROPEAN SafeOnline INITIATIVE – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 500 ΓΟΝΕΩΝ

Το έργο European SafeOnline Initiative (ESOI), το οποίο χρηματοδοτείται από το
πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στόχο έχει να βελτιώσει τα επίπεδα γραμματισμού στα νέα μέσα των παιδιών και των νέων μέσω της εκπαίδευσης
των γονέων τους.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ – Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η θετική ηγεσία είναι ένα στυλ ηγεσίας που εστιάζει στη δημιουργία ενός θετικού και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει την ευημερία, τη δέσμευση και την απόδοση των εργαζομένων.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ.), του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με στόχο την προβολή του Κέντρου, στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσκαλούνται οι ενδιαφερομενοι στην 1η Ημερίδα που διοργανώνεται, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 μ.μ..

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρόγραμμα περιέχει συνολικά δέκα (10) τρίωρες τηλε-συναντήσεις/σεμινάρια (εκ των οποίων οι έξι (6) είναι προσανατολισμένες στην «ανάγνωση και συγγραφή λογοτεχνίας» και τέσσερις (4) στην «διδασκαλία της δημιουργικής γραφής στη σχολική τάξη ».

TΡΙΗΜΕΡΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Socialinnov, το οποίο υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και την υποστήριξη της Microsoft Hellas, καθώς και πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδεύσεις και εργαστήρια.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Πρόσκληση συμμετοχής στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που οργανώνει το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο «Νέες Προοπτικές και Σύγχρονες  Προκλήσεις στα Επαγγέλματα του Αθλητισμού».

16ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ REGENERATION

Ο 16ος Γενικός Κύκλος αποτελεί την ναυαρχίδα του ReGeneration. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες πτυχιούχους, με ή χωρίς αναπηρία, από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε καίριες ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες που θα αναβαθμίσουν το επαγγελματικό τους προφίλ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ “ΕΝΟΡΑΣΗ”

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, στις 15:00, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παπασιοπούλου 2-4, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα με τίτλο «Ένα Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υπηρεσία του Ανθρώπου και του Πολιτισμού» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΙΟ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο:
«Νέες Προοπτικές και Σύγχρονες Προκλήσεις στα Επαγγέλματα του Αθλητισμού».

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στα πλαίσια του Κύκλου σεμιναρίων 2022 – 2023 του Π.Μ.Σ. «Βιολογικές Επιστήμες: Έρευνα & Εφαρμογές» του Τμήματος Βιολογίας, ο Διευθυντής του ομίλου FAMAR GROUP – Υπεύθυνος σε θέματα Περιβάλλοντος, Υγείας-Ασφάλειας, Ενέργειας & Αειφορικής Διαχείρισης)

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ACTIONAID

Το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις «Ημέρες Καριέρας» και σε καλεί να συμμετάσχεις σε ένα διήμερο διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

4ος ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΧΟΛΩΝ

Την ευκαιρία να εκπαιδευτούν δωρεάν σε περιζήτητες ειδικότητες προγραμματισμού δίνει για μια ακόμη φορά σε νέες και νέους η Socialinnov, με την υποστήριξη σημαντικών φορέων.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Η επιτροπή του συνεδρίου απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο Επιστημονικό Συνέδριο που θα οργανώσει το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2022 ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το #JobFestival είναι το πληρέστερο φεστιβάλ εργασίας στην Ελλάδα και για πρώτη φορά πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΙ ΠΑΣΤΕΡ

Το έτος 2022 εορτάζουμε τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Λουί Παστέρ, του διάσημου Γάλλου χημικού και βιολόγου που θεωρείται ο πατέρας της μικροβιολογίας. Ο ίδιος μάλιστα δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα.

15ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ REGENERATION ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

Ο 15ος Γενικός Κύκλος αποτελεί την ναυαρχίδα του ReGeneration. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες πτυχιούχους, με ή χωρίς αναπηρία, από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε καίριες ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ICACS 2022)

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (https://ds.uth.gr/) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Σεπτεμβρίου 2022, θα διοργανώσει διαδικτυακά το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στους Αλγορίθμους, στην Υπολογιστική και στα Συστήματα / 6th International Conference on Algorithms, Computing and Systems (ICACS 2022)

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΆΓΧΟΥΣ

Το ERASE-S GREECE (Ο ΑΓΧΟΣΒΗΣΤΗΡΑΣ ή ΣΒΗΝΩ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την υποστήριξη των μαθητών/τριών στην σχολική κοινότητα μετά από ένα τραυματικό γεγονός.

1o ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η διοργάνωση του 1ου Επιστημονικού «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ» Ιατρικού Συνεδρίου του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή εξωστρέφειας με σκοπό να αναδειχθούν αφενός η ιστορική πορεία και τα επιτεύγματα των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος της Ιατρικής

28ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ &ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ

Το Δίκτυο Πολύπλοκων Συστημάτων και Εφαρμογών (COSA-Net, http://cosa.inn.demokritos.gr/ ) που συντονίζει το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ανακοινώνει τη διοργάνωση του 28ου Θερινού Σχολείου – Συνεδρίου «Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα», 18 – 26 Ιουλίου, 2022.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΔΒΜ ΤΟΥ ΑΠΘ

Νέοι Κύκλοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Όλα τα προγράμματα παρέχουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS ή βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΄΄TECH TALENT SCHOOL΄΄

Το πρόγραμμα Tech Talent School για Εκπαιδευτικούς αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της εξέλιξης των εκπαιδευτικών, όχι μόνο σε σχέση με τη δράση τους μέσα στη σχολική κοινότητα αλλά και ως επαγγελματίες.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΄΄EKOME WEBINAR΄΄ 

Πρόσκληση στο 8ο διαδικτυακό σεμινάριο από τη σειρά EKOME MIL Webinars θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου (16.00 EET) με θέμα «Children and Digital Media: Forms & Attitudes». Με το τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο του Β΄Κύκλου

ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ “PLASMATA: BODIES, DREAMS, DATA”

Η Στέγη επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως. Ένα χρόνο μετά το “You and AI”, με τη νέα έκθεση ψηφιακής τέχνης, “Plásmata: Bodies, Dreams, and Data”, αναζητούμε το σώμα, το δικό μας και το άλλο: το ατομικό και το συλλογικό, το ανθρώπινο και το μη ανθρώπινο, και τελικά το πλανητικό. Από τις 23 Μαΐου έως τις 10 Ιουλίου, στα «Πλάσματα» στο Πεδίον του Άρεως 25 διεθνή έργα

EPICUR ENTREPRENEURIAL LAB – SUMMER SCHOOL EDITION

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων EPICUR, διοργανώνει σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU) (Αυστρία) και Karlsruhe Institute of Technology (KIT) (Γερμανία), το θερινό σχολείο “EPICUR Entrepreneurial Lab – Summer School Edition”.

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ THESS CLEAN, THESS GREEN

To Δίκτυο Νέων των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης στη Μαύρη Θάλασσα (SDSN Youth Black Sea), διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν ημερίδα με τίτλο “Διά Βίου Μάθηση και Αγορά Εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Ο ρόλος των Πανεπιστημίων: Νέα δεδομένα-Νέες προοπτικές“.

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΆΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (THMMY), και πιο συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (http://ctll.e-ce.uth.gr) σχεδιάζει μαθησιακό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε άτομα άνω των 55 ετών.

SAVE THE DATE: 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, 27 & 28 Μαΐου 2022

Σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων της Νύχτας της Φιλοσοφίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει το 1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Μαΐου 2022 στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών με είσοδο ελεύθερη.

ΝΕΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ) ανακοινώνει την έναρξη νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει ελληνογαλλική συζήτηση με θέμα « Ενεργειακές, γεωπολιτικές και κλιματικές κρίσεις : πώς θα επιτευχθεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; ».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: HANDS ON BIOSTATISTICAL WORKSHOP

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος με τίτλο ¨Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος¨ διοργανώνει πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Hands on biostatistical workshop»

ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ: Διαθέσιμα επιμορφωτικά προγράμματα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης διοργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία οδηγούν στην απονομή Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης μη τυπικής εκπαίδευσης.

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΤΑΞΗ & ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το 7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ξεκινάνε οι κύκλοι εκπαίδευσης ενηλίκων των Κριτικών Ανθρωπιστικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα

2ο WEBINAR,ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την αρχή της πανδημίας ξεκίνησε μία προσπάθεια ενημέρωσης του ιατρικού κόσμου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ WORKSHOP ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA, προσκαλεί τα μέλη της τοπικής επιχειρηματικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας στο διαδικτυακό workshop με τίτλο «Interlinking with regional stakeholders: how can European University alliances integrate industrial innovation ecosystems?».

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου 2021, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει τη Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, στις 19.30, μια συζήτηση με θέμα « Η ψηφιακή μετάβαση στις κινηματογραφικές αγορές : προς ένα υβριδικό μοντέλο ;» .

13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ»

Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),

START SCHOOL OF BUSINESS: ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το START Project, το καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της Socialinnov που υλοποιείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στους νέους εκπαιδευτικούς κύκλους σπουδών του START School of Business.

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΕΠ΄ ΑΡΩΓΗ»

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ΄ Αρωγή» στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην αίθουσα της Πειραματικής σκηνής με θέμα: «Αυτονομία και Προστασία: η Διπλή Διάσταση της Προνοιακής Παρέμβασης».

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ – START AT UPSTREAM

Το χάσμα των δεξιοτήτων ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ειδικά στον τομέα των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας, φιλοδοξεί να γεφυρώσει το Start at Upstream, το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του κύκλου « Η νεολαία που καινοτομεί » το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ, προσκαλούν 6 Έλληνες και Γάλλους ειδικούς σε μία ανοικτή συζήτηση με θέμα την αιολική και ηλιακή ενέργεια και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ 2021

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει υπό την αιγίδα του το 37ο Διεθνές Συνέδριο Σεισμολογίας “The 37th General Assembly of the European Seismological Commission (ESC)” εξ αποστάσεως κατά το διάστημα 19 – 24 Σεπτεμβρίου 2021.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ 2021

Το Found.ation, η Socialinnov, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη με χαρά ανακοινώνουν μία ακόμη συνεργασία σε δύο καινοτόμα προγράμματα, το TechCamp Thessaloniki και το Education Revolution Conference, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ WOMENTORS

Εκ μέρους του Ιδρύματος Λαμπράκη και της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, θέτουμε υπόψιν σας το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών WOMENTORS, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες 18-35

YOGA-PILATES SCHOOL: HΑΤΗΑ YΟΓΑ 100Η ΚΕΔΙΒΙΜ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της Hatha Yoga: σε pranayama (βασικές τεχνικές αναπνοής), σε βασικές τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης και χαλάρωσης, σε asanas (στάσεις) σε βασικό κ μέσο επίπεδο

13ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

«ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ  ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: “FILOXENO 2.0΄΄

Οι συνεργαζόμενοι φορείς – η εταιρία Knowledge Broadband Services Α.Ε. και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»

17o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ CEST 2021

Με τη συμμετοχή σημαντικότατων διεθνών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων η Dr Maria Neira, Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization–WHO) αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος το 17ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2021)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ – ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/5/2021, η 2η ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη της σειράς Digital Systems Events του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΣΧΟΛΕΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ: Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ

Με τη θεματική “Σχολές σκέψης στον Φιλελευθερισμό #1: Η αυστριακή οικονομική σχολή” ολοκληρώνεται τον Ιούνιο ο πρώτος κύκλος της φετινής Φιλελεύθερης Ακαδημίας του ΚΕΦίΜ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πανεπιστημιούπολης Σερρών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “BEST SOFT SKILLS TRACK”, BEST THESSALONIKI

Το BEST Thessaloniki διοργανώνει για πρώτη φορά στις 10 με 20 Μαΐου έναν κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων με θέμα τα Soft Skills, που αποτελούν απαραίτητο εξοπλισμό για έναν μελλοντικό επιστήμονα και εν γένει εργαζόμενο του 21ου αιώνα.

ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ E-UNI TALKS «ΠΑΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!»

Τα e-UNI Talks αποτελούν μια πρωτοβουλία του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Λειτουργούν ως ένα σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων μεταξύ φοιτητών, καθηγητών, ειδικών αλλά και του γενικότερου πληθυσμού που επιθυμεί να συμμετάσχει.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2021 – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μετά την επιτυχία των προγραμμάτων της Φιλελεύθερης Ακαδημίας του ΚΕΦίΜ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπου συμμετείχαν πάνω από 90 συνολικά εκπαιδευόμενοι, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη των εγγραφών στο πρόγραμμα του Μαΐου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση κάθε χρόνο μεγαλώνουν, εξελίσσονται και επαναπροσδιορίζονται ώστε να αφορούν το «εδώ και τώρα». Προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες περιστάσεις και γίνονται από απόσταση, ώστε η γνώση να μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να συμμετέχει χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία διοργανώνει το Σάββατο 17 Απριλίου και 2021 Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο “e – κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας”.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΤΟ 1821 ΑΛΛΙΩΣ

Την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Διόπτρα διοργανώνουν ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με συγγραφείς με τίτλο «Το 1821 αλλιώς…».Πιο συγκεκριμένα θα συζητήσουν με τους: Γιώργο Μαργαρίτη, για το βιβλίο«1821 – Ενάντια σε φρούρια και τείχη – Μια μικρή εισαγωγή για την ελληνική επανάσταση»

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πόσο επίκαιρο είναι το όραμα των πρωταγωνιστών της Επανάστασης; Ποιες ήταν οι προσδοκίες τους για τη γλώσσα, την παιδεία, την επιστήμη, την πολιτική και το κράτος δικαίου; Πόσο ανάγκη έχουμε σήμερα από έναν νέο Διαφωτισμό;

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΓΕΝΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΣΜΟΥ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», διοργανώνει, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Η γένεση του ελληνικού συνταγματισμού:

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Η EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας σας κοινοποιεί το δωρεάν σεμινάριο που υλοποιείται σε συνεργασία με το American College of Thessaloniki “Η χρήση των digital & social media ως εργαλείο προώθησης στην εκπαίδευση & Εργαλεία της Ψηφιακής Τάξης” που σίγουρα ενδιαφέρει τους αναγνώστες σας!

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τα αποτελέσματα της δεύτερης κατά σειρά μεγάλης δημοσκόπησης με τίτλο «Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Επανάσταση του 1821;» δημοσίευσε και παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα το ΚΕΦίΜ, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών MARC.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΣ

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο της Αργυρώς Μαντόγλου «Τρικυμίες Παθών.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ| ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων Άνοιξης 2021 μέσω livestreaming από το κανάλι Youtube και τη σελίδα του ΙΑΝΟY στο Facebook

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΥΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ STEM

Με τις προκλήσεις της πανδημίας του κορονοϊού αναθεωρήθηκαν πολλές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Η τηλεκπαίδευση δημιούργησε προβλήματα που ίσως δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ μέσα στη σχολική αίθουσα. Γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της νευροεκπαίδευσης.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΑΔΕ MY DATA

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με αφορμή την επικείμενη 15η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Δεδομένων συζητάμε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 18:00, μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα προστασίας δεδομένων που έχουν ανακύψει με την εμφάνιση της πανδημίας

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ – ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

Τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής και Μαθηματικών του ΑΠΘ, σας προσκαλούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ. έως 1:00 μ.μ. στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «PhD Hub ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Διδακτορικών – Διασύνδεση Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ COVID-19

Η πανδημία του Covid-19 έφερε ανατροπές στη διεθνή οικονομία και πτώση του διεθνούς εμπορίου αλλάζοντας τον τρόπο επικοινωνίας και διάχυσης της πληροφορίας, τον τρόπο εργασίας, καθώς και τον προσανατολισμό

3D ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΦΩΤΡΕΑΛΙΣΜΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ 3DSMAX

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στα εκπαιδευτικά προγράμματα:
«3D Σχεδίαση, φωτορεαλισμός & κίνηση με 3dSmax.

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει για πρώτη φορά ένα νέο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης (εξ αποστάσεως) στο αντικείμενο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: Ανάπτυξη, Αξιολόγηση, Διαχείριση και Εφαρμογές»

DIGITAL ECONOMY FORUM 2020

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) συμπληρώνει 25 δυναμικά και σταθερά χρόνια πορείας από την ίδρυση του, με προσήλωση και πίστη στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή τεχνολογία,

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ YOUTH EMPOWERED

Το Youth Empowered, αποτελεί το πιο ευρύ και δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα λανσάρει το νέο του app και σε συνεργασία με τη Socialinnov ξεκινάει νέο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων και mentoring για την ενδυνάμωση νέων 18-30 ετών.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΜΕ.Κ.ΘΕ.Μ.Ε.) του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris)

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων

ΤΟ ΠΡΩΤΟ PODCAST ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επιμορφωτικές ημερίδες με θεματολογία τη σχέση οικονομικής ελευθερίας με την ένταξη στην ΕΕ, και την ποιότητα της νομοθέτησης στην Ελλάδα, και οι δύο από τις οποίες συνοδεύονται από αντίστοιχες νέες μελέτες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COURSERA

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για δωρεάν πρόσβαση 50.000 ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και ειδικοτήτων

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Tα Ψηφιακά Business Days του πανοράματος επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας, αποσκοπούν στο να ωφελήσουν λόγω των νέων δεδομένων της COVID-19 εποχής

REGENERATION ACADEMY FOR DIGITAL ACCELERATION

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών Data Science, σε συνδυασμό και σύνδεση με απαραίτητες γνώσεις Επιχειρηματικής Ευφυΐας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Τα εργαστήρια βιβλίου του ΙΑΝΟΥ δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013 και φέρουν τη σφραγίδα του ΙΑΝΟΥ και των καταξιωμένων συγγραφέων και επαγγελματιών οι οποίοι διδάσκουν σε αυτά.

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Ε.Κ.Π.Α. υλοποιούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Δεξιότητες αποτελεσματικής αυτοπαρουσίασης και απασχολησιμότητας

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης με Βιντεομαθήματα
– Δωρεάν Παρακολούθηση –

Έναρξη μαθημάτων: 23 Νοεμβρίου 2020
On-line εγγραφές στην πλατφόρμα:
www.coursity.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟ-ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ SMECOMP

Οι θερμοκοιτίδες στην Ελλάδα υποστηρίζουν νεοφυείς επιχειρήσεις στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Προσφέρουν στις επιχειρήσεις σημαντικούς πόρους, όπως στέγαση,

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε επίσημη διαδικτυακή τελετή ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Συνέδριο καλείται να καθιερώσει ένα διεθνή διάλογο μεταξύ των ερευνητών, καθηγητών, φοιτητών και εν γένει της Επιστημονικής κοινότητας αλλά και κάθε άλλου ενδιαφερομένου, με σκοπό να διερευνήσει θεμελιώδη ζητήματα της πορείας του Σύγχρονου Ανθρώπου

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

To START Project, το καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων που υλοποιείται στo Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ανακοινώνει την έναρξη, από τον Οκτώβριο του 2020, του START School of Code: Full Stack Developer Bootcamp

4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GENEDIS 2020

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων (Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research “GeNeDis 2020″) με τίτλο ‘Health in Aging and Mental Wellness in the new digital era’ θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, 8-11 Οκτωβρίου 2020.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Η αλυσίδα πολιτισμού IANOS και τα εργαστήρια βιβλίου της συμπλήρωσαν ήδη επτά χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ

Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού σε συνεργασία με το Εργαστήριο BElab του Διεθνούς Πανεπιστημίου

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Επαγγελματική συμβουλευτική & ένταξη στην απασχόληση ατόμων με αναπηρία & λοιπών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – Έναρξη 20 Οκτωβρίου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ INTERNATIONAL PERSPECTIVES IN EDUCATION

Το δεύτερο διεθνές συνέδριο “International Perspectives in Education” (IPiE2020) με θέμα «Voices from the Classroom” συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Katholieke Universiteit Leuven (Βέλγιο), University of Derby (Ηνωμένο Βασίλειο)

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το θερινό σχολείο στοχεύει στην παροχή προηγμένης εκπαίδευσης σχετικά με τον προσδιορισμό των επιχειρηματικών ευκαιριών που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την ένταξη της ευθύνης

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ), και συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (http://ctll.e-ce.uth.gr), αναπτύσσει ψηφιακές μαθησιακές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενήλικες και στοχεύουν στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σε επιστήμες και τεχνολογία.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΆΡΘΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Ο Διευθυντής και Ερευνητής A’, ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ και ο Ερευνητής Γ’, ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ είναι οι Guest Editors της ειδικής έκδοσης του Επιστημονικού Περιοδικού «Energies» με τίτλο «Control and Optimization of Renewable Energy Systems».

13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EUROSUN 2020 ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Συνδιοργανώνει το 13ο Διεθνές Συνέδριο EuroSun 2020 για την Ηλιακή Ενέργεια στα Κτήρια και στη Βιομηχανία το διάστημα 01-03 Σεπτεμβρίου 2020.

ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

ΤECHCAMP THESSALONIKI: EMPOWER WOMENS’ ENTREPRENEURS

Το Found.ation, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη με χαρά ανακοινώνουν τη νέα τους συνεργασία στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2020, όπου θα διοργανώσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

To CrisismedEdu αποτελεί μια διεπιστημονική διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης, ενημέρωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διάλογου σε θέματα που σχετίζονται με την πορεία του COVID-19 σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΔΙΒΙΜ-ΑΠΘ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΑΠΘ) ανακοινώνει την έναρξη νέων κύκλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Όλα τα προγράμματα παρέχουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS ή βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΓΗΡΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το γνωστικό αντικείμενο Γηροδοντιατρικής του Εργαστηρίου Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ διοργανώνει διαδικτυακά το 30ο διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Γηροδοντιατρικής με τίτλο «Healthy smiles, longer lives” στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2020.

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EWaS (EFFICIENT WATER SYSTEMS)

To 4o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο EWaS4 (Efficient Water Systems) International Conference: “Valuing on the Water, Carbon, Ecological Footprints of Human Activities” το οποίο θα διεξαχθεί ψηφιακά κατά το διάστημα 24-27 Ιουνίου 2020,

WEBINAR Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΕ ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει webinar ημερίδα με τίτλο «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ PROLEPSIS

Πρόσκληση στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Mig-HealthCare, στις 23 Ιουνίου 2020

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς διοργανώνει στις 30 & 31 Μαΐου 2020, την διαδικτυακή διημερίδα “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοικτής εκπαίδευσης

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Η προετοιμασία 220 μακροχρόνια ανέργων επιστημόνων, που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας,

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανταποκρινόμενο στις έκτακτες ανάγκες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού COVID-19 το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας- ΕΕΥΕΜ του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ – Hellenic Open University)

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ

Το Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο (webinar)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μένουμε σπίτι» «Μένουμε ασφαλείς» σημαίνει ενεργοποίηση ψηφιακών εργαλείων που προσφέρουν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους, τους γονείς αλλά και όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την πανεπιστημιακή κληρονομιά.

ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ TEDxAUTH HOMECASTS

Με σκοπό να στρέψει το ενδιαφέρον αποκλειστικά στον άνθρωπο και ταυτόχρονα να τονώσει τη θετική του σκέψη, έρχεται το TEDxAUTH HOMECASΤS, από το επίσημο κανάλι του TEDxAUTH στο You Tube, με το πρώτο επεισόδιο της σειράς την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

DRONE PRO, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ξεκινούν στο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης, τα οποία υλοποιούνται με Βιντεομαθήματα (MOOCs) σε μία καινοτόμα πλατφόρμα μάθησης με διαδραστικό περιεχόμενο

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2020 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

13ο ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ / ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το 13ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής / Υγείας- 13th State of the Art Adolescent Medicine course, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από τις 10 έως και 11 Απριλίου 2020 στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής έχει τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει το 3rd South East European Emergency and Disaster Medicine Congress (SEEEDMC), παράλληλα με το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής, στην ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη από 28 έως 31 Μαΐου 2020.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ε.Κ.Π.Α οργανώνει και υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού & σταδιοδρομίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη σύγχρονων παρεμβάσεων με την αξιοποίηση αφηγηματικών και αναστοχαστικών τεχνικών»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΙΟ 2019-NCOV

Η Ελληνική Εταιρεία Ιολογίας (ΕΕΙ) και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν επίκαιρο σεμινάριο με θέμα το νέο κοροναϊό (2019-nCoV), όπου θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα μεταπτυχιακών προγραμμάτων (κτίριο γραμματείας Ιατρικής ΑΠΘ)

OPEN DAY ΤΟΥ HUMAN BRAIN PROJECT SUMMIT

Το χρονικό διάστημα από 3-6 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνεται το 7ο Summit του “Human Brain Project” (https://summit2020.humanbrainproject.eu). Το συνέδριο αφορά στις νευροεπιστήμες και την ανάπτυξη τεχνολογιών και υποδομών πληροφορικής για την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

ΗΜΕΡΙΔΑ BIOTECH 2020: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

H επιστημονική ημερίδα BIOTECH 2020: «Τεχνολογίες Υγείας» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020. Η ημερίδα διοργανώνεται από την Βαλκανική Ιατρική Ένωση, μέσω του Ελληνικού Παραρτήματός της

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τα θεατρικά παιχνίδια, ο αυτοσχεδιασμός, η καλλιτεχνική εμψύχωση είναι κάποια από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο σύγχρονος εκπαιδευτικός, για να νιώσει πιο ασφαλής απέναντι στις νέες παιδαγωγικές ανάγκες της εποχής μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2020

Πρόσκληση και πρόγραμμα της εκδήλωσης για το Επετειακό Έτος ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.00′ στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

3Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η 3η Διεθνής Διεπιστημονίκη Ημερίδα: «Ο Αθλητικός Στοιχηματισμός Σήμερα: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, με ώρα έναρξης 9:00 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ακαδημίας 7.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει την 4η Εβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με θέμα: «Καινοτόμες Πρακτικές & Σύγχρονες Προκλήσεις στη Διδασκαλία και Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το 5ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, θα διεξαχθεί στη Σκιάθο από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2020. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

6ο ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΜΜΕ»

Από την Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» ανακοινώθηκε η έναρξη των εγγραφών και η λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος στη διεύθυνση https://summerschool.ac.uoi.gr/. Διευκρινίζεται ότι φέτος οι εγγραφές ξεκινούν νωρίτερα, καθώς το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

το πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Στο πλαίσιο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. και μετά την επιτυχή υλοποίηση δεκαεπτά κύκλων, θα υλοποιηθεί ο 18ος Κύκλος του προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης».

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., στο πλαίσιο των δράσεων του ως Κέντρο Euroguidance της Ελλάδας, προσκαλεί τους συμβούλους σταδιοδρομίας / επαγγελματικού προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ&ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων (Ε.Κ.Ε.Τ.Α./Ι.Δ.Ε.Π.), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών (Π.Σ.Χ.Μ.) συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοκαυσίμων & Εναλλακτικών Καυσίμων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Μαΐου 2020, στη λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας.

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ 21ο ΑΙΩΝΑ

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία συνδιοργανώνουν στις 15-17 Μαΐου 2020 στην Αθήνα το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με επίκεντρο θέματος «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας». ​

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ& ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ”

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας, σε συνεργασία με την Α ́ και τη Β’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και την «Υγιεία», τεχνοβλαστό του (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) ανακοινώνουν την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας» για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος.

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ»

Πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν στην ημερίδα με θέμα «Προβολή τουριστικών προορισμών μέσω θεματικών δραστηριοτήτων» που συνδιοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

EΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΕΚΠΑ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί για πρώτη φορά, το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας τη γονική εμπλοκή στον σχεδιασμό σταδιοδρομίας των εφήβων».

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOODLEMOOT

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διοργανώνουν το τρίτο Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot στη Θεσσαλονίκη το διήμερο στις 28 & 29 Νοεμβρίου 2019.

12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕΡ

Tο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή, της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής (Organisation Mondial pour l’Education Préscolaire – Ο.Μ.Ε.Ρ.), το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.)

ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οργανώνει διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης.

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΡΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η Επιτροπή Ποιότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας φιλοξενούν στα Ιωάννινα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιότητας και εκπαίδευσης στην Υγεία (QueD 2019) από 8 έως 9 Νοεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ»

Το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης οργανώνει τη διεξαγωγή σεμιναρίου κατάρτισης με τίτλο: «Φαρμακευτικά Φυτά. Από την παραδοσιακή και τη λαϊκή ιατρική στην Επιστήμη».

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνει το σεμινάριο-μάθημα “Θεωρητική και Πρακτική Χρήση Βάσεων Δεδομένων”.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και προσφέρει δωρεάν μια σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ “ECORD-IODP DAY”

Tο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Ε.Α.Α., τον Ο.Α.Σ.Π., την Ε.Α.Γ.Μ.Ε., τη Σχολή Περιβάλλοντος & Γεωργικής Μηχανικής του Γ.Π.Α

12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ, με τη διπλή ιδιότητα του ως συντονιστή του δικτύου BSEC – Green Energy Network και του αποκλειστικού κόμβου για τον 7ο στόχο της πρωτοβουλίας United Nations Academic Impact, διοργανώνει το 12ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την «Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή» και το 6ο Green Energy Investments Forum.

11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Tο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνουν από κοινού το ενδέκατο διεθνές συνέδριο με επίκεντρο θέματος: «Instrumental Methods of Analysis: Modern Trends and Applications» (IMA-2019).

ΗΜΕΡΙΔΑ: “ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ”

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με επίκεντρο θέματος: “Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις”. Η επιστημονική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Green Public Procurement for resource-efficient regional growth (GPP4Growth), στο οποίο το Πανεπιστήμιο Πατρών

REGENERATION ACADEMY FOR DIGITAL ACCELERATION

Regeneration Academy αποτελεί ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών Data Science που έχουν υλοποιήσει από κοινού το ReGeneration και ο ΤΙΤΑΝ, με training partner το Code.Hub.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το Tech Talent School συνεχίζει το πρόγραμμα Train the Trainers, που σχεδιάστηκε ειδικά για εκπαιδευτικούς, με στόχο την μετεκπαίδευσή τους και την εισαγωγή νέων τεχνολογικών μεθόδων στη διδασκαλία, ώστε να γίνει το σχολείο πιο καινοτόμο και δημιουργικό.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ”

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του ΕΚΠΑ διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Διαχείριση του Μεταναστευτικού στην Ανατολική Μεσόγειο: Η ΕΕ, η Ελλάδα και η Τουρκία»και προκηρύσσει:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διοργανώνει την πανελλήνια ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη Θαλασσαιμία, καθώς και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GUADEC

Το μεγαλύτερο συνέδριο στην Ευρώπη, το οποίο αφορά προγραμματιστές και χρήστες του γραφικού περιβάλλοντος GNOME, καθώς και υποστηρικτές του ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοικτού κώδικα, με τίτλο GUADEC, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Tα παιδαγωγικά τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν με την Παιδαγωγική Εταιρείας Ελλάδος διεθνές συνέδριο.

ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΗΛΙΟΥ

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας διοργανώνουν το τρίτο θερινό εργαστήριο Pelion Summer Lab for Cultural Theory and Experimental Humanities (PSL).

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΜΕ

Με ένα καινοτόμο, εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα δύο κατευθύνσεων, το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΜΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ή ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑ».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑ

Το Πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή του Εθνικου Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα λειτουργήσει για 15η συνεχή χρονιά με αντικείμενο

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε την έναρξη προγραμμάτων για την υποστήριξη στην αγορά εργασίας νέων ανέργων πτυχιούχων.

5o ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AGILE SUMMIT GREECE

Το AGILE SUMMIT GREECE ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του πέμπτου συνεδρίου με τίτλο “Build great teams that can change the world”. Το επιμορφωτικό συνέδριο θα λάβει χώρα το διήμερο από τις 19 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ STARTS UP

Το OK!Thess προσκαλεί startups που θέλουν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια σε επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συμμετέχουν στο Demo Day, που διοργανώνεται στις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ

Η Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής & Γυναικολογίας Β.Δ. Ελλάδος και η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Συνέδριο με τίτλο «Εξελίξεις & Προοπτικές στην Μαιευτική – Γυναικολογία».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΜΑΚ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα διεξάγει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR – DPO)».

11ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Στα πλαίσια της προσπάθειας για παροχή περαιτέρω εξειδίκευσης των εκπαιδευτικών, ειδικών θεραπευτών και επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι απασχολούνται στην ειδική αγωγή, η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, αποφάσισε τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών σεμιναρίων.

WORDCAMP IN THESSALONIKI

Σε συνέχεια του επιτυχημένου WordCamp Athens 2019, το οποίο διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής με παρουσία διακεκριμένων ομιλητών, θα διεξαχθεί το αντίστοιχο στη συμπρωτεύουσα.

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Το τρίτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα το χρονικό διάστημα από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) συνδιοργανώνουν το ένατο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ DIGITAL MARKETING

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Καινοτομίας, υιοθετώντας ως στόχο την προώθηση της δια βίου μάθησης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, δωρεάν σεμινάριο με τίτλο “Digital Marketing”.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γνωστοποιείται η κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του περιοδικού “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία”, από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία – ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Τμήμα Φυσικής και ειδικότερα το Εργαστήριο Ατομικής & Μοριακής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα.

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α.Π.Θ.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επεξεργασίας Σήματος (EURASIP) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επεξεργασίας Εικόνας και Ψηφιακών Μέσων (GAIPDM), μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αναγνώρισης Προτύπων (IAPR) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”,

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το Βρετανικό Συμβούλιο στα πλαίσια ενημέρωσης των φοιτητών που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, διοργανώνει σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σχετικά με το κόστος διαβίωσης στο νησί.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η QS διοργανώνει on-line σεμινάρια για σπουδές δεύτερου κύκλου στον τομέα του management. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Duke. Η ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιουνίου στις 19:30, με διάρκεια 45 λεπτών.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Το Ινστιτούτο Μελέτης Λοιμώξεων συνδιοργανώνει με το Τμήμα Λοιμώξεων της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών επιστημονική διάλεξη με κεντρικό θέμα ΄΄Οι 5 σημαντικότερες ερωτήσεις στις λοιμώξεις΄΄. Η διάλεξη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου

32o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Τη διοργάνωση από κοινού του πανελληνίου συνεδρίου στατιστικής ανέλαβαν το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίκεντρο συζήτησης του συνεδρίου θα αποτελέσει η επιστήμη της Στατιστικής και η συμβολή

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή ημερίδας με θέμα συζήτησης τη θέση του Ελληνικού Πανεπιστημίου στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και οι προοπτικές που αντιμετωπίζει στην σύγχρονη εποχή. Ομιλητές της ημερίδας θα αποτελέσουν επιστήμονες που έχουν διεξάγει σχετική έρευνα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ συμμετέχει στην 16η διεθνή έκθεση βιβλίου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 9 έως 12 Μαΐου στο χώρο της διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Τη φετινή χρονιά η Ισπανία είναι η τιμώμενη χώρα και θα παρουσιαστούν εκδόσεις συγγραφέων

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Το νέο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις σπουδές ποντιακού πολιτισμού διοργανώνει διεθνές συνέδριο με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της. Το συνέδριο έχει ως επίκεντρο του θέματος τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών

ΈΒΔΟΜΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Mediterranean College ανακοινώνει την διοργάνωση του έβδομου Φοιτητικού Συνεδρίου Διοικητικών, Τεχνολογικών, Ανθρωπιστικών & Επιστημών Υγείας, γνωστό ως Student Excellence Conference. Στο συνέδριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής φοιτητές και απόφοιτοι πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ειδικότερα το εργαστήριο οπτικών και πολιτισμικών σπουδών διοργανώνει ημερίδες με στόχο ν’ αναδείξει το ρόλο της ιδιωτικής τηλεόρασης στον ελληνικό κράτος, από το χρονικό διάστημα έναρξης της λειτουργίας της

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Sakarya (UAM) και το Πανεπιστήμιο Medeniyet, διοργανώνουν το πέμπτο διεθνές συνέδριο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ διοργανώνει σεμινάριο υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο τμήμα Φυσικής του Βρετανικού Πανεπιστημίου και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων. Διαμέσου του προγράμματος των επιστημών, της τεχνολογίας και της καινοτομίας

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Στο Χθες, στο Σήμερα, στο Αύριο: Προκλήσεις και Προοπτικές». Η επιμορφωτική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα ΄΄Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα΄. Συνοδοιπόροι στην οργάνωση της ημερίδας αποτελούν το Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς και ο σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών Αττικής.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) διοργανώνει την επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών μέσω του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». Ο σκοπός της επιμορφωτικής ημερίδας αποτελεί η υλοποίηση των δράσεων της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή σεμιναρίου. Το επίκεντρο του θέματος του σεμιναρίου αποτελεί το ΄΄Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων

5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Το 5ο συνέδριο των μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων της νομικής σχολής διεξάγεται το διήμερο μεταξύ 12 και 13 Απριλίου. Το συνέδριο έχει ως επίκεντρο θέματος την κατάχρηση της εξουσίας και την κατάχρηση του δικαιώματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο πολιτιστικό ίδρυμα ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα την υπογεννητικότητα. Οργανωτικός φορέας της εκδήλωσης αποτελεί η ελληνική περιγεννητική εταιρεία και στοχεύει να αναδείξει τα προβλήματα που πηγάζουν στην σύγχρονη κοινωνία