Νέα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επιμόρφωση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ – ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/5/2021, η 2η ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη της σειράς Digital Systems Events του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο Digital Systems Event #02 προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Δρ. Κίμων Δρακόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Marshall School of Business, University of Southern California, Los Angeles, USA (https://www.marshall.usc.edu/personnel/kimon-drakopoulos).

O Δρ. Δρακόπουλος είναι μέλος της ομάδας επιστημόνων που ανέπτυξε το σύστημα στοχευμένης δειγματοληψίας που εφαρμόζεται για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών ταξιδιωτών με Covid-19 στα σημεία – πύλες εισόδου της χώρας.

Το θέμα της ομιλίας του Δρ. Δρακόπουλου ήταν «Από την Έρευνα στην Πράξη – τα Μαθηματικά των Πάντων».

Ως Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, ευχαριστούμε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Δρ. Ζήση Μαμούρη, που υποδέχτηκε και καλωσόρισε τον ομιλητή, τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καθώς και τον Δρ. Κίμωνα Δρακόπουλο για την ενδιαφέρουσα ομιλία και για την εξαιρετική τιμή και χαρά που μας έδωσε με την παρουσία του.

Τα Digital Systems Events είναι σειρά ανοικτών διαδικτυακών εκδηλώσεων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις οποίες πραγματοποιούνται διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες στην περιοχή των Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ψηφιακών Συστημάτων. Οι διαλέξεις απευθύνονται κυρίως προς τους φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και αποσκοπούν στο να αναδείξουν παραδείγματα, καλές πρακτικές και προοπτικές που δημιουργούνται στο ευρύτερο πεδίο σπουδών τους.

Leave a Reply