ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Skills4Jobs του ΣΕΒ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

Η πρωτοβουλία Skills4Jobs του ΣΕΒ περιλαμβάνει μια σειρά ολοκληρωμένων δράσεων με στόχο να προσφέρουν στο ανθρώπινο δυναμικό τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ REGENERATION ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

Η ναυαρχίδα του ReGeneration, για νέους και νέες πτυχιούχους από όλα τα ακαδημαϊκά υπόβαθρα ανοίγει για 18η φορά τις πόρτες της!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» που χορηγεί Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) του Τμήματος Εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (KA131) 2022-2024 ανακοινώνει την B΄ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςγια κινητικότητα Διδακτικού και Λοιπού Προσωπικού του Α.Π.Θ.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ REGENERATION ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

Η ναυαρχίδα του ReGeneration, για νέους και νέες πτυχιούχους από όλα τα ακαδημαϊκά υπόβαθρα ανοίγει για 18η φορά τις πόρτες της!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» που χορηγεί Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) του Τμήματος Εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (KA131) 2022-2024 ανακοινώνει την B΄ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςγια κινητικότητα Διδακτικού και Λοιπού Προσωπικού του Α.Π.Θ.

INGENIUM HACKATHON ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο πανεπιστημίων INGENIUM διοργανώνει το πρώτο Hackathon για την ενσωμάτωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές πανεπιστημιουπόλεις.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Τα Τμήματα “Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική” και “Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών” της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών / φοιτητριών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΗ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ STAND UP POODCAST

Η σειρά podcast Ποληιστορίες γιορτάζει για δεύτερη χρονιά και σας προσκαλεί στην εκδήλωση Polistories Stand Up Podcast. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εγκαινιάζει τη σειρά podcast Ποληαφηγήσεις, όπου φιλοξενεί podcasts φοιτητ(ρι)ών.

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – BEST NETWORKING THESSALONIKI

Σπουδάζεις στο Πολυτεχνείο ή στην ΣΘΕ του ΑΠΘ και θέλεις να δικτυωθείς στην αγορά εργασίας; Θέλεις να έρθεις σε επαφή με καταξιωμένες εταιρείες και να μάθεις το προφίλ εργαζομένου που ψάχνουν; Θέλεις να παρακολουθήσεις ενδιαφέροντα workshops από εταιρείες? 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑ -ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ). Το Μνημόνιο το υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ EPICUR: ΠΡΟΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, ανακοινώνεται η έναρξη των αιτήσεων για μαθήματα τα οποία αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-24

BEAM RECRUITMENT – PROJECT ASTRO

Η BEAM, σε συνεργασία με τον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σας καλεί να συμμετάσχετε σε ένα καινοτόμο project.

ΚΡΙΤΙΚΗ QUEER ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ & CRIP ΘΕΩΡΙΑ

Άνοιξαν οι εγγραφές του 9 μηνου μοριοδοτούμενου επιμορφωτικού προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κριτικές Κοινωνικές Επιστήμες, ΚΕΔΙΒΙΜ) με τίτλο: ΚΡΙΤΙΚΗ QUEER ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ & CRIP ΘΕΩΡΙΑ (ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΟ ΓΠΑ ΑΘΗΝΩΝ

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει την προκήρυξη δέκα (10) θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων χωρίς χρηματική αμοιβή, στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ).

IPTO TALENT- 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος IPTO Talent, 20 νέες και νέοι επιστήμονες θα εργαστούν πάνω σε διάφορα έργα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Π.Α.Π.Ε.Ι.

Η εξωστρέφεια και ο διεθνής προσανατολισμός αποτελούν στρατηγική επιλογή για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η προώθηση  διαπανεπιστημιακών συνεργασιών, μέσω Διεθνών Συμφωνιών Συνεργασίας με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού,  είναι πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων των πρυτανικών αρχών,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ERASMUS+

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (KA131) 2022-2024, ανακοινώνει την Α΄ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςγια κινητικότητα του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ. για Διδασκαλία σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών εκπαιδευόμενων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου
Γραμματέων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΠΜΣ “ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ & ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ”

Το Τµήµα Φυσικής Α.Π.Θ. ανακοινώνει τις διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων µεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διεπιστημονικό – Διατμηματικό Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες” (ΔΠΜΣ Ν&Ν).

3η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.

Τα ενδιαφερόμενα Μέλη ΔΕΠ και τους/τις ενδιαφερόμενους/ες Ερευνητές/τριες να υποβάλουν
προτάσεις στο πλαίσιο της «3ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών».

ACADEMIC RANKING OF WORLD UNIVERSITIES 2023

Ανακοινώθηκε από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Shanghai Ranking Consultancy, η Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (Academic Ranking of World Universities -ARWU), γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης». Με βάση τα αποτελέσματα της Κατάταξης,

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Για 12η χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε στην διεθνή κατάταξη  «THE – Young University Rankings» καταλαμβάνοντας την 94η θέση παγκοσμίως και την 1η θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ “THE NEXT CAMPEON”

Το “The Next Campeón” είναι ένα τρίμηνο αμειβόμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που αφορά νέους και νέες, 20-35 χρονών, φοιτητές ή απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων πανεπιστημίων

ΑΝΟΔΟΣ 206 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑ (QUACQUARELLI SYMONDS)

Η επετειακή ανακοίνωση της  Παγκόσμιας  Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS (Quacquarelli Symonds), η οποία κλείνει 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα Rankings, επιφύλασσε μία σημαντική διάκριση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική».

Π.Μ.Σ. «ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ»

Το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.), ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Αυτόνομα Συστήματα και Ρομποτική».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ I-WORK@NBG, ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Το Πρόγραμμα i-work@nbg προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αποκτήσουν, μέσω έμμισθης πρακτικής άσκησης, τεχνογνωσία και επαγγελματική εμπειρία σε εξειδικευμένα αντικείμενα του τραπεζικού χώρου,

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ “CPPI”

Στο πλαίσιο των H2020 ευρωπαϊκών έργων, SPEAR (787011), SDN-microSENSE (833955) και EVIDENT (957117), στα οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) μέσω του εργαστηρίου ITHACA

ΠΜΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και
προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο της Ιστορίας και
Φιλοσοφίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΄΄BEYOND GREEN SKILLS΄΄

Το Beyond Green Skills επιστρέφει για 3η χρονιά και αναζητά 6 ταλαντούχους νέους για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής διάρκειας 10 μηνών επ’αμοιβή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄U IN THE FUTURE΄΄ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ VIVARTIA

Το U in the future είναι ένα μοναδικό για την ελληνική αγορά πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων, δίνοντας σου την ευκαιρία να ανακαλύψεις και να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες σου και να συνεισφέρεις σε κάτι μεγάλο!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δέχεται αιτήσεις, από 25 Απριλίου έως και 3 Ιουνίου 2023, για εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία».

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΜΕΑ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, εξήντα (60) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ WALK AUTH INNOVATION ACCELERATOR

Είσαι φοιτητής/τρια ή ερευνητής/τρια του ΑΠΘ με καινοτόμο τρόπο σκέψης; Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα (είτε στα πλαίσια ομάδας είτε όχι); Θέλεις να τη δεις να εξελίσσεται σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, με αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS+ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κοινοτικού προγράμματος ERASMUS+, δίνεται η δυνατότητα σε προπτυχιακούς φοιτητές (από το 1ο έτος σπουδών τους), μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό σε Πανεπιστήμια/Επιχειρήσεις/Οργανισμούς, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα υποτροφία κινητικότητας μέσω της τομεακής δράσης ERASMUS+ Πρακτική Άσκηση.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Το IΔPYMA TEXNOΛOΓIAΣ KAI EPEYNAΣ προκηρύσσει, για τριακοστή πρώτη φορά φέτος, το
Bραβείο Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού για Eξαίρετη Πανεπιστημιακή Διδασκαλία. Tο βραβείο είναι ετήσιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ “ΚΑΙΝΟΤΟΛΜΩ 2023”

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας ΄΄Καινοτολμώ 2023΄΄.
♦ Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα; 
•    ♦ Ενδιαφέρεστε να αξιοποιήσετε τα αποτελέσματα της έρευνάς σας, τη διπλωματική σας εργασία ή το διδακτορικό σας;

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΠΜΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη διοικητική υποστήριξη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, προκηρύσσουν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ),

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ ΕΚΠΑ

Στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε ερευνητική παραγωγή το ΕΚΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιβλιογραφικής βάσης δεδομένων SCOPUS του Elsevier. Η επιβεβαίωση της σημαντικής ερευνητικής παραγωγής που πραγματοποιείται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτυπώνεται ξανά στα στοιχεία της βάσης δεδομένων SCOPUS του εκδοτικού οργανισμού Elsevier.

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν αποτελεί μια ακόμη μέρα μέσα στο έτος για να αναπαραγάγουμε κοινότοπους λόγους, εκφράσεις και ευχολόγια, αλλά συνιστά μία επί της ουσίας υπενθύμιση ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα των φύλων είναι συνεχής και δουλειά όλων μας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ

Καλούνται φοιτητικές ομάδες από το Τμήμα Ιατρικής, όπως και από τα υπόλοιπα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΜΣ “ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ” ΓΙΑ ΤΟ 2023-2024

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκηρύσσει εισαγωγικές εξετάσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχολική
Ψυχολογία» με δύο ειδικεύσεις:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΟ Γ.Π.Α.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκρύσσει δεκατρείς (13) θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων χωρίς χρηματική αμοιβή, στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ).

ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (http://ctll.e-ce.uth.gr) αναπτύσσουν ψηφιακά εργαλεία για υβριδική μάθηση

REGENERATION ACADEMY ON TECHNICAL BUSINESS

H Microsoft & το ReGeneration επεκτείνουν την στρατηγική τους συνεργασία και η πετυχημένη πρωτοβουλία “DigiYouth” ανανεώνεται φέρνοντας καινοτόμες ακαδημίες σε τομείς αιχμής!

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, βάσει της παρ. 8 του άρθρου 21 του ν. 3959/2011 (Φ.Ε.Κ. 93/Α ́/20.04.2011), όπως ισχύει, μπορούν να απασχολούνται προς απόκτηση πρακτικής εμπειρίας στο νομικό ή οικονομικό τομέα του ελεύθερου ανταγωνισμού, για περίοδο που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες, νέοι επιστήμονες,

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΔΙΒΙΜ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης διοργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης. Όλα τα προγράμματα παρέχουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS ή βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ, «SpaceDot», συμμετέχει στο πρόγραμμα «Fly Your Satellite! 3» και τον Δεκέμβριο μέλη της ταξίδεψαν στο Βέλγιο, όπου και ολοκλήρωσαν κάποιες από τις δοκιμές που είναι απαραίτητες για την εκτόξευση του νανοδορυφόρου τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΚΕΔΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ

Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚεΔιΜα) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (https://ctl.uom.gr/) ανακοινώνει τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τη δημιουργία λογοτύπου του ΚεΔιΜα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ, στο πλαίσιο υλοποίησης της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

2ος ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η Sunlight δίνει σε νέους μηχανικούς την ευκαιρία να δουλέψουν με τεχνολογία στοιχείων λιθίου, στο πλαίσιο δωδεκάμηνου προγράμματος αποφοίτων. Στη Sunlight Group δεν παράγονται μόνο καινοτόμα προϊόντα, αλλά εμπνέουν τους ανθρώπους τους και τους υποστηρίζουν ν’ αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους!

ΠΜΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ LOGISTICS

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Η ομάδα Innotech του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κατέλαβε την 2η θέση στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας ΕΙΤ Health i-Days 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 24-25 Νοεμβρίου στη Βιέννη της Αυστρίας.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Το αγγλόφωνο Δ.Π.Μ.Σ. με τίτλο «APPLICATION OF ENDOSCOPIC SURGICAL TECHNIQUES IN GYNECOLOGY» («ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ») του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. έχει ως γνωστικό αντικείμενο την εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στις σύγχρονες εξελίξεις

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Το GreenTech Challenge | by ESU NTUA αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας. Απευθύνεται σε startups, καινοτόμες ΜμΕ, ερευνητές, και φοιτητές που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

H Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI), κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και smoke-free προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για εννέα δεκαετίες.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοποιούν πρόσκληση στο «Μαραθώνιο Γλωσσών» που διοργανώνουν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το #JobFestival είναι το πληρέστερο φεστιβάλ εργασίας στην Ελλάδα και για πρώτη φορά πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ IGEM THESSALY 2022!

Η ερευνητική οµάδα φοιτητών iGEM Thessaly 2022 εκπροσωπώντας για 4η συνεχόµενη χρονιά το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας στον παγκόσµιο διαγωνισµό συνθετικής βιολογίας iGEM (international Genetically Engineered Machine) απέσπασε όχι µόνο την πρωτιά στον κλάδο της αλλά και υποψηφιότητες σε πολλά ειδικά βραβεία.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΠΜΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Τα Τμήματα Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών συνδιοργανώνουν και λειτουργούν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Επιστήμες Αποκατάστασης – Rehabilitation Sciences», με ειδικεύσεις στη Λογοθεραπεία, Νοσηλευτική και Φυσικοθεραπεία.

1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ERASMUS+

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (KA103) 2021-2023, ανακοινώνει την Α΄ Πρόσκληση

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ & DIGITAL BUSINESS DAYS 2022

Το 2022 αποτελεί έτος – ορόσημο για το θεσμό των Business Days μιας και διοργανώνεται για 10η συνεχόμενη χρονιά! Αξιοσημείωτη η προσφορά των 88 εταιρειών που έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους χιλιάδες νέους και νέες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

9ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ PROJECT FUTURE ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Project Future είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ReGeneration, έτσι ώστε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή»,

PROJECT ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ – BEAM IS RECRUITING!

Η BEAM σε συνεργασία με τον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός νέου project που σχετίζεται με την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό ενός ραδιοτηλεσκόπιου!

ΝΕΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Νέο βιωματικό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων, που απευθύνεται σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές της Θεσσαλονίκης, προσφέρεται από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ&ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Το Κέντρο «Αρχιμήδης» και η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τη Bayer Hellas διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ευκαιρίες Καριέρας & Επιχειρηματικότητα στις Βιοεπιστήμες»

TΟ ΑΠΘ ΣΤΗΝ 86Η ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με πολύχρονη παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συμμετέχει και φέτος στο πλαίσιο της AΚADEMIA, με τις περισσότερες συμμετοχές από ποτέ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Π.Μ.Σ. «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ»

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων   του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Καρκίνος Παγκρέατος – από το Α ως το Ω» και στην αγγλική: “ MSc in Pancreatic Cancer- from A to Z ” για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

ΠΜΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών

ΣΥΜΜΑΧΙΑ EPICUR: Β’ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, ανακοινώνεται η έναρξη του Β’ κύκλου αιτήσεων για πιλοτικά μαθήματα, τα οποία αφορούν κατά περίπτωση στο χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 και απευθύνονται στους φοιτητές των εννιά πανεπιστημίων της Συμμαχίας EPICUR.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Σημαντική διάκριση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση τ’ αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking Web of Universities», η οποία δημοσιεύθηκε στις 4/8/ 2022.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ INGENIUM

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 27 Ιουλίου τα αποτελέσματα της 3ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο των “Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων” προσθέτοντας νέες συμμαχίες στις 41 που έχουν δημιουργηθεί το 2019 και το 2020.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2022-2023 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ “GALE RESEARCH COMPLETE”

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του ΠΘ προσφέρει δοκιμαστική πρόσβαση έως 31-12-2022 στην ηλεκτρονική υπηρεσία Gale Research Complete. Η Gale Research Complete αποτελείται από μια ποικιλία πολυεπιστημονικών βάσεων δεδομένων κατάλληλων για όλα τα επίπεδα έρευνας η οποία περιλαμβάνει πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ BEYOND GREEN SKILLS

Το Beyond Green Skills by Schneider Electric επιστρέφει για 2η χρονιά και αναζητά 6 ταλαντούχους νέους για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής διάρκειας 10 μηνών επ’αμοιβή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ

Οι Νέοι Άνθρωποι ως Ενεργοί Πολίτες του κόσμου έχουν τη δύναμη να πυροδοτούν θετικές κοινωνικές αλλαγές και να καθοδηγούν την κοινωνία στην πορεία της προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πολλές από τις δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εστιάζουν στην ενδυνάμωση των Νέων Ανθρώπων, σε όλους τους τομείς -όποιοι κι εάν είναι, όπου κι εάν βρίσκονται- και στην ενίσχυση της φωνής τους.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ – ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΚΠΑ

Μία πολύ σημαντική διάκριση που καταδεικνύει το υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας επίδρασης και αναγνώρισης ερευνητικό έργο του ΕΚΠΑ, αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της παγκόσμιας ερευνητικής κατάταξης «AD Scientific Index World Top Universities Ranking 2022». Πιο συγκεκριμένα το ίδρυμα καταλαμβάνει την 82η θέση παγκοσμίως μεταξύ των 16.091 Πανεπιστημίων από 216 χώρες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατάταξη.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων.

ΝΕΟ ΠΜΣ “ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ” 

Το Διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών«Εθνομουσικολογία και Μουσική Ανθρωπολογία» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ IMPACT RANKINGS 2022

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε φέτος το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στην παγκόσμια κατάταξη Impact Rankings 2022, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τον διεθνή Οργανισμό Times Higher Education (THE).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ”

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσκαλεί υποψηφίους για υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οικονομική Επιστήμη» με δύο (2) ειδικεύσεις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΜΣ ΣΤΗ ΝΑΝΟΙΑΤΡΙΚΗ

Η Ιατρική Σχολή και το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, λειτουργούν για τέταρτη χρονιά ένα νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Νανοϊατρική. Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Νοσηλευτικής, Φυσικής, Χημείας, Πολυτεχνικών Σχολών και άλλων θετικών επιστημών.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η εταιρεία Unilever, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγωτού στον κόσμο, χρηματοδότησε το συνεργατικό ερευνητικό έργο “Co-Creation of a Sustainable Ice Cream”, προσκαλώντας εργαστηριακές ομάδες με παρεμφερή ερευνητική δραστηριότητα, από Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών

Δ’ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ERASMUS+

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (KA103) 2020-2021(22), ανακοινώνει την Δ΄ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςγια κινητικότητα του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ. για Διδασκαλία σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Π.Μ.Σ. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου υποστηρίζει με επιτυχία από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)

M.SC. PROGRAM “HOST-MICROBE INTERACTIONS”

Το M.Sc. Το πρόγραμμα «ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ HOST-MICROBE» (HosMic) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ελλάδα, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Α.Π.Θ.

Η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. πρωτ. 75199/2022 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας από Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την ενσωμάτωση ενισχυτικής διδασκαλίας επιπρόσθετα των κύριων διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022»,

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Α.Π.Θ. 2021-2022

Η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. πρωτ. 75199/2022 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας από Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2022

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ζωγράφου και του ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» προκηρύσσει το 4Ο Αγώνα Δρόμου 10 km, καθώς και τον περιπατητικό δρόμο 4 km, εκτός σταδίου με την ονομασία:

ΊΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΄΄BSEMR΄΄

Το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών (ΔΕΠΑΜΕΜ – ILABSEM, https://ilabsem.web.auth.gr/) της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (https://www.eps.auth.gr/en/)  

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη Συνεδρία αρ. 1127/24-3-2022, μετά από εισήγηση του Πρύτανη, αποφάσισε την υποστήριξη των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΄΄ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ΄΄

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης»,

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή είκοσι ενός (21) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

8ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ PROJECT FUTURE ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Project Future είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ReGeneration, έτσι ώστε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα», είναι διετούς διάρκειας και λειτουργεί από το 1994-95 στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής παύσης του προγράμματος πρακτικής άσκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε σε θέση να το ενεργοποιήσουμε και πάλι.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟ ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.

Tο ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., ως Φορέας Υλοποίησης του Υποέργου «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια Υποστήριξη όλων των Επιστημών)»  του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας («Ελλάδα 2.0»), 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

“Honorable Mention” στις φοιτήτριες της σχολής Αρχιτεκτονικής σε διεθνή διαγωνισμό ιδεών για το σχεδιασμό ενός σημείου παρατήρησης σε ηφαίστειο στην Ισλανδία.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εβδομήντα τριών (473) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ EPICUR ΓΙΑ ΤΟ ΈΤΟΣ 2022-23

Το “EPICUR” (European Partnership for an Innovative Campus Unifying Regions) ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 και είναι μία από τις πρώτες 17 συμμαχίες που δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν τον θεσμό του «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου»

ΒΟΗΘΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού οργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει τίτλων και εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικών πινάκων προσλήψεων από τους οποίους τα θεσμικά όργανα και οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΗΣ QS

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση πανεπιστημίων αποκλειστικά για μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα της QS επιστρέφει στην Αθήνα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου και στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

7ΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ “ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ”

Δράση για το κλίμα, ποιοτική εκπαίδευση, λιγότερες ανισότητες, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, συνεργασία για τους στόχους: αυτοί αποτελούν μονάχα μέρος των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ)

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ, στο πλαίσιο υλοποίησης της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (αρ. πρωτ. Πρόσκλησης 2261/09.06.2021, κωδ. ΕΔΒΜ96)  Πράξης με τίτλο «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής

15 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Γ.Μ.Ε.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δεκαπέντε (15) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ «IPTO TALENT»

Ο ΑΔΜΗΕ – Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Independent Power Transmission Operator – IPTO) ανακοινώνει το πρόγραμμα προσέλκυσης νέων ταλαντούχων μηχανικών «IPTO talent», με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια ανάσχεσης του brain drain, δηλαδή της «εκροής» ανθρώπινου δυναμικού νεαρής ηλικίας και υψηλών προσόντων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

14oς ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ REGENERATION

Ο 14ος Γενικός Κύκλος αποτελεί την ναυαρχίδα του ReGeneration από το 2014. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες πτυχιούχους, με ή χωρίς αναπηρία, από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε καίριες ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟ 2021

Δημοσιεύτηκε στις 27/12/2021 και για πέμπτη φορά από τον πίνακα της Σανγκάης (ARWU), η ειδική κατάταξη με τις κορυφαίες αθλητικές σχολές και τα Τμήματα αθλητικών σπουδών Πανεπιστημίων παγκοσμίως (Shanghai Ranking’s Global Ranking of Sport Science Schools and Departments).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (MIS)

Τα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακοινώνουν την έναρξη του 26ου κύκλου σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στα Πληροφοριακά Συστήματα (Master in Information Systems «M.I.S.»),

ΠΜΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, που οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης.

101 ΆΤΟΜΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝ ΜΙΑΣ (101) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μέσα σε μια θερμή και εγκάρδια ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει στις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ξανά διά ζώσης έπειτα από δύο χρόνια, με την παρουσία πλήθους φοιτητών/τριών, εργαζομένων, των Πρυτανικών Αρχών και του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΤΔΙΓΕΣΕ)

Το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προτίθεται να καλύψει τις παρακάτω οκτώ (8) θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων χωρίς χρηματική αμοιβή, στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

Η Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη συνεδρίαση της υπ’ αριθμ 3/21-10-2021 αποφάσισε σύμφωνα με τον Κανονισμό Διδακτορικών Διατριβών ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (ΦΕΚ Β’ 2168/12.6.2018), την προκήρυξη  (3) θέσεων για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής

4ος ΚΥΚΛΟΣ WIND YOUNG TALENTS GRADUATE TRAINEE PROGRAM

Ξεκινάει σήμερα ο 4ος κύκλος του προγράμματος WIND Young Talents – Graduate Trainee Program, δίνοντας την ευκαιρία σε αποφοίτους που αγαπούν την τεχνολογία και διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, έως 28 ετών, να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις τηλεπικοινωνίες και να γίνουν μέλη της δυναμικής ομάδας της WIND, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

DIGITAL EUROPE PROGRAMME: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Άνοιξε η πρώτη δέσμη προκηρύξεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» (Digital Europe Programme) και η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι στις 22 Φεβρουαρίου 2022.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας

ERASMUS+ INTERNATIONAL CREDIT MOBILITY PROGRAMME

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ανακοινώνει Πρόσκληση για κινητικότητες στα πλαίσια του Erasmus+ International Credit Mοbility Programme για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-22 που αφορούν στους φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών.

ΒΡΑΒΕΙΟ WILLIAM J. McCALLA AWARD 2021

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νέστωρ Ευμορφόπουλος έλαβε το βραβείο William J. McCalla Award 2021 για την καλύτερη εργασία στην περιοχή του σχεδιασμού με τη βοήθεια υπολογιστή (Computer-Aided Design)

TΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο Ξενία Βόλου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η τελετή εγκαινίων αποτελεί επισφράγιση της προσπάθειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TEDxAUTH 2022

Το TEDxAUTH, μια από τις πιο ενεργές και δημιουργικές φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστήμιου μας, με κύριο στόχο τη διάδοση ιδεών, αναζητά άτομα για τη νέα Οργανωτική Ομάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

2Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS+ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ

Το τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων προκηρύσσει θέσεις πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για δραστηριότητες κινητικότητας με επιλέξιμη ημερομηνία έναρξης μετακινήσεων από 01/03/2022 έως 31/08/2022  και δυνατότητα χρηματοδότησης από 2 έως 6 μήνες μέσω του Ομίλου Πρακτικής Άσκησης ERA PLACES στον οποίο συμμετέχει το ΑΠΘ.

ΠΡΩΤΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ JEAN MONNET

τις 7-10 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη σειρά ακαδημαϊκών δράσεων με θέμα το Ευρωπαϊκό πλαίσιο διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και τη μέχρι τώρα σχετική εμπειρία στη χώρα μας, από την έδρα Jean Monnet

ΈΒΔΟΜΟΣ ΚΥΚΛΟΣ PROJECT FUTURE

Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει. Μέχρι να τα καταφέρει. Κάθε προσπάθεια που κάνεις σε οδηγεί πάντα πιο ψηλά. Αρκεί να σου δώσει κάποιος την ώθηση που χρειάζεσαι. Εμείς στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε στη νέα γενιά, για αυτό φροντίζουμε, σε συνεργασία με το ReGeneration, να σου εξασφαλίζουμε μέσω του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Project Future

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Τράπεζα της Ελλάδος προκηρύσσει την πλήρωση, κατόπιν επιλογής, πενήντα εννέα (59) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού για τις ανάγκες υπηρεσιακών μονάδων του Κεντρικού Καταστήματός της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ WORLD OF DIFFERENCE

Το Ίδρυμα Vodafone ανακοίνωσε την έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος World of Difference, με στόχο την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης και του έργου των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών της χώρας. Για ακόμη μία χρονιά, το πρόγραμμα δίνει σε δέκα νέους την ευκαιρία να εργαστούν για έξι μήνες στον ΜΚΟ επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές τους.

13ΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ REGENERATION

Ο 13ος Γενικός Κύκλος αποτελεί την ναυαρχίδα του ReGeneration. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες πτυχιούχους, με ή χωρίς αναπηρία, από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε καίριες ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ(ΓΠΑ)

Το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προτίθεται να καλύψει τις παρακάτω έξι (6) θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων χωρίς χρηματική αμοιβή

START AT UPSTREAM:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Start at Upstream: Το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού στην κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας επιστρέφει.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΠΜΣ “ΝΑΝΟΪΑΤΡΙΚΗ” ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν αίτηση για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με τίτλο «Νανοϊατρική» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ «ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ»

Ανακοινώνεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσική και Τεχνολογία Υλικών» (Φ&ΤΥ) του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Π.Μ.Σ. «ΕΥΦΥΗ ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Ευφυή Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας», παρατείνεται μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2021.

ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΕΚΠΑ

Ανακοινώθηκε από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό ShanghaiRanking Consultancy, η Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (AcademicRanking of World Universities -ARWU), γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης».

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ CERN

Το πρόγραμμα υποτροφιών CERN Junior απευθύνεται σε πτυχιούχους πανεπιστημίων ή ανώτερων τεχνικών ιδρυμάτων σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμοσμένων επιστημών, υπολογιστών και μηχανικών με περιορισμένη ή καθόλου εργασιακή εμπειρία, που επιθυμούν να εργαστούν σε μια ερευνητική ομάδα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Π.Μ.Σ. ”ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ΄΄

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή», το οποίο οδηγεί στην απονομή αντίστοιχου Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) και διέπεται από τον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

RISE TO THE CHALLENGE GRADUATE PROGRAM FROM SUNLIGHT

Η Sunlight, αναγνωρίζοντας ότι η γνώση είναι δύναμη, παρουσιάζει μία νέα πρωτοβουλία, το νέο πρόγραμμα έμμισθης εκπαίδευσης και απασχόλησης πτυχιούχων «RISE to the Challenge», μέσα από το οποίο επιδιώκει να στηρίξει νέους μηχανικούς, στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους.

REGENERATION ACADEMY ON DATA SCIENCE BY PAPASTRATOS

To ReGeneration Academy on Data Science powered by Papastratos αποτελεί τη νέα μεγάλη συνεργασία του ReGeneration με την Παπαστράτος και είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να μεταφέρει εξειδικευμένες, πρακτικές γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε έναν τομέα αιχμής, με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη στην αγορά εργασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ «ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ» Β’ ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ποσοτική Επενδυτική» του Ε.Κ.Π.Α. ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών για την κάλυψη συνολικά πενήντα (50) θέσεων για τις ακόλουθες δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης που προσφέρει:

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Μ.Σ.Π.Σ.) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποφάσισε τη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη
ακαδημαϊκών υποτρόφων

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η 1η ακαδημαϊκή χρονιά (2020-2021) του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece»

ΊΔΡΥΣΗ Δ.Π.Μ.Σ. ΑΠΘ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

Εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Βιοϊατρική Μηχανική» («Biomedical Engineering», BME-AUTh) και αναμένεται το ΦΕΚ ίδρυσης του

EIT DIGITAL VENTURE PROGRAM 2021 DEMO DAY

Εννέα επιλεγμένες startups από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο παρουσιάζονται στην Demo Day του προγράμματος επιτάχυνσης που διοργανώνουν το EIT Digital και το Found.ation,

ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ “ΜASTER IN AGILE MANAGEMENT”

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης

EPICUR: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, ανακοινώνεται η έναρξη των αιτήσεων για τα πιλοτικά μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERNSHIP I-WORK@NBG ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Internship “i-work@nbg”, η Εθνική Τράπεζα προσκαλεί νέους και νέες, με γνώσεις σε εξειδικευμένους τομείς δραστηριότητάς της, να συμμετάσχουν στον εταιρικό μετασχηματισμό του Ομίλου!

VIRTUAL OPEN DAY ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η συντονιστική επιτροπή του Π.Μ.Σ. “Εφαρμοσμένη Οικονομική και Ανάλυση Δεδομένων” του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του νέου κύκλου προγράμματος για τη σεζόν 2021-2022, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στις 17:30.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ

Αν είσαι τελειόφοιτος ή νέος απόφοιτος Πολυτεχνικής ή Οικονομικής Σχολής, με λιγότερο από 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, το Beyond Green Skills είναι η ευκαιρία σου! Διεκδίκησε τη θέση σου σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής διάρκειας 10 μηνών επ’ αμοιβή και κάνε τα πρώτα σου βήματα στην αγορά εργασίας. Το Beyond Green Skills είναι μια πρωτοβουλία της Schneider Electric σε συνεργασία με το GreenTech Challenge by ESU NTUA για την ενδυνάμωση και τη στήριξη της νέας γενιάς.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PEPSICO DARE TO DO MORE

Είσαι γεμάτος λαμπρές ιδέες; Θέλετε να ξεκινήσετε μια καριέρα που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας; Στην PepsiCo γιορτάζουμε την περιέργεια, αγκαλιάζουμε την καινοτομία και δεν έχουμε αρκετούς δημιουργικούς στοχαστές.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ

Ανακοινώνεται η προκήρυξη έξι (6) θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων χωρίς χρηματική αμοιβή, στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ»

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Οικονομική

OΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ STARTUPS ΣΕ EIT DIGITAL VENTURE PROGRAM 2021

Εννέα early stage startups από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στη φετινή έκδοση του προγράμματος επιτάχυνσης που διοργανώνουν το EIT Digital και το Found.ation.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΜΣ ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει, το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» (κατόπιν έγκρισης της του από το ΥΠΕΠΘ σύμφωνα με το Ν.4485/2017), το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εμβρυομητρική Ιατρική»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS+ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων προκηρύσσει θέσεις πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με επιλέξιμη περίοδο υλοποίησης των μετακινήσεων από 01/10/2021 έως 31/08/2022.

ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Καθορίστηκαν από τον ΕΟΠΠΕΠ τα οκτώ επίπεδα του νέου Εθνικού Πλαισίου Προσόντων από τη Πρωτοβάθμια έως την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την ψήφιση σχετικών διατάξεων στη Βουλή.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ INVEST

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μαζί με άλλα τέσσερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στη Σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου INVEST, https://invest-alliance.eu/?mode=preview, τα οποία είναι: [Slovak University of Agriculture in Nitra (Slovakia),

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Σ’ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει την πλήρωση συνολικά τριάντα τριών (33) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ως ακολούθως:

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΙΟΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κίνας με 17 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης – China-CEECs (17+1), καθηγητές του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχαν ενεργά, στις 20 Απριλίου 2021, στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση, με θέμα “Forestry cooperation between China and Central and Eastern European Countries (CEECs)” .

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΜΣ ΄΄ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ΄΄

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών προσκαλεί υποψηφίους για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) «Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική» που διοργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι διαλέξεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών πραγματοποιούνται δια ζώσης (εφ’ όσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν).

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2021 – ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την αγορά εργασίας και την οικονομία το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος διοργανώνει τις «Ημέρες Καριέρας»,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΑΜΕΑ

ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Α.Ε.)Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, εξήντα (60) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει εφόσον εξασφαλιστεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

Η ΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΚΠΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ο Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών (Arts & Humanities) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται σε συνεχή άνοδο την τελευταία τριετία στις πλέον σημαντικές παγκόσμιες κατατάξεις Πανεπιστημίων, συμβάλλοντας παράλληλα στην βελτίωση της θέσης του Ιδρύματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ 2021

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει Διαγωνισμό Διηγήματος και Φωτογραφίας με θέμα: «Ταξίδια». Οι συμμετέχοντες καλούνται μέσω των φακών και των λέξεων τους, να αφηγηθούν και να αναδείξουν ΤΑΞΙΔΙΑ που θυμούνται, που ανακαλούν συχνά από τη μνήμη τους, που σχεδιάζουν, που ονειρεύονται αλλά και ταξίδια που κάνουν καθημερινά είτε με φυσικό είτε με νοερό τρόπο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GOOGLE

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ΟΑΕΔ-Google για 3.000 ανέργους.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο τομέας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα (EIT Food Hub Greece), ανακοινώνει τον νέο κύκλο υποτροφιών πρακτικής άσκησης. Πρόκειται για δύο προγράμματα πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενες εταιρείες* και ερευνητικά κέντρα** σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διάρκεια 3 έως 6 μήνες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί τον 6ο κύκλο , του μοριοδοτούμενου επιμορφωτικού προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση» διάρκειας 200 ωρών (2,5 μήνες)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PEPSICO DARE TO DO MORE 2021

Είστε γεμάτοι με λαμπρές ιδέες; Θέλετε να ξεκινήσετε μια καριέρα που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας; Στο PepsiCo γιορτάζουμε και αγκαλιάζουμε την καινοτομία.

ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ (ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ) ανακοινώνει την έναρξη νέων κύκλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Όλα τα προγράμματα παρέχουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS ή βεβαίωση παρακολούθησης.

EDUCATION LEADERS AWARDS 2020

Τα φετινά Education Leaders Awards, παρά το αιφνιδιαστικό ξέσπασμα της πανδημίας, συγκέντρωσαν εξαιρετικές υποψηφιότητες από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και από κάθε περιοχή της χώρας μας, παραμένοντας ακλόνητα στον σκοπό τους που είναι να αναδεικνύουν και να επιβραβεύουν τις καλές πρακτικές στην Εκπαίδευση. Έτσι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σας παρουσιάζουμε τις υποψηφιότητες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και να βρεθούν στο βάθρο των νικητών.

PROJECT FUTURE ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ!

Προσπαθείς. Διαβάζεις. Πετυχαίνεις. Και μετά περιμένεις την ευκαιρία να βρεις μια θέση στην αγορά εργασίας. Στην Τράπεζα Πειραιώς, θεωρείτε πως οι νέοι αξίζουν μία θέση στην αγορά εργασίας και πρέπει να τη βρουν με τον νέο κύκλο του Project Future σε συνεργασία με το ReGeneration.

TEDX UOC RETHYMNO 2021!!

Το TEDx έρχεται για πρώτη φορά στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου! Η πρώτη πανελλήνιας εμβέλειας, εκδήλωση είναι γεγονός! Δεδομένων των καταστάσεων θα βρεθούμε όλοι μαζί διαδικτυακά για να ζήσουμε μια TEDx εμπειρία που θα σας συναρπάσει!

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΗΠΑ

Τηλεδιάσκεψη με στόχο την ενημέρωση των διοργανωτών και των συμμετεχόντων μερών σχετικά με την εξέλιξη των συνεργειών μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων

ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ MINDSPACE PATRAS 2021

Η Επιστημονική Φοιτητική Ομάδα Mindspase Patras διοργανώνει το 1º διαδικτυακό MeetUp Mindspace Patras για το 2021 με θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΟ»

13 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα έχει ως αποστολή την ανάπτυξη και την υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών

ΈΚΘΕΣΗ ΟΛΛΑΝΔΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 2021

Θέλεις να σπουδάσεις στην Ολλανδία?
Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο που προσφέρουν τα Ολλανδικά Πανεπιστήμια?
Τότε αξίζει να συνεχίσεις την επίσκεψη σου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τις 94 θέσεις πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΒΕ, ΕΛΣ) για την περίοδο Ιούνιος 2021 – Ιανουάριος 2022, έχει κλείσει.

EIT Digital Venture Program 2021 ΓΙΑ STARTUP

Άνοιξαν οι αιτήσεις για την τέταρτη έκδοση του ευρωπαϊκού προγράμματος που ενισχύει πρώιμες startups με καθοδήγηση και χρηματοδότηση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ EPICUR: ΈΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη πιλοτικών μαθημάτων

ΑΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

Το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προτίθεται να καλύψει τις παρακάτω οκτώ (8) θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων χωρίς χρηματική αμοιβή, με άμεση έναρξη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΟΥ 2020 ΣΤΟ YOUTUBE

Το Φεστιβάλ Πάου αποτελεί μία ζωντανή μουσική κοινότητα. Ενθαρρύνει την καινοτομία και τη δημιουργική έκφραση μέσα από βιωματικές συλλογικές δράσεις, ώστε οι φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη των Μουσικών Συνόλων ΠΘ, να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων του θα προσφέρει για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτος 2020-2021 σε φοιτητές/-ήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο προσφέρει στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και στο κοινό γενικότερα μια σειρά υπηρεσιών

ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Ειδική Αγωγή: Σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αξιολόγηση και υποστήριξη μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες κατάλληλα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (WP4) ΤΟΥ CIVIS ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης του CIVIS, συνεχίζεται επιτυχώς η δραστηριότητα του Τομέα Εργασίας 4 (WP4) που αποσκοπεί στη δημιουργία και ανάπτυξη διεπιστημονικών θεματικών ενοτήτων εκπαίδευσης και έρευνας σε τέσσερα πεδία

ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ., στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας υποστήριξης των φοιτητών και φοιτητριών στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν λόγω του Covid -19

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων του θα προσφέρει για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 σε φοιτητές/-ήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από τα μηνιαία podcasts του ΚΕΦίΜ, στο πλαίσιο του προγράμματος “200 Χρόνια από τη Φιλελεύθερη Επανάσταση” στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΦΥΛΑΞΗ

Ενόψει της ρύθμισης που προτίθεται να φέρει προς συζήτηση η Κυβέρνηση για την ίδρυση της λεγόμενης «Πανεπιστημιακής Φύλαξης», η Σύγκλητος του ΑΠΘ,

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΠΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΒΙΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του πλάνου διεθνοποίησης προχώρησε στην πρώτη συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με το Πανεπιστήμιο της Παβία

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

Οι επιστήμονες στο BSRC “Alexander Fleming” πραγματοποιούν την έρευνα αιχμής, με στόχο την κατανόηση μοριακών μηχανισμών σύνθετων βιολογικών διαδικασιών στην υγεία και τις ασθένειες.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Π.Μ.Σ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Τα Τμήματα “Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική” και “Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών” της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ CIVIS AMBASSADORS

Το CIVIS στοχεύει να δημιουργήσει μια πραγματικά μοναδική ευρωπαϊκή πανεπιστημιούπολη όπου φοιτητές, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και προσωπικό θα κινούνται και θα συνεργάζονται τόσο ελεύθερα όσο και μέσα πανεπιστημιακά ιδρύματα

ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

ο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΑΠΘ) ανακοινώνει την έναρξη νέων κύκλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

STARTUPS IN GREECE 2020-2021

Το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας) δημοσίευσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ένα εκτενές report, με σκοπό την καταγραφή των ευκαιριών χρηματοδότησης και των προφίλ των startups στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ

Επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες- Τεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ σε 560.000 νέους μέσω voucher.

57 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

Την 206η θέση στον κόσμο καταλαμβάνει για το 2020 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανάμεσα στα 900 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ IGEM THESSALY

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για την ομάδα iGEM Thessaly 2020 στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, αποτελεί γεγονός! Η διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε το ερευνητικό της έργο «AMALTHEA:

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας προσφέρει 150 υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές σε πολίτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εξής τομείς: Economics, History and Civilization Law Political and Social Science

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑ, ΝORIAKI KANO LABORATORIES, CAFÉ ΤΗΣ UEFA

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας /Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών της ΣΕΦΑΑ/ ΕΚΠΑ, στο Νoriaki Kano Laboratories και στο CAFÉ της UEFA

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΚΕΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς

REGENERATION: ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

Από τον Μάρτιο έως το Νοέμβριο του 2020, και παρά τα δύο καθολικά lockdown στη χώρα, το ReGeneration τοποθέτησε σε οργανικές θέσεις εργασίας περισσότερους από 421 ταλαντούχους νέους

ΕΝΤΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ «HIGHLY CITED RESEARCHERS»

Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στον πίνακα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως «Highly Cited Researchers» της Web of Science

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ &ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε από τον πίνακα Σανγκάης (ARWU), η ειδική κατάταξη με τις κορυφαίες αθλητικές σχολές και τα Τμήματα αθλητικών σπουδών Πανεπιστημίων παγκοσμίως

ΈΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ, ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

Η ερευνητική ομάδα MNL στο Ινστιτούτο της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ανακοινώνει έμμισθες θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ – ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται διαταγμένες σε διάφορα σημεία περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και προσωπικού του Πανεπιστημίου ο πρώτος κύκλος διαλέξεων γνωριμίας με την κινεζική γλώσσα και τον κινεζικό πολιτισμό

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Tα Ψηφιακά Business Days του πανοράματος επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας, αποσκοπούν στο να ωφελήσουν λόγω των νέων δεδομένων της COVID-19 εποχής

ΠΡΩΤΟ WEBINAR OMIC-ENGINE

Η OMIC-Engine, η Εθνική Ερευνητική Υποδομή στη Συνθετική Βιολογία, στο πλαίσιο ανάπτυξης και προώθησης της Συνθετικής Βιολογίας στη χώρα μας, εγκαινιάζει μία νέα σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων με τη μορφή Webinar.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 πρόκειται να λειτουργήσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Δημόσια Υγεία-Public Health»

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑ ΑΠΟ ΕΘΑΑΕ

Ανακοινώθηκε επισήμως με την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων από την ΕΘΑΑΕ, η πιστοποίηση 3 ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

TRAINEESHIPS AT THE EUROPEAN CHEMICAL AGENCY

Aνοικτές θέσεις ασκούμενων ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός φορέας χημείας, Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης μέσω της πλατφόρμας. Προς την κατεύθυνση εισόδου

ERASMUS+ INTERNATIONAL CREDIT MOBILITY PROGRAMME

1η Πρόσκληση για εξερχόμενους φοιτητές για Σπουδές. Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ανακοινώνει Πρόσκληση για κινητικότητες στα πλαίσια του Erasmus+ International Credit Mοbility Programme για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-20.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΑΣ

“Youth at Risk” ESC πρόγραμμα 6 μήνες Sciacca, Ιταλία. Θέσεις για τέσσερα άτομα (18-30 ετών) για πρόγραμμα επιδοτούμενης εθελοντικής εργασίας

ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ECOTROPHELIA 2020

Το αργυρό βραβείο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων οικολογικών προϊόντων ECOTROPHELIA EUROPE 2020 έλαβε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το προϊόν O-LIVE

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μία μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΜΠΣ Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, έλαβε το βραβείο ECG Research Award 2020 για τη μελέτη με θέμα «Oral factors and adherence to the Mediterranean diet in an older Greek population” κατά τις εργασίες του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Γηροδοντιατρικής

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε επίσημη διαδικτυακή τελετή ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας

ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το γραφείο διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανακοινώνει την προκήρυξη θέσεων εργασίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ, ΕΣΟΔΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για κάθε κοινωφελή περιουσία, από την οποία επιθυμούν να λάβουν υποτροφία

TANDEM UNIVERSITY Haute-Alsace (UHA)

Το Πανεπιστήμιο Haute-Alsace (Γαλλία), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο EPICUR διοργανώνει το «eCafé Tandem» για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Πανεπιστημίων-μελών της Συμμαχίας.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ PROJECT FUTURE

Το Project Future αποτελεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα της εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ReGeneration έτσι ώστε να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

EIT Digital Venture Program STARTUPS 2020

Το μοναδικό πρόγραμμα που έχει επενδύσει συνολικά €350.000 μέσα σε 3 χρόνια σε early stage startups από την Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανίων

11ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WORLD OF DIFFERENCE

Το πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone ολοκληρώνει τη 10η επετειακή του χρονιά και επιστρέφει, αναζητώντας 10 νέους απ’ όλη την Ελλάδα,

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΕΚΕΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί για 36ο έτος το ιστορικά πρώτο στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

H Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε έρευνα, προκειμένου να συμβάλλει στην αποτύπωση της συχνότητας του σοβαρού αυτού νοσήματος και στη δική μας χώρα

FWD: BEYOND 5G: ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 6G.

To Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών συμμετέχει εκπροσωπώντας το ΕΚΠΑ σε μία καινοτόμο σύμπραξη για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Σ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Αναρτήθηκαν επίσημα οι πίνακες (προσωρινοί) για την απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες, κατόχους διδακτορικού, για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑMMΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Η Ε.Β.Ε.-Διπλάρειος Σχολή προσφέρει προγράμματα σπουδών και κατάρτισης 100% δωρεάν. Η Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία – Διπλάρειος Σχολή

DIGI YOUTH: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και, μέσω της πρωτοβουλίας DigiYouth, δίνουν τη δυνατότητα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Επαγγελματική συμβουλευτική & ένταξη στην απασχόληση ατόμων με αναπηρία & λοιπών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – Έναρξη 20 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ NEW MEDIA ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

11ος ΚΥΚΛΟΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ REGENERATION

Είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στις 29-08-2020 ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στις εστίες, για τους πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ. Η ιστοσελίδα των Εστιών είναι http://www.auth.gr/units/3409 ,

ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Β΄ ΚΥΚΛΟ

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας καλεί επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ COVID-19 ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Εκδόθηκε η κοινή απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Β.Διγαλάκη και Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια με θέμα «Μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

ACADEMIC RANKING OF WORLD UNIVERSITIES 2020

Στο 1,4% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Αξιολόγησης των Πανεπιστημίων

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει δεκαπέντε (15) θέσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μαζί με το Université Paris 8 Vincennes-Saint-Denis της Γαλλίας (Συντονιστής του Δικτύου), το Roskilde University της Δανίας, το University of Konstanz της Γερμανίας και το New Bulgarian University της Βουλγαρίας,

ΤΗΛΕΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ-ΣΗ & ΤΗΛΕΣΥΜΒΟΥΛΕΥ-ΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

To Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο αυτοχρηματοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Τηλεαποκατάσταση & Τηλεσυμβουλευτική για Επιστήμονες Υγείας».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσουν θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ COVID-19 ΑΠΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με τον νέο κορωνοϊό (SARS-Cov-2).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας, και Ιατρικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με πρωτοπόρα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής διοργανώνουν από το 2002

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021»

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών, εγκρίνει τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος φυσικών προσώπων για τη σύναψη 131 συμβάσεων μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη θλίψη και απογοήτευση των μελών του για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατραπεί εκ νέου ο πρωτοβυζαντινός Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας,

KPMG GRADUATE RECRUITMENT PROGRAM

Ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία στελέχωσης στις Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες της KPMG, από νέους αποφοίτους Ανώτατων Πανεπιστημιακών Σχολών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 86η θέση παγκοσμίως με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης «TopUniversitiesbyTopGoogleScholarCitations» της Webometrics,

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ με ανησυχία διαπιστώνει ότι βάσει νομοθεσίας, τα μαθήματα του κλάδου Πολιτικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών καταργούνται, καταδικάζοντας τους μαθητές σε άγνοια ως προς τον συγκεκριμένο κλάδο σπουδών.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2020

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε στον εθνικό διαγωνισμό που οργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Έγκριση ερευνητικού προγράμματος Erasmus+ προϋπολογισμού της τάξης του 5.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του θεσμού του «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει για το ακαδημαϊκό έτος 2020 έως 2021 συνολικά τριάντα θέσεις για τα Δωρεάν Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Δημόσια Υγεία – Πολιτική Υγείας” και “Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”, του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (START-UP)

Το πρώτο ψηφιακό (virtual) Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα από 11 έως 15 Ιουλίου 2020.

Π.Μ.Σ. “ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ”

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων»,

ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει την έναρξη του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) για το έτος 2020-2021.
Η εισαγωγή των σπουδαστών/στριών στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής
Κατάρτισης

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΝΕΩΝ -START YOUR JOURNEY

Στην DEMO επενδύουμε στους Νέους και τους δίνουμε την πρώτη ευκαιρία για μία δυναμική σταδιοδρομία. Με προγράμματα Υποτροφιών, Πρακτικής Άσκησης και με συνεχείς προσλήψεις νέων αποφοίτων ενισχύουμε τη νέα γενιά.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ – SAY YES TO HUMAN RIGHTS!

O οργανισμός ΄΄Unites Societies of Balkans΄΄ αναζητάει τέσσερα άτομα (18-30 χρονών) και έναν αρχηγό ομάδας (18 και χωρίς όριο ηλικίας) για να λάβουν μέρος στην Ανταλλαγή Νέων Say YES to human rights! 10-16/08 στη Βουλγαρία

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

H περίοδος υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος έχει οριστεί από την Πέμπτη 4 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

ΠΜΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιολογία της Αναπαραγωγής

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Η ΈΡΕΥΝΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισαν την προκήρυξη διαγωνισμού για την υποβολή ερευνητικών εργασιών

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσκληση υποψηφίων διδακτόρων για ερευνητική συνεργασία με την ομάδα ‘ΙΚΑΡΟΣ’ σε Μηχανική Μάθηση και Υπολογιστική όραση για α) ανάλυση και παραγωγή ψηφιακών μέσων και β) ευφυή έλεγχο και ανάλυση οπτικών δεδομένων drones

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο προκηρύσσει έξι (6) Αγγλόφωνα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΠΕΚΕΠΕ)

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει την πλήρωση 187 θέσεων Ταξτικού Προσωπικού, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ROCHE MANAGEMENT TRAINEE PROGRAM 2020

Η Roche ανοίγει τις πόρτες της στους νέους για 5η συνεχή φορά δίνοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και να βάλουν τα πρώτα θεμέλια στην καριέρα τους.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα 4ο της Συνέλευσης του Τμήματος

GROW GREECE WITH GOOGLE COMPANY

Ένα σχέδιο για τη συμβολή της Google στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, με την ονομασία «Grow Greece with Google»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ – ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν.Υ.Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου) σε συνεργασία με το τοΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αίματος) θα πραγματοποιήσει «εορταστική εθελοντική αιμοδοσία»

SUMMER SCHOOL:SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN THE BLACK SEA

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μαζί με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας και το Πανεπιστήμιο Εθνικής και Διεθνούς Οικονομίας της Βουλγαρίας

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ενεργοποιούνται 5.200 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένη επιδότηση έως 60% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις σε 9 κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ ΣΕ ΊΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Προκήρυξη για 32 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ (ΚΠΙΣΝ ΑΕ) σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 1ΗΣ ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει με ικανοποίηση την ολοκλήρωση της Α΄φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω ΣΔΙΤ» συνολικού προϋπολογισμού 255.36 εκ. €.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

H Νομική Σχολή Αθηνών καταλαμβάνει την 4η θέση στον Κόσμο και δημιουργεί παράδοση εξαιρετικών επιδόσεων στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Διεθνές Αεροπορικό Δίκαιο (2020 Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας–Μοριακή Γενετική

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΟΔΗΓΟΥ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ)

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ Ο.Τ.Α.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει την πλήρωση 2.909 θέσεων Τακτικού Προσωπικού, ως ακολούθως: Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: 368 άτομα

ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει, με ιδιαίτερη χαρά, ότι στη νέα διεθνή θεματική κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings 2019

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ”

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΜΜΥ

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέκτησε την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό υψηλού κύρους στον τομέα των ημιαγωγών. Η ομάδα αποτελείται από ερευνητές του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής και του Εργαστηρίου Κυκλωμάτων και Συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ).

ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΠΕΙ

Tο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής λειτουργεί με επιτυχία για 11η συνεχή χρονιά

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ομάδα φοιτητών δημιούργησε μία εφαρμογή που εντοπίζει πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Ταυτόχρονα παρατηρεί εφόσον ο χρήστης είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΜΕ-ΜΒΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το Αγγλόφωνο Μετ/κο πρόγραμμα ΤΙΜΕ-ΜΒΕ του Παν/μιου Κρήτης (http://www.timembe.eu/) διοργανώνει μια online παρουσίαση του προγράμματος την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 11:00. Η παρουσίαση θα διαρκέσει 30 λεπτά.

ΠΜΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ / ΑΜΕΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες (Α.με.Α.)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκηρύσσει προγράμματα σπουδών δευτέρου κύκλου, σε διάφορους κλάδους. Πιο αναλυτικώς, οι προκηρύξεις των προγραμμάτων αφορούν τα τμήματα Οικονομικών, Βιοχημείας,

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσφέρει προτάσεις ψυχαγωγίας, εν μέσω πανδημίας, για άτομα που επιθυμούν να ψυχαγωγηθούν μέσα από το σπίτι τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EGG FOR START-UP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της προσέγγισης που ακολουθεί η Eurobank με στόχο την άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19, η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος ομόφωνα αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής υποψηφιότητας για το Πρόγραμμα egg

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΠΑ

Ανακοινώθηκε από τον έγκριτο φορέα TimesHigherEducation, η πολύ σημαντική παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων THE University Impact Rankings.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας οργανώνει το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Βιοπληροφορική”, διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε. στην προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ TEDxAUTH HOMECASTS

Με σκοπό να στρέψει το ενδιαφέρον αποκλειστικά στον άνθρωπο και ταυτόχρονα να τονώσει τη θετική του σκέψη, έρχεται το TEDxAUTH HOMECASΤS, από το επίσημο κανάλι του TEDxAUTH στο You Tube, με το πρώτο επεισόδιο της σειράς την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Με αφορμή την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19), η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό με τίτλο «Η έρευνα στην πρώτη γραμμή

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, δημοσίευσε άρθρα σχετικά με την πανδημία. Στους παρακάτω συνδέσμους παρατίθενται επιλεγμένα δημοσιεύματα που προβάλλουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες

ΤΡΙΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΠΙΔΩΝ COVID-19

Με στόχο την άμεση στήριξη του καθημερινού δύσκολου αγώνα των γιατρών και νοσηλευτών της χώρας, το Εργαστήριο Ψηφιακής Κατασκευής και Χαρακτηρισμού Υλικών του Τμήματος Επιστήμης

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ

Το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε. στην προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΟΥ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ COVID-19

Με πρωτοβουλία ερευνητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ δημιουργήθηκε ο γράφος βιβλιογραφικών αναφορών, μία βάση δεδομένων με επιστημονικά άρθρα από όλον τον κόσμο, σχετικά με τη μελέτη του COVID-19

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PFIZER

Η εταιρεία Pfizer, ανακοίνωσε νέες θέσεις εργασίας επιστημόνων για το καινοτόμο κέντρο της στη Θεσσαλονίκη. Το κέντρο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα από τα έξι που έχει δημιουργήσει ο φαρμακευτικός κολοσσός προκειμένου να επιτύχει τους στρατηγικούς

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ«ARXELLENCE 2»

Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «ArXellence 2» αποτελεί έναν ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός Ιδεών, με δωρεάν συμμετοχή, που στοχεύει να αναδείξει τον καινοτόμο σχεδιασμό ως το ιδανικό εργαλείο για τη δημιουργία και την επιτυχία ενός νέου Επιχειρηματικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Η Επιτροπή Ερευνών Α.Π.Θ. ανακοινώνει την προκήρυξη θέσεων εργασίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, καθώς και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

ΠΜΣ) «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η ψυχοσωματική επιβάρυνση στα άτομα των συγχρόνων κοινωνιών έχει αυξηθεί δραματικά στις άκρως πιεστικές συνθήκες του «πολέμου» κατά του SARS-COV-2 και της νόσου COVID-19

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS+

Από το τμήμα διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι λόγω της κρίσης του Covid-19, της κήρυξης αυτού σε πανδημία και τις δυσκολίες που προκύπτουν η Επιτροπή Erasmus+ του Πανεπιστημίου Πατρών

ΕΚΤΑΚΤΟ OPENAIRE&RDA WEBINAR ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εθνικού Κόμβου Ανοικτής Πρόσβασης στο OpenAIRE και του Εθνικού Κόμβου RDA, σας προσκαλεί την Παρασκευή 10 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι σε ανοιχτό webinar με τίτλο “COVID-19: δράσεις, εργαλεία, καλές πρακτικές και σημεία επαφής στην Ελλάδα”.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπάρχει δυνατότητα διαμονής στις φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου στον χώρο της πανεπιστημιούπολης. καθώς και σε δωμάτια της Εστίας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ, Λόφος Περιβλέπτου στα Ιωάννινα).

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα διοργανώνουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου να καλύψουν τη διδακτέα ύλη. Αρωγός στην προσπάθεια στέκεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτοντας στη διάθεση των διδασκόντων και των φοιτητών όλων των ΑΕΙ της χώρας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

H σπουδαιότητα των επαγγελματικών δεξιοτήτων θα εορταστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εβδομάδα 9-13 Νοεμβρίου 2020. Είναι δυνατό να εμπνευστείτε από τους τρόπους τους οποίους επέλεξαν το 2019 οι φορείς του τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη,

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ”

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το ζήτημα των ανισοτήτων που καταγράφονται μεταξύ ανδρών και γυναικών στον εργασιακό χώρο. Η πρωτοβουλία του CSR Hellas για τη διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με την ακαδημαϊκή και τους φοιτητές συνεχίζεται με τη διοργάνωση του 5ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ “Νίκος Αναλυτής”.

ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο αρμόδιος Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Περικλής Μήτκας

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19, και την αναστολή λειτουργίας από την Τετάρτη 11/03/2020 των Πανεπιστημίων της χώρας, το ΕΚΠΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΑΠΘ 2020

Για 8η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2020», με την οποία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επιδιώκει την άμεση διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του με την αγορά εργασίας.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από την Τρίτη 26 Μαΐου έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 και ώρες 9:30 π.μ.-17:30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Mία μοναδική ευκαιρία να κερδίσετε μια πρώτη εικόνα από τα γερμανικά πανεπιστήμια και στη συνέχεια, με τη βοήθεια των εκπροσώπων τους, να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα γερμανόφωνων/αγγλόφωνων σπουδών καθώς και για εντατικά μαθήματα εκμάθησης γλώσσας και να ενημερωθείτε για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

PROJECT FUTURE – TΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Το Project Future είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ReGeneration Academy και γεφυρώνει το κενό ανάμεσα σε εκπαίδευση & αγορά εργασίας.

TΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Με τη σφραγίδα πλέον του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency –ESA), το ΑΠΘ γίνεται το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που θα αναπτύξει τον δικό του νανοδορυφόρο σε τροχιά 400 χιλιομέτρων πάνω από τη γη στο πλαίσιο του προγράμματος «Fly your Satellite!»

ΘΕΣΕΙΣ NΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικούς διαγωνισμούς, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση εφεδρικών πινάκων προσλήψεων από τους οποίους το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο μπορεί να προσλάβει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως « γλωσσομαθείς νομικούς »

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (ESM)

Το Τμήμα Οικονομικών και Ανάλυσης Αγοράς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αναζητεί υποψήφιους που σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο – καθώς και μεταδιδακτορικούς υποψηφίους – για να συμμετάσχουν στην ομάδα ως εκπαιδευόμενοι.

EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Το υπουργείο Παιδείας δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης καλεί νέους ηλικίας 14-20 ετών να συμμετάσχουν στον Eθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2020 προκειμένου να συγκροτηθεί η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στον 32° Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την προκήρυξη νέων θέσεων υποψηφίων διδακτόρων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η Αστική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών για την υλοποίηση της Πράξης «Δημιουργία οικοτροφείου 15 ενηλίκων χρονίων πασχόντων από διαταραχές αυτιστικού φάσματος χαμηλής λειτουργικότητας», ανακοινώνει την πρόσληψη 26 ατόμων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

Το Τμήμα Λογοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προκηρύσσει δεκαπέντε [15] θέσεις υποψηφίων διδακτόρων για το εαρινό εξάμηνο σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE CLIVUT

Το Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελεί τον εθνικό εταίρο στο επιστημονικό πρόγραμμα LIFE CLIVUT «Κλιματική αξία των αστικών δέντρων

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2019 – 2022» της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ AE) παρέχει σε νέους και νέες από 18 έως 35 ετών την ευκαιρία αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του διεθνώς αναγνωρισμένου προβλήματος της περιβαλλοντικής κρίσης, μέσω περιορισμού της υπερκατανάλωσης ενέργειας διεθνώς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων του θα προσφέρει για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτος 2019-20, σε φοιτητές/-ήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το διατμηματικό μάθημα «Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS+ σε γαλλόφωνα Πανεπιστήμια»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 27ΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και εξέδωσε την προκήρυξη για τη διενέργεια του 27ου διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης και Τεχνολογίας προκηρύσσει θέσεις επιστημονικού προσωπικού. Οι θέσεις αφορούν ειδικότητες μηχανικών, θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, επιστημών πληροφορικής, καθώς και στις οικονομικές και γεωπονικές επιστήμες. Αναλυτικότερα, σχετικές πληροφορίες παρέχονται στους ακόλουθους συνδέσμους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Τα Τμήματα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΑΠΘ) και Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΔΠΘ) προκηρύσσουν σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος 2019–2020 στο “Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών”

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκηρύσσει θέσεις για την απασχόληση ακαδημαϊκών υποτρόφων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Ο ειδικός λογαριασμός κονδυλίων έρευνας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα θέσεων σε διάφορες ειδικότητες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής διδακτορικών σπουδών σε τομείς που εμπίπτουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα ή/και στα επιστημονικά θεματικά πεδία που αντιπροσωπεύουν το τμήμα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+, η δραστηριότητα επιτρέπει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών να διδάξει σε Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό με το οποίο υπάρχει ενεργή διμερής συμφωνία (Inter-Institutional agreement).

ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Το Μετσόβιο πολυτεχνείο προκηρύσσει δύο θέσεις για ειδικότητες Μηχανικών. Ειδικότερα, η μία θέση αφορά σε θέση Πολιτικού Μηχανικού, στα πλαίσια τους έργου «Μελέτη Επάρκειας Εξελιγμένων Υλικών Ιχθυοκλωβών Ανοιχτής Θαλάσσης – Αριθμητική και Πειραματική Διερεύνηση σε Συνθήκες Πραγματικής Φόρτισης (MATISSE)» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΤΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ).

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΙΚ) ξεκινάει τις δράσεις του μέσα στον Ιανουάριο του 2020 και καλεί φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και πολίτες της Θεσσαλονίκης να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μαθήματα κινέζικης γλώσσας.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΗΜΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΝΕΑΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΚΟΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης των ερευνητικών προγραμμάτων, προκηρύσσει θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

ΕΠΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των ερευνητικών προγραμμάτων, προκηρύσσει θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ βραβεύτηκε στο πλαίσιο των BRAVO Awards του QualityNet Foundation, ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την κοινωνική υπευθυνότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη στον Πυλώνα BRAVO Society για το Πρόγραμμα «Φροντίζουμε την τρίτη ηλικία».

ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ειδικός Λογαριασµός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστηµίου Κρήτης (ΕΛΚΕΠΚ), προκηρύσσει θέσεις για απόφοιτους θετικών επιστημών, κατόχων διδακτορικού στη Χημεία.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

Οι συνελεύσεις των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας και ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Πατρών,

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η διαφημιστική ομάδα του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισε την πρώτη θέση στο Φοιτητικό διαγωνισμό Διαφήμισης ανάμεσα σε κορυφαία ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Ειδικός Λογαριασµός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστηµίου Κρήτης (ΕΛΚΕΠΚ), προκηρύσσει θέσεις επιστημόνων με σύμβαση εργασίας, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος από Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Τμημάτων και όλων των ετών, από Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Φοιτητές του τµήµατος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστηµάτων, µέλη της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστήµιου Αιγαίου και της κοινότητας Microsoft Student Partners, συµµετείχαν και διακρίθηκαν µε την δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισµό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge»

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Προκηρύσσεται το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Στέλιου Πηχωρίδη» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020. Σύμφωνα με την απόφαση της 312ης/21-03-2013 Τακτικής Συνεδρίασης της Συγκλήτου, το βραβείο θα απονεμηθεί για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος σε Ακαδημαϊκό Δάσκαλο από τα Τμήματα του Ηρακλείου.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει ότι, προκειμένου να καλύψει διδακτικές ανάγκες του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας

STARTUPS IN GREECE 2019 – INVESTMENTS LANDSCAPE

Το ετήσιο report του Found.ation και του EIT Digital αποτυπώνει την επίδραση των προγραμμάτων χρηματοδοτήσεων. Το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας) δημοσίευσε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα εκτενές report, με σκοπό την καταγραφή των ευκαιριών χρηματοδότησης και των προφίλ των startups στην Ελλάδα.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κυκλική Οικονομία & Επιχειρηματική Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα». Η εκδήλωση έχει την ηθική υποστήριξη (ethical support) του Πανεπιστημίου του Cambridge, Institute for Sustainability Leadership.

25ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Σποδαστήριο Αθλητικού Δικαίου της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αθλητικού Δικαίου και το Ερευνητικό Κέντρο Αθλητικού Δικαίου διοργανώνουν το 25ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικού Δικαίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Μεταξύ των νέων ψηφιακών υπηρεσιών που λανσάρει, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες κάτι εξίσου σημαντικό: ένα νέο πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης.

26ος ECONOMIA ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Φέτος, για 26η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση διοργανώνουν τον 26ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, έναν διαγωνισμό, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει το 9ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Τη διεθνή επιστημονική επιβράβευση απέσπασε εργασία της ερευνητικής ομάδας Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, σχετικά με τη μελέτη της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, σε συνέδριο που διεξήχθη την εβδομάδα 5-8 Νοεμβρίου στην Πράγα.

EΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση συμμετοχών και διακρίσεων των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε την πρόσληψη ακαδημαϊκών υποτρόφων για τις ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών του τμήματος Γεωπονίας και Τεχνολόγων Γεωπόνων.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Το Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι ανοιχτό για τους πολίτες την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.

ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκηρύσσει θέσεις απασχόλησης για επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, πολυτεχνικών σχολών.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, κορυφώνονται το απόγευμα οι εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΕΝΤΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. προκηρύσσει 11 έντεκα θέσεις υποψηφίων διδακτόρων. Οι θέσεις αφορούν εκπόνηση διδακτορικής έρευνας στο τμήμα Χημικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ο γραφείο διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανακοινώνει θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για

DISCOVER EU- 20.000 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βασίζεται σε μία πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχει ως στόχο να προσφέρει σε νέους 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η προσωρινή Συνέλευση του Τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ της Σχολής ΣΑΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε την πρόσληψη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου κατά το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020.

ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας προκηρύσσει δύο (2) θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ειδικότερα, οι θέσεις απασχόλησης επιστημονικού προσωπικού αφορούν

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) προκηρύσσει θέσεις επιστημόνων για την κάλυψη των ερευνητικών αναγκών του ινστιτούτου. Ειδικότερα, οι θέσεις απασχόλησης αφορούν

ΊΔΡΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΚΠΑ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεων, η απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, βάσει της οποίας εγκρίνεται η ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοίνωσε την προκήρυξη θέσεων για την απασχόληση Πανεπιστημιακών Υποτρόφων, οι οποίοι θα αναλάβουν ως καθήκοντα τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε διάφορα τμήματα του, κατά το τρέχων ακαδημαϊκό έτος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Το πρώτο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Αγγλική γλώσσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο με τίτλο «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece», προσφέρεται από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ με επίκεντρο στη μελέτη της Ελληνικής Αρχαιότητας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ERASMUS+

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων καθοδηγεί τους συμμετέχοντες στα προγράμματα κινητικότητας να φέρουν εις πέρας τις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες,

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε το πρόγραμμα απονομής διπλωμάτων 2ου κύκλου σπουδών. Ειδικότερα, η απονομή των διπλωμάτων θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 21 Νοεμβρίου 2019.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και προσκαλεί τους υποψήφιους σπουδαστές / τριες να υποβάλλουν αίτηση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Το κέντρο επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Πελλοπονήσου, ανακοίνωσε την παράταση υποβολής ενδιαφέροντος στα προγράμματα δια βίου μάθησης.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοίνωσε προσλήψεις επιστημόνων με σύμβαση έργου ιδιωτικού δικαίου. Οι ειδικότητες που θ’ απασχοληθούν είναι:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Για τέταρτη ακαδημαϊκή χρονιά, στο Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο οργανώνει, κατά τη διάρκεια του έτους, τρεις περιόδους πρακτικής άσκησης σε τομείς σχετικούς με το έργο του.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΝΟΜΠΕΛ ΧΗΜΕΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ

Νόμπελ Χημείας για το 2019 απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες οι οποίοι επικέντρωσαν την έρευνα τους στη βελτίωση της τεχνολογίας των μπαταριών.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΑΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

Από το Ι.Ι.Ε.Κ. της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας – Διπλαρείου Σχολής, ανακοινώθηκε πως, για την περίοδο 2019 – 2020, θα λειτουργήσει τις ειδικότητες «Τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία», Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

3oς ΚΥΚΛΟΣ PROJECT FUTURE ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Project Future της Τράπεζας Πειραιώς, αποτελεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα διασύνδεσης νέων πτυχιούχων με την αγορά εργασίας. Ο σκοπός του προγράμματος αποτελεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν και να διακριθούν εντός της χώρας.

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο των εργαζομένων στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα όσο και των επαγγελματιών και επιχειρηματιών όλων των επαγγελματικών κατηγοριών

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, προκηρύσσει την έναρξη διδασκαλίας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα διοργανώνει την 25η Ετήσια Έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων, η οποία θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου 2019.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοίνωσε την πρόσληψη επιστημόνων με σπουδές διδακτορικού κύκλου σπουδών, με απώτερο στόχο την κάλυψη των αναγκών διδασκαλίας μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του τρέχων ακαδημαϊκού έτους.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Tο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλοσωρίζει τους πρωτοετείς σπουδαστές, δίνοντας τους συμβουλές για την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής!

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ EUROBANK – DIGITAL EXPERTS

Η Eurobank στο πλαίσιο μετασχηματισμού του Δικτύου Καταστημάτων της και της στρατηγικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών καναλιών εξυπηρέτησης επιθυμεί να επεκτείνει το πρόγραμμα των Digital Experts με τελειόφοιτους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.

ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το Εργαστήριο Ψυχολογίας, προκήρυξε δύο θέσεις υποψηφίων διδακτόρων. Οι διαθέσιμες θέσεις αντιστοιχούν στη θεματική περιοχή «Νοσταλγία ως πόρος για τον εαυτό και σχετικές ψυχολογικές διαδικασίες».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΑΠ

Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ανακοίνωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις υποψήφιων διδακτορικών φοιτητών.

ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΑΠΕΙ ΜΕ ΈΝΩΣΗ CFA

Τον Ιούνιο 2019 υπογράφτηκε συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας και υποστήριξης ανάμεσα στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στην Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece).

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης εργασίας επιστημονικού προσωπικού. Η απασχόληση προσωπικού επιστημονικών ειδικοτήτων κλάδων θετικών επιστημών, πολυτεχνικών σχολών, παιδαγωγικών σχολών, αλλά και με απολυτήριο Λυκείου, θα πραγματοποιηθεί μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπρόσωπους των Βρετανικών Πανεπιστημίων θα έχουν όσοι σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν προγράμματα σπουδών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΓΟ

Ο οργανισμός ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προκηρύσσει θέσεις επιστημονικού προσωπικού στα εργαστήρια της . Πρόκειται για θέσεις ερευνητών, κατόχων διδακτορικού διπλώματος σε γνωστικά αντικείμενα, για τα οποία ο οργανισμός επιθυμεί να καλύψει στα εργαστήρια του

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει την πρόσληψη πανεπιστημιακών υποτρόφων με σύμβαση ανάθεσης έργου. Η διάρκεια της συμβάσεως καθορίζεται μέχρι ενός ακαδημαϊκού έτους, με δυνατότητα παράτασης μέχρι τρία (3) ακαδημαϊκά έτη.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ /ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

Το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει και λειτουργεί από το τρέχων ακαδημαϊκό έτος πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο την ηλεκτρονική φυσική – ραδιοηλεκτρολογία.

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ NEO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΜΕΠΑ

Το ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Στις 23 Απριλίου 2019 ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή η ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και παρουσία σε πέντε ακόμα πόλεις του Νησιού (Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Ρέθυμνο, Σητεία και Χανιά).

ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ, ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

Το τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), προκηρύσσει θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων, καθώς και Μεταδιδακτόρων Ερευνητών, στην ομάδα Επιστήμης και Βελτιστοποίησης Δικτύων. Αξίζει να επισημανθεί πως υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης διαμέσου των ερευνητικών προγραμμάτων.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Οι «Ημέρες Καριέρας» αποτελούν τη μεγαλύτερη συνάντηση νέων, εργαζομένων και στελεχών, με επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς φορείς που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης εργασίας επιστημονικού προσωπικού. Η απασχόληση προσωπικού διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων, θα πραγματοποιηθεί μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, προκηρύσσει νέα προγράμματα σπουδών δεύτερου κύκλου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το Γενικό Τμήμα του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε την προκήρυξη μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο ΄΄Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Ρομποτικής – Advanced Control Systems and Robotics».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε σχετική συνεδρίασή της έθεσε ως επίκεντρο συζήτησης για πολλοστή φορά το θέμα των μετεγγραφών.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ MECHATRONIC ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EBEC

Η φοιτητική ομάδα MechatronicTeam του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε στα τελικά του διαγωνισμού European BEST Engineering Competition (EBEC), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τορίνο της Ιταλίας.

MASTER OF SCIENCE IN PHILOSOPHY& MANAGEMENT

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία και Διοίκηση – Master Of Science in Philosophy and Management» ανακοίνωσε την παράταση των αιτήσεων για τις εγγραφές των σπουδαστών.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ! ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την αποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαμονή τους στις εστίες μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Π.Μ.Σ. “ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ”

Tο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανακοίνωσε την παράταση στην υποβολή των αιτήσεων του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική” , μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΥΑΘ

Ο οργανισμός Ε.Υ.Α.Θ. προκηρύσσει θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Οι προσφερόμενες ειδικότητες για πρακτική άσκηση παρατίθενται στον πίνακα. Το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης ορίστηκε από τις 1 Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Μαρτίου 2020.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Σχολή Θετικών Επιστημών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαθέσιμων θέσεων επιστημονικού προσωπικού μερικής απασχόλησης με σκοπό τη διδασκαλία στα προγράμματα σπουδών της για τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΤΕΙ

Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Σπουδαστών ΑΤΕΙ παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές ν’ απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες του Ομίλου, με στόχο ν’ αποκτήσουν εμπειρία πάνω στο αντικείμενο εξειδίκευση τους, υπό συνθήκες πραγματικού περιβάλλοντος εργασίας.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

O Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράµµατος µε τίτλο «Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα Ογκολογίας», το οποίο χρηµατοδοτείται από Ιδιωτικούς Φορείς της ηµεδαπής, προτίθεται να συνάψει µία σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου πλήρους απασχόλησης, πτυχιούχου βιολογίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του έχει σκοπό την υλοποίηση σεμιναρίων βραχείας και ταχείας διάρκειας, σε διάφορους τομείς της αγροτικής εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Προσλήψεις 1.145 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.), θα πραγματοποιηθούν ώστε ν’ απασχοληθούν στους Δήμους των διαφόρων Περιφερειών.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Τ.Α.Π.

Τo Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων (200) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.Α.).

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) προκηρύσσει την έναρξη λειτουργίας του του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο εξειδίκευσης στη Φορολογική, Λογιστική και στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση Στρατηγικών Αποφάσεων.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ

Το Πυροσβεστικό Σώμα προκηρύσσει διαγωνισμό για την εισαγωγή πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΑΕΞΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκήρυξε 46 θέσεις πτυχιούχων κτηνιάτρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

ΤΤΗΕ:ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΟΠΤΙΚΟΑΟΥΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο “Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή” για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών, προκηρύσσει θέσεις για διδάκτορες με σκοπό την παροχή διδακτικού έργου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

ΠΜΣ “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ”

Το Γενικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσκαλεί τους / τις ενδιαφερόμενους /ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα σπουδών δεύτερου κύκλου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Το Κέντρο Παγκόσμιων Πανεπιστημιακών Κατατάξεων – Center for World University Rankings (CWUR) δημοσίευσε για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 την κατάταξη των 2.000 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

O Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκηρύσσει θέσεις για διδάκτορες με σκοπό την παροχή διδακτικού έργου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, καθώς και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών ΕΚΕΤΑ προκήρυξε οκτώ θέσεις για υποβολή πρότασης προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου, στα πλαίσια υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων.

Π.Μ.Σ.«ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ»

Το τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Το νέο πρόγραμμα σπουδών έχει τίτλο «Επιστήμη & Τεχνολογία Προσθετικής Οδοντιατρικής».

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει 18 θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων. Οι ειδικότητες για τη στελέχωση θέσεων αφορούν κυρίως τον Ιατρικό κλάδο, αλλά υπάρχει διαθεσιμότητα και για ειδικότητες ψυχολογίας, διαιτολογίας, καθώς και ΤΕΦΑΑ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ IMC 2019

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό IMC. Η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ κατάκτησε ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

ΠΜΣ “ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ”

Το τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας, και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκηρύσσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο ΄΄Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος

8 Προπτυχιακά και 32 Μεταπτυχιακά Προγράμματα ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προσκαλεί τους / τις ενδιαφερόμενους / ες να συμμετέχουν στα προπτυχιακά και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

ΝΕΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οργανώνουν και λειτουργούν νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη», για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Από το κέντρο θαλασσίων ερευνών, προκηρύσσονται θέσεις ερευνητών για απασχόληση με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Οι διαθέσιμες θέσεις αντιστοιχούν σε δεκατέσσερις και πρόκειται για ειδικότητες από διάφορα επιστημονικά πεδία.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚETA

Το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, καθώς και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ προκήρυξε τρεις θέσεις για υποβολή πρότασης προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου, στα πλαίσια υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων.

ΠΜΣ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ”

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανώνει και λειτουργεί πρόγραμμα σπουδών δεύτερου κύκλου με τον τίτλο: «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς» (Ο.ΔΙ.Μ.).

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΜΣ ΤΟΥ ΕΜΜΕ

Το τμήμα ΕΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε τη δυνατότητα παράτασης σχετικά με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της αναστολής έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ Π.Τ.Δ.Ε.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ προκηρύσσει 27 θέσεις υποψηφίων διδακτόρων για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος», απευθύνεται σε κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών με σκοπό να παρέχουν με τις γνώσεις τους διδακτικό έργο.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΛΚΕ ΑΠΘ), στα πλαίσια υλοποίησης έργων για υποστήριξη νέων επιστημόνων, ανακοίνωσε θέσεις απασχόλησης με σύμβαση μίσθωσης.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Δημοσιεύτηκε η κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε παγκόσμια κλίμακα, με τα εγχώρια εκπαιδευτικά ιδρύματα να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Webometrics.

ΤΡΙΑΝΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

Το Τμήμα Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ανακοίνωσε την προκήρυξη τριάντα άμισθων θέσεων για υποψήφιους διδάκτορες για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Ειδικότερα, οι τομείς εξειδίκευσης αφορούν

ΔΠΜΣ “ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ& ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ”

Το Τµήµα Φυσικής του Αριστοτελείου προκηρύσσει Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες”.

17 ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ Ε.Μ.Π.

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου προκηρύσσει 17 θέσεις για υποψήφιους διδάκτορες. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από Διπλωματούχους

ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας, ανακοίνωσε την πρόσληψη 2 θέσεων επιστημονικού προσωπικού για απασχόληση με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί από το τρέχων ακαδημαϊκό προγράμματα σποδών δεύτερου κύκλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ UPSTREAM

Την ευκαιρία για έμμισθη πρακτική παρέχει το πρόγραμμα upstream σε 10 νέους οι οποίοι έχουν εξειδικευθεί στον τομέα του Λογισμικού και της Πληροφορικής. Η διάρκεια της έμμισθης πρακτικής αντιστοιχεί σε 12 μήνες.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΕΛΓΑ

Ανακοινώθηκε η έναρξη υποβολής των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών με σκοπό την πρόσληψη 150 επιστημόνων στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

ΆΝΟΙΓΜΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Aνακοινώθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας για μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα από τις 24 Ιουλίου μέχρι και 31 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι /ες φοιτητές / τριες έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής τους στην πλατφόρμα, με σκοπό να διεκδικήσουν το στεγαστικό επίδομα χρηματικού ύψους 1.000 ευρώ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοίνωσε την προκήρυξη θέσεων για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας.

ΠΜΣ «ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ»

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε την προκήρυξη διϊδρυματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο ΄΄ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

Επιδοτούμενα προγράμματα για άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας 25-45 ετών έχουν προκηρυχθεί. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά πτυχιούχους θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης στον κλάδο των Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ ανακοίνωσε την προκήρυξη προγράμματος διδακτορικών σπουδών για απόφοιτους Πολυτεχνικών Τμημάτων, Τμημάτων Θετικών Επιστημών.

MASTER STUDIES IN BUSINESS ADMINISTRATION

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προκήρυξε πρόγραμμα σπουδών δεύτερου κύκλου στη διοίκηση επιχειρήσεων.

ΌΜΙΛΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Γνωστοποιείται η έγκριση προς χρηματοδότηση του πρώτου ομίλου κινητικότητας των Ελληνικών Πανεπιστημίων στο πλαίσιο προγράμματος
Erasmus+/Ανώτατη Εκπαίδευση, «Διεθνής Κινητικότητα μεταξύ Χωρών του
Προγράμματος και χωρών Εταίρων (ΚΑ107)».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ανακοίνωσε την πρόσληψη των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων, με στόχο την υλοποίηση διδακτικού, κλινικού, καθώς και ερευνητικού έργου.

Π.Μ.Σ.«ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΟΡΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ»

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει και λειτουργεί νέο πρόγραμμα σπουδών δεύτερου κύκλου στη Χημική και Βιομοριακή Μηχανική. Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα υπάρχουν δύο ειδικεύσεις:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΜΜΥ

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοίνωσε την προκήρυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

ΝΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑ

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οργάνωσε και λειτουργεί από το νέο ακαδημαϊκό έτος επτά νέα τμήματα. Μάλιστα, διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία τους, διαμέσου της εξασφάλισης τόσο σε ανθρώπινο, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι πρώτο στη σχετική κατάταξη στην Ελλάδα όσον αφορά τα πρωτότυπα ερευνητικά άρθρα, σύμφωνα με το δείκτη «Nature Index».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ προκήρυξε θέσεις διδακτόρων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα με τίτλο ΄΄ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΜΜΕ΄΄.

3 ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έχει ανακοινώσει τη διαθεσιμότητα τριών θέσεων για διδακτορική έρευνα στον τομέα των παιδαγωγικών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ «ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ»

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοίνωσε την προκήρυξη προγράμματος σπουδών δεύτερου κύκλου με θέμα “Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες”.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΠΜΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ

Τα Τμήματα “Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική” και της “Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών” της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσουν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ, ΠΛΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Tο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο ΄΄Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων΄΄

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κύριο Κώστα Γαβρόγλου η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή 278 θέσεων εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρέχει τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης σε νέα άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών στο νέο Μουσείο του στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Οι θέσεις αμειβόμενης πρακτικής είναι στο σύνολο πέντε.

ΝΕΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ “MEDIA AND REFUGEE / MIGRATION FLOWS”

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου οργανώνουν και λειτουργούν από το τρέχων ακαδημαϊκό έτος νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο ΄΄MEDIA AND REFUGEE / MIGRATION FLOWS”.

ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Βάσει Υπουργικής Απόφασης, τροποποιείται η υπ’ αριθμόν 54929/Ζ1/8-4-2019 υπουργική απόφαση «Διαπίστωση της συνάφειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής συζήτησης που διεξήχθη τη χθεσινή ημέρα, τέθηκε το ζήτημα του ασύλου στα Πανεπιστήμια το οποίο έχει υποσχεθεί ότι θα καταργήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την πιθανή άνοδο του κόμματος του στην εξουσία.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΠΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΑΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2018-19, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, στην ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 500 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 500 πανεπιστημιακών καθηγητών στα Ανώτατα και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος. Αναλυτικώς, η κατανομή των θέσεων είναι η ακόλουθη:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών του Αριστοτελείου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepBlue Technology.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Ο όμιλος Μυτιληναίος ανακοίνωσε πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης για νέους / νέες μηχανικούς. Ο σκοπός του προγράμματος, το οποίος θα έχει διάρκεια 12 μηνών, αποτελεί η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ο εμπλουτισμός γνώσεων νέων ανθρώπων που εξειδικεύονται στις επιστήμες της μηχανικής.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης εργασίας επιστημονικού προσωπικού. Η απασχόληση προσωπικού επιστημονικών ειδικοτήτων κλάδων υγείας και ηλεκτρολόγων μηχανικών και, θα πραγματοποιηθεί μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΑΠΟ ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Σύμφωνο επιχορήγησης ύψους 73.000 ευρώ υπογράφηκε μεταξύ του Δ.Π.Θ. και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με την επιχορήγηση προβλέπεται ενίσχυση του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης του δημοκρίτειου. Ο σκοπός αποτελεί η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στα Πανεπιστήμια.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΔΠΜΣ

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ συνδιοργανώνει με το ερευνητικό κέντρο “ΑΘΗΝΑ” και το Ίδρυμα Ιατρoβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), νέο πρόγραμμα σπουδών δεύτερου κύκλου με αντικείμενο εξειδίκευσης την Eπιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Π.Μ.Σ. ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο ΄΄Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης΄΄.

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την παροχή διακοσίων πενήντα θέσεων εργασίας με σκοπό την απασχόληση φοιτητών στα πλαίσια πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση θα έχει διάρκεια δύο μηνών και θα αφορά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ VODAFONE

Η εταιρεία Vodafone προσφέρει σε απόφοιτους την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσω του προγράμματος Graduate πρόγραμμα Discover. Το πρόγραμμα παρέχει θέσεις πρακτικής άσκησης σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Σχολής, οι οποίοι έχουν λάβει το πτυχίο τους πρόσφατα.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρόκειται ν’ απασχολήσει μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας επτά άτομα με σύμβαση εργασίας. Πρόκειται για θέσεις εργασίας που αφορούν μηχανικούς, απόφοιτους πληροφορικής και διοίκησης οργανισμών, με μεγάλη εμπειρία.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ προκήρυξε έξι θέσεις για υποβολή πρότασης προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου, στα πλαίσια υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης εργασίας επιστημονικού προσωπικού. Η απασχόληση προσωπικού διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων, θα πραγματοποιηθεί μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας.

20 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος έχουν προκηρυχθεί είκοσι θέσεις για απόφοιτους μηχανικών πληροφορικής. Στους παρακάτω συνδέσμους υπάρχει η δυνατότητα ν’ αναγνωστούν αναλυτικώς όλες οι πληροφορίες

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΛΚΕ ΑΠΘ), στα πλαίσια υλοποίησης έργων για υποστήριξη νέων επιστημόνων, ανακοίνωσε θέσεις απασχόλησης με σύμβαση μίσθωσης. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις αφορούν ειδικότητες μηχανικών, επιστημών υγείας

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης επιστημονικού προσωπικού. Η επιτροπή ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι αρμόδια για την πρόσληψη και απασχόληση προσωπικού διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων.

ΔΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρόκειται ν’ απασχολήσει μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας δέκα άτομα με σύμβαση εργασίας. Πρόκειται για θέσεις εργασίας που αφορούν κυρίως κατόχους διδακτορικού διπλώματος, αλλά και απόφοιτους μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε είκοσι θέσεις υποψηφίων διδακτόρων για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή στο πρόγραμμα σπουδών διδακτορικού επιπέδου, αποτελεί η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ Π.Μ.Σ.

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Η επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος οδηγει σε κτήση τίτλου εξειδίκευσης στους τομείς της Ηλεκτρονικής –Ραδιοηλεκτρολογίας

ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΜΟΚΡΙΤΕΙΟ

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έχει αναρτήσει σχετική προκήρυξη για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Η έρευνα αφορά στο πεδίο της γεωργίας και της εφαρμοσμένης φυσιολογίας φυτών.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη θέσεων απασχόλησης με σύμβαση έργου, μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο αντικείμενο της βιοστατικής

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκήρυξε πέντε θέσεις με σύμβαση έργου, μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 1 θέση απόφοιτου Νομικής, 2 θέσεις για μεταδιδακτορική έρευνα, καθώς και θέσεις για κατόχους διδακτορικού

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο προκήρυξε πέντε θέσεις με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για παροχή εργασίας σε κατάλληλα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ παράλληλα προσφέρεται και δυνατότητα εργασίας για γραμματειακή υποστήριξη.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκήρυξε εννιά θέσεις με σύμβαση μίσθωσης εργασίας, μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας. Πρόκειται για δυνατότητα εργασίας σε επιστήμονες οι οποίοι διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για την υλοποίηση ερευνητικού έργου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει προγράμματα σπουδών τόσο προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, αλλά και σε διδακτορικό επίπεδο. Πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, καθώς και με την εκπαιδευτική μέθοδο, είναι δυνατό ν’ αναζητηθούν στην ιστοσελίδα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΜΣ

Την προκήρυξη 10 θέσεων με σκοπό την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος ανακοίνωσε το τμήμα Γαλλικής φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών οργανώνεται από κοινού με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Angers.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019

Οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν με μεγάλο νικητή την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τόσο στα πανεπιστήμια, όσο και στα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.Μάλιστα, η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ, έλαβε τα πρωτεία για 33η συνεχόμενη φορά, ενώ την ακολούθησαν η ΠΣΚ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπρόσωπους των Βρετανικών Πανεπιστημίων θα έχουν όσοι σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν προγράμματα σπουδών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Οι εκθέσεις των Βρετανικών Πανεπιστημίων διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία