PROFESSION HAS NO GENDER ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Profession has no Gender είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το The Tipping Point, κατά το οποίο ομάδες μαθητών και μαθητριών από δημόσια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια ανά την Ελλάδα

4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΟΜΕ 

«Το μάθημα…παιχνίδι», ο 4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ, «τρέχει» με χίλια!  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω του COVID-19, ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων / ουσών των σχολικών μονάδων

ΕΚΟΜΕ – 4ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Το ΕΚΟΜΕ πατάει και φέτος το play με τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα…παιχνίδι»!  

ΕΚΟΜΕ – 4ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Το ΕΚΟΜΕ πατάει και φέτος το play με τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα…παιχνίδι»!  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ ξεκινούν από τη Δευτέρα 9-10-2023 και λήγουν την Παρασκευή 13-10-2023.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ EUNICE EUROPEAN UNIVERSITY

Μία εξαιρετική ευκαιρία παρακολούθησης θερινού σχολείου με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη προσφέρεται στους υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συμμετοχής* του ιδρύματος στην Συμμαχία EUNICE Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται  το πρόγραμμα διεξαγωγής των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ των μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας Γ΄ τάξης ημερήσιων

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ 125 Δ.Ι.Ε.Κ.

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το έτος κατάρτισης 2023-2024.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ARTIFICIAL lNTELLIGENCE

Το Εργαστήριο Δια Βίου και εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α], του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών : «Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση  με την χρήση των ΤΠΕ», διοργανώνει  το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Artificial Intelligence -eLearning – eCreativity 2023», 3-7  Μαΐου, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

9ος ΠAΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Οι μαθητές/τριες της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας βραβεύτηκαν για την ταινία μικρού μήκους «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» με την οποία συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής και καινοτομίας για παιδιά στο Βόλο και το 2023: το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως στρατηγικός συνεργάτης του FLL Greece και του Φιλεκπαιδευτικoύ Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact, διοργανώνει τον περιφερειακό προκριματικό Θεσσαλίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ – ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ

Υπογράφηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Νότιου Κτιριακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Πύργου καιτου ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσω του Εργαστηρίου Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και Μη Γραμμικών Κυμάτων, με διακριτικό τίτλο «HERON LAB»,

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΩΝΑΣΗ

Μετά από δύο χρονιές επιτυχημένης υλοποίησης του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!», το ΕΚΟΜΕ έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην πρώτη δια ζώσης, ανοιχτή εκδήλωση προβολής του διαγωνισμού.

3ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΟΜΕ

Ο 3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!» ξεκίνησε και επίσημα! Ευχαριστούμε όλες και όλους για το ενδιαφέρον σας για τον Διαγωνισμό και τις δράσεις του, που μας δίνουν χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συγκροτούν εκπαιδευτικούς ομίλους, μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 3ΕΑ, 4ΕΑ και 5ΕΑ/2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης και απορριπτέων των αριθμ. 3ΕA/2022

ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ TECH TALENT SCHOOL

Ξεκίνησαν οι νέοι κύκλοι του προγράμματος Tech Talent School για Εκπαιδευτικούς. Συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά, μετά την τεράστια επιτυχία του προηγούμενου έτους, το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Socialinnov, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το United Nations Society του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο προώθησης και ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με τους 17 Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ το μήνα Μάρτιο, διοργανώνει τον Διαγωνισμό

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Από τις 24 Ιανουαρίου έως 27 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα η ετήσια εκπαιδευτική δράση του Tech Talent School for Educators με τίτλο Education Evolution: Reimagining Human Connections.

ΔΩΡEΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ| ΕΦΗΒΕΙΑ VS ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Το πιστοποιημένο ΚεΔιΒιΜ της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας αφουγκραζόμενο τις ανάγκες μαθητών και γονέων, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ UWC ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων για τη χορήγηση υποτροφίας σε μαθητές Α’ και Β Λυκείου για την φοίτησή τους σε ένα από τα 18 Κολλέγια United World Colleges.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) διοργανωτής φορέας της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας ανακοινώνει τη διεξαγωγή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, του διεθνούς διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου, με στόχο την καλλιέργεια και την προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στους νέους και τις νέες.

ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια, η Τεχνητή Νοημοσύνη γνωρίζει ιλιγγιώδη ανάπτυξη σε ποικίλους τομείς, καθιστώντας τις μηχανές ικανές να μαθαίνουν από την εμπειρία. Η Μηχανική Μάθηση είναι ο υποτομέας που διερευνά τη μελέτη και την κατασκευή αλγορίθμων που μπορούν να μαθαίνουν από τα δεδομένα και να κάνουν προβλέψεις σχετικά με αυτά. Ήδη από το 1959, ο Άρθουρ Σάμουελ την είχε ορίσει ως “Πεδίο μελέτης που δίνει στους υπολογιστές την ικανότητα να μαθαίνουν, χωρίς να έχουν ρητά προγραμματιστεί”.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ EDUTOURISM INTERREG

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) θα παρέχει δωρεάν ενημέρωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

8 ΑΝΟΙΧΤΑ WEBINARS ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: “Γίνε ένας σύγχρονος Εγκυκλοπαιδιστής”, ξεκινάμε την προετοιμασία των σχολικών ομάδων με έναν κύκλο διαδραστικών online webinars που θα μυήσουν μαθητές/ήτριες και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον κόσμο της μεγαλύτερης ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας αποτελεί η συμπερίληψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στην Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου (High Level Advisory Group) στην σύμπραξη φορέων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη με τίτλο ΄Αποστολή 4.7’.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2021 – 22

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, ξεκινούν δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά προκηρύσσοντας δύο ψηφιακούς Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς για σχολικές ομάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΈΚΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ COVID-19 ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από τη Δευτέρα 1/11/2021 η δήλωση self test που αφορά σε Δημόσια Σχολεία και η έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19 θα πραγματοποιείται από την πλατφόρμα edupass.gov.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ F1 IN SCHOOLS

Συμμετοχή στο παγκόσμιο διαγωνισμό F1 in Schools η ομάδα  TALOS Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το 9ο Γυμνάσιο  Βόλου, το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου.    

8Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας σχεδίασαν και υλοποίησαν δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στους υποψηφίους εξετάσεων Ελλήνων εξωτερικού και των Επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 παρέχεται δωρεάν η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μέσω των εξεταστικών κέντρων, στα οποία οι υποψήφιοι/ες θα εξεταστούν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΕΕΠ – ΕΒΠ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκύκλιος-πρόσκληση για τους υποψηφίους μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) (υπ’ αριθμόν 100505/Ε4/13-8-2021 ΑΔΑ:6Ε4Δ46ΜΤΛΗ-Ζ1Ζ) που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση-δήλωσης προτίμησης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Η ομάδα του ΚΕΦίΜ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να μοιραστεί μαζί σας μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του οργανισμού μέχρι σήμερα, την ολοκλήρωση της πρώτης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας. 

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΕΙ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) θα παρέχει δωρεάν ενημέρωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TECH TALENT SCHOOL FOR EDUCATORS

Νέα εποχή για το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Socialinnov, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (VASEIS-APP)

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος κοντά στους υποψήφιους φοιτητές. Το εργαστήριο ” Διαχείρισης της Πληροφορίας και Μηχανικής Λογισμικού” του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ,ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ο 1ος οδηγός σπουδών & επαγγελμάτων «μεικτής πραγματικότητας» στην Ελλάδα είναι γεγονός! Το βιβλίο ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021, αλλάζει τα δεδομένα στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών. Εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες, μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης μπορεί να δει, να ακούσει και φυσικά να διαβάσει πληροφορίες για όλα τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσω επαυξημένης πραγματικότητας «ζωντανεύουν» data για τα επαγγέλματα και στατιστικά

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 21+, ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), προγραμματίζει τη γενίκευση της εφαρμογής των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων», σε όλα τα σχολεία της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022, μετά την πιλοτική εφαρμογή τους κατά το τρέχον σχολικό έτος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΑΣ

Η Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte πραγματοποιεί τον προσεχή Ιούνιο πανελλήνιους διαγωνισμούς Πιάνου και Κιθάρας. Απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου ηλικίας 5-18 ετών και κιθάρας 5-21 ετών, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΄1821 ΜΕΤΡΑ ΣΕ 200 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ΄

Στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει προκηρυχθεί Περιφερειακός Εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα», τον οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το ΕΚΟΜΕ διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Το μάθημα… παιχνίδι», στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ TOY ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Μέσα στον ψηφιακό πυρετό της εποχής μας, πώς πληροφορείστε, πληροφορείτε και δημιουργείτε κάτι νέο; Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η τάξη σας γίνονται σταθμοί σε μια σύγχρονη διαδρομή για τα ψηφιακά αρχεία, το περιβάλλον, την τέχνη και την τεχνολογία.

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τελικά θα επιστρέψουμε στη φυσική τάξη ή μιλάμε για τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα;. Βαδίζοντας ένα χρόνο πλέον μέσα στην πανδημία

1.000 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του οργανισμού τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά την προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού και με μεγάλο ενθουσιασμό μοιραζόμαστε μαζί σας ότι οι συμμετοχές των μαθητών και μαθητριών από τα Λύκεια της χώρας στη φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα ήδη ξεπέρασαν τις 1.000

Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Η Μεγάλη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή είναι ένα από τα πιο σπουδαία έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και το πιο σημαντικό δείγμα της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου.

ΈΝΑΡΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Ξεκίνησε ο πρώτος γύρος της Οικονομικής Ολυμπιάδας. Από σήμερα έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, μαθητές και μαθήτριες προερχόμενοι από πάνω από 170 Λύκεια πρόκειται να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και να διαγωνιστούν στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων που διοργανώνει το ΚΕΦίΜ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ “Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ”

Το Εθνικό Κέντρο “Η άσκηση είναι φάρμακο-Ελλάς” σε συνεργασία με το
Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Η εναρκτήρια εκδήλωση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «Ρομποτικής & STEAM FLL – GAME CHANGERS» προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που εφαρμόζεται φέτος σε πιλοτικά σχολεία της χώρας, στο πλαίσιο της δράσης ‘’Εργαστήρια Δεξιοτήτων’’

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΙΑΝΟΥ & ΚΙΘΑΡΑΣ

Η Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte πραγματοποιεί την προσεχή Άνοιξη (2021) πανελλήνιους διαγωνισμούς Πιάνου και Κιθάρας. Απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου και κιθάρας αντίστοιχα, ηλικίας 5-21 ετών, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο

ΛΥΚΕΙΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ & ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η φετινή χρονιά έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Ξεκίνησε για όλους τους μαθητές με την παράμετρο Covid19, και από ότι φαίνεται αυτή η παράμετρος θα επηρεάζει μέχρι και τη λήξη της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για προγράμματα διεθνών εκπαιδευτικών ανταλλαγών σε 18 προορισμούς,

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων αθλητών έτους 2020, στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή της Οικονομικής Ολυμπιάδας, πανελλήνιου διαγωνισμού

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ξεκινούν οι διαδικασίες για τις μετεγγραφές και τις μετακινήσεις φοιτητών.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VIVA VIVALDI

Η μουσική εκπαιδευτική ομάδα musicArte παρέχει εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά του δημοτικού και όχι μόνο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ, ΕΣΟΔΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για κάθε κοινωφελή περιουσία, από την οποία επιθυμούν να λάβουν υποτροφία

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ COVID-19

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, η Socialinnov δημοσιεύει την πιο πρόσφατη έρευνά της για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στα ελληνικά σχολεία πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου Covid-19.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2021:ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ

Μετα την ψήφιση του ΦΕΚ 3821/9.9.2020, ο τρόπος υπολογισμού για τα μόρια των πανελληνίων αλλάζει αφού και επίσημα πλέον μπαίνουν οι συντελεστές στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Σ’ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο οργανισμός ”European Solidarity Corps΄΄, αναζητεί εθελοντές για να συμμετάσχουν σε προγράμματα επιδοτούμενης εθελοντικής εργασίας μέσω του προγράμματος Eu Solidarity Corps

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ξεκίνησε η πρώτη φάση επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των 218 σχολικών μονάδων που θα εφαρμόσουν πιλοτικά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις – προσκλήσεις πλήρωσης θέσεων Προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Προκαλεί θλίψη η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας τα παιδιά μας που προσπάθησαν για άλλη μια φορά να δώσουν τον επίπονο αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων ώστε να αγγίξουν τα ακαδημαϊκά τους όνειρα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η πρόσκληση, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία απόσπασης ή διάθεσης των μονίμων εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Παρατείνεται έως και την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 15.00 η ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ειδικότερα αφορούν τα μαθήματα της κοινωνιολογίας, καθώς και της βιολογίας της θετικής κατεύθυνσης και της γενικής παιδείας

ΕΠΙΣΗΜΗ ΈΝΑΡΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020

Επίσημη έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων με χιλιάδες υποψήφιους να ρίχνονται στη μάχη για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CEDEFOPPHOTO AWARD

To CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό CedefopPhotoAward

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ίδιος με πέρυσι παραμένει φέτος ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

12ο ΜAΘΗΤΙΚΟ – 1o ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Η διοργάνωση του μαθητικού συνεδρίου πληροφορικής που έχει γίνει πλέον θεσμός και φέτος συμπληρώνει 12 χρόνια, γίνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και το ΝΟΗΣΙΣ . Το εκθεσιακό μέρος του συνεδρίου

ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μένουμε σπίτι» «Μένουμε ασφαλείς» σημαίνει ενεργοποίηση ψηφιακών εργαλείων που προσφέρουν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους, τους γονείς αλλά και όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την πανεπιστημιακή κληρονομιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων (με το Νέο και με το Παλαιό σύστημα) και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο τεχνολογικός εξοπλισμός Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της χώρας, με νέα δωρεά 6.200 συσκευών τάμπλετ και 2.200 φορητών υπολογιστών για σχολικές μονάδες όλης της χώρας, ύψους πάνω από 1,48 εκατομμυρίων ευρώ.

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ VIRTUAL ΤΕΛΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το Junior Achievement Greece, ανακοινώνει τις 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που κατάφεραν να προκριθούν στο Μεγάλο Τελικό και θα διαγωνισθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ UTECH LAB ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Τρία δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια web programming, 3d printing και visual computing-αστικού σχεδιασμού έχει σχεδιάσει το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου για νέους/ές 12 – 15 ετών.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται απο το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Kαλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ86 οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης σχολικού έτους 2018-2019

EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Το υπουργείο Παιδείας δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης καλεί νέους ηλικίας 14-20 ετών να συμμετάσχουν στον Eθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2020 προκειμένου να συγκροτηθεί η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στον 32° Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ

Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών

EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE CLIVUT

Το Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελεί τον εθνικό εταίρο στο επιστημονικό πρόγραμμα LIFE CLIVUT «Κλιματική αξία των αστικών δέντρων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται πως από την Παρασκευή 7 έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, οι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών την άνοιξη κάθε ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει τη δραστηριότητα «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Προκηρύσσεται η έναρξη των πανελληνίων αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου και άλλων σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων για το τρέχων σχολικό έτος 2019-2020.

ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑ.Λ. – Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Εύσημα για το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ» απέδωσε στην ετήσια έκθεση για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει το «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας» ως το παράδειγμα καλής πρακτικής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ)

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Γενική Εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς. Συνολικά, έως το 2021 ενισχύεται η δημόσια Παιδεία με 15.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατόπιν σχετικής απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, και της Υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, αναρτήθηκε η πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Υφυπουργό, η πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑ

Εκδόθηκε συμπληρωματικός διαγωνισμός πρόσληψης νέων υποτρόφων εις βάρος του Καθιδρύματος Αθανασίου Ματάλα του Λακεδαιμόνιου, για το Γυμνάσιο-Λύκειο και άλλες ομοιόβαθμες σχολές του Κράτους.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου, διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά την «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα».

EΙΣΑΓΩΓΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Δημοσιεύτηκε η κοινή Υπουργική Απόφαση πρόσληψης Ψυχολόγων & Εναλλακτικής Ενισχυτικής διδασκαλίας στα ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2019-2020. Η πρόσληψη Ψυχολόγων στα ΕΠΑ.Λ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου και επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανακοίνωσε την προκήρυξη του πρώτου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Μαριλένας Λασκαρίδη, για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή επιμέρους διατάξεις στα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την επίλυση άμεσων προβλημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη σε δήλωση όσον αφορά τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, καθώς και τη μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε φορείς.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Το Generation Next είναι ένα νέο πρωτοποριακό ψηφιακό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Vodafone.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το Tech Talent School συνεχίζει το πρόγραμμα Train the Trainers, που σχεδιάστηκε ειδικά για εκπαιδευτικούς, με στόχο την μετεκπαίδευσή τους και την εισαγωγή νέων τεχνολογικών μεθόδων στη διδασκαλία, ώστε να γίνει το σχολείο πιο καινοτόμο και δημιουργικό.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διάφοροι φορείς, ανάμεσα τους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και μέλη εκπαιδευτικής κοινότητας διοργανώνουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κοινοποιούνται τα στατιστικά προτιμήσεων, επιτυχόντων και υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανά κατηγορία επιλογής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ «FRONTIERS / ERASMUS+»

Στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση εργασίας της κοινοπραξίας του προγράμματος Erasmus+ “FRONTIERS / Bringing Nobel Prize Science to Schools”.

AUTH DAY CAMP LIFE SKILLS

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ διοργανώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά παιδικό πρόγραμμα εκμάθησης δεξιοτήτων ζωής.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ναρτήθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι να δώσουν προκαταρκτικές εξετάσεις στα σώματα ασφαλείας. Οι υποψήφιοι της Γενικής Σειράς και των Ειδικών Κατηγοριών, έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν με τη χρήση του οκταψήφιου κωδικού του αριθμού των εξετάσεων και τα τέσσερα πρώτα αρχικά γράμματα των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου εκτιμάται πως θ’ ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, από το υπουργείο Παιδείας.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΣΕ ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η έκδοση της εγκυκλίου των αποσπάσεων των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) για το διδακτικό έτος 2019-2020, καθώς και ΕΕΠ σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) για τη νέα σχολική χρονιά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός προέβησαν σε απαντήσεις σχετικά με τις παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β’ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιούνται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, για το τρέχων διδακτικό έτος. Στους ακόλουθους συνδέσμους παρέχονται αναλυτικώς οι πληροφορίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων Γ΄ τάξης ημερήσιων και Δ΄ τάξης εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων Γενικών Ενιαίων Λυκείων, καθώς και των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων (Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται πως με σκοπό να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικών τοποθετήσεων και μεταθέσεων από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης για τη σχολική περίοδο 2019-2020, θα πρέπει οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα Πρότυπα και τα Πειραματικά σχολεία να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με θητεία σε Π&ΠΣ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η παράταση προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικών δελτίων Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων έως τις 17-7-2019.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων, για την τρέχουσα σχολική περίοδος.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις μεταθέσεις των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για το τρέχων σχολικό έτος πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 16 Ιουλίου 2019.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Σημαντική αύξηση διαπιστώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στον αριθμό των μαθητών/τριών που επιλέγουν να φοιτήσουν στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNESCO ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Το Ελληνικό Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) της UNESCO, το οποίο συντονίζεται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ, συμμετείχε σε επιμορφωτικό πρόγραμμα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της ελληνικής επικράτειας στο σύνδεσμο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 21 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Από του υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων. Τα εξεταστέα μαθήματα αφορούν αρχές οικονομικής θεωρίας, δίκτυα υπολογιστών, ναυτικό δίκαιο, αρχές βιολογικής γεωργίας και μηχανές εσωτερικής καύσης των επαγγελματικών λυκείων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ

Από του υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων. Το εξεταστέο μάθημα αφορά τα μαθηματικά και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΛΓΕΒΡΑΣ

Από του υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων. Το εξεταστέο μάθημα αφορά τα μαθηματικά (Άλγεβρα) των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ανακοίνωσε την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για την συμπλήρωση κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες μαθητείας του. Ο οργανισμός θα προχωρήσει σε πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών για το νέο σχολικό έτος.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΔΕ01, ΔΕ02, να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους με σκοπό την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικών

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΈΚΘΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 2ης Έκθεσης μαθητικών έργων Επαγγελματικών Λυκείων με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί-2019» που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι μαθητές και απόφοιτοι Εσπερινών ΕΠΑΛ που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις του τρέχοντος έτους, θα πρέπει να τροποποιήσουν την αίτηση υποβολής τους ως προς την επιλογή του τρόπου συμμετοχής

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης ΑΜΕΑ στα σχολεία. Θα χορηγηθεί κονδύλιο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος. Το μέτρο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφαλή πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους σχολικούς χώρους.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως αναρτήθηκε η προκήρυξη για τη διαδικασία κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, θα τηρηθεί προτεραιότητα όσον αφορά την κατάταξη

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή των νομίμων διατάξεων προσλαμβάνονται καθηγητές και δάσκαλοι σε δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες μονάδες εκπαίδευσης, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ψηφίστηκε με διαφορά 47 ψήφων από τους βουλευτές το νομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το νομοσχέδιο για την Παιδεία «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν υλοποιήσει καινοτόμα προγράμματα, δράσεις, καινοτόμες πρακτικές στο χώρο του σχολείου με σκοπό την πρόληψη και τη μείωση της παχυσαρκίας, να δηλώσουν συμμετοχή για το διαγωνισμό

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοινώθηκε πως η διαδικασία αιτήσεων για την συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις στρατιωτικών σχολών θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 2 έως 20 Μαΐου. Όλες οι σχετικές πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη των αιτήσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται κάλεσμα στους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09 (ΠΕ80), ΠΕ11, ΠΕ13 (ΠΕ78), ΠΕ14.04 (ΠΕ88.01), (ΠΕ79.01), ΠΕ18.02 (ΠΕ80), ΠΕ18.12

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΩΣ ΤΑ 67 ΕΤΗ.

Παράταση στο εκπαιδευτικό τους έργο αναμένεται να πάρουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης. Ο λόγος που θ’ αναγκαστούν να παραμείνουν στις σχολικές αίθουσες έως το 67ο έτος της ηλικίας τους, αποτελεί η μείωση