διαγωνισμοί μουσικής
Δευτεροβάθμια Τριτοβάθμια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΙΑΝΟΥ ΚΙΘΑΡΑΣ & ΒΙΟΛΙΟΥ

Η Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte πραγματοποιεί τον προσεχή Ιούνιο πανελλήνιους διαγωνισμούς Πιάνου, Κιθάρας  και Βιολιού. Απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου ηλικίας 5-25 ετών, κιθάρας 5-24 ετών, βιολιού 5-24 ετών. 

Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν 17-19 Ιουνίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η τελετή λήξης και βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», της Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων επιτυχημένης διεξαγωγής  Διαγωνισμών Πιάνου θα δώσουμε την ευκαιρία δωρεάν συμμετοχής μέσω κλήρωσηςσε πέντε (5) συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Πιάνου.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ όλων των έγκυρων συμμετοχών και με τη σύμφωνη γνώμη του συμμετέχοντα, μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και μέσω ειδικής εφαρμογής για κληρώσεις. Στους πέντε (5) νικητές θα επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής*.

Βασικό χαρακτηριστικό των διαγωνισμών είναι η λεπτομερής και αναλυτική οργάνωση της ύλης σε σχέση με την ηλικία των νέων πιανιστών, κιθαριστών και βιολιστών, έτσι ώστε η τελική αξιολόγηση να είναι ακριβής και να συμβαδίζει με την πραγματική και καλλιτεχνική αξία των διαγωνιζομένων.

Στις επιτροπές συμμετέχουν παιδαγωγοί και καλλιτέχνες που αποτελούν εγγύηση για την άρτια πραγματοποίηση τους.

Οι συνθήκες διεξαγωγής των διαγωνισμών είναι παιδαγωγικά «κατάλληλες» έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να νιώσουν άνετα και να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους και όσα έχουν διδαχθεί.

Υπάρχουν βραβεία και έπαινοι για όλες τις κατηγορίες, καθώς οι Διαγωνισμοί επιβραβεύουν πρωτίστως τη συμμετοχή, γεγονός που ωθεί τα παιδιά σε πρόοδο και εξέλιξη.

Οι καθηγητές των διαγωνιζόμενων θα λάβουν επίσης τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής. Για τη musicArte κάθε επιτυχημένος διαγωνισμός στηρίζεται στην άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μαθητή-καθηγητή.

Αιτήσεις συμμετοχής για όλους τους Διαγωνισμούς έως 10 Μαΐου 2024.

Leave a Reply