Επιστήμες Τεχνολογίας Διαδικτύου
Δευτεροβάθμια

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Το Generation Next είναι ένα νέο πρωτοποριακό ψηφιακό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Vodafone.

Μαθητές 12-18 ετών, αλλά και καθηγητές, από όλη την Ελλάδα, μπορούν πλέον εύκολα και δωρεάν να περιηγηθούν στο www.vodafonegenerationnext.gr, όπου τους δίνεται η δυνατότητα να μάθουν και να πειραματιστούν με τις νέες τεχνολογίες μέσα από τους τρεις πυλώνες του προγράμματος: Discover, Learn, Create.

Discover
Σε αυτή την ενότητα οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από τις ιστορίες πρωτοποριακών εφαρμογών της τεχνολογίας σήμερα, ενώ παράλληλα θα μάθουν και για προηγούμενα projects μαθητών STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) που προσέφεραν δημιουργικές λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας.

Learn
Μέσα από την ενότητα Learn, τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις σε βασικές θεματικές STEM, μέσα από μια ποικιλία εκπαιδευτικών ενοτήτων όπως Αστρονομία, Προγραμματισμός, Ανάπτυξη mobile εφαρμογών, Internet of Things και όχι μόνο.

Create
Έπειτα, έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν μέσα από DIY δραστηριότητες στην ενότητα Create, καθώς και να δημιουργήσουν δικές τους κατασκευές και να αποκτήσουν την βασική τεχνογνωσία για να υλοποιήσουν τις δικές τους ιδέες.

Σχετικό βίντεο

Leave a Reply