Πανεπιστημιακές υποτροφίες
Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτικά Νέα Τριτοβάθμια

EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Το υπουργείο Παιδείας δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης καλεί νέους ηλικίας 14-20 ετών να συμμετάσχουν στον Eθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2020 προκειμένου να συγκροτηθεί η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στον 32° Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΠΕΘ, καλούνται νέοι και νέες ηλικίας έως 20 ετών, και συγκεκριμένα όσοι/όσες
– δεν έχουν συμπληρώσει τα 21 έτη έως την 30η Σεπτεμβρίου 2019
– έχουν ολοκληρώσει μία επιστημονική μελέτη/ευρεσιτεχνία πριν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
– δεν έχουν διανύσει πάνω από ένα (1) έτος σπουδών σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως την 13η Σεπτεμβρίου 2019
– δεν έχουν υποβάλει την ίδια επιστημονική μελέτη/ευρεσιτεχνία σε άλλο σχετικό διαγωνισμό
– δεν έχουν συμμετέχει στο παρελθόν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων
 
να υποβάλλουν τις προτάσεις τους (πρωτότυπη επιστημονική μελέτη ή ευρεσιτεχνία από οποιοδήποτε πεδίο επιστημονικής έρευνας), ατομικά ή ομαδικά (έως 3 άτομα) για τον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2019, έως τις 19 Απριλίου 2019.
 
Η υποβολή της αίτησης γίνεται σε πλατφόρμα του ΥΠΠΕΘ εδώ ενώ η υποβολή των απαιτούμενων συνοδευτικών στη διεύθυνση: neagenia.int@minedu.gov.gr με την ένδειξη “Εθνικός Διαγωνισμός Νέων Επιστημόνων 2019”
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Εθνικό Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dokou@minedu.gov.gr και στο τηλέφωνο: 210 344 2869.
 
Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Εθνικού Διαγωνισμού α) θα βραβεύσει τις καλύτερες εργασίες ανά τομέα που θα επιλέξει και β) θα προκρίνει έως 3 εργασίες για την ελληνική συμμετοχή στον 31ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας 13-18 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Αυτοί/Αυτές που θα προκριθούν,
– θα συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό με όλα τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και διατροφής καλυμμένα
– θα διαγωνιστούν για α) χρηματικά έπαθλα που κυμαίνονται από 3.500 έως 7.000 Ευρώ και β) εμπράγματα έπαθλα, που αφορούν κυρίως σε επιδοτούμενη συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια και forum καθώς και τοποθέτηση σε διεθνούς φήμης ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια.

Αναλυτικότερα: Εθνικός Διαγωνισμός Νέων Επιστημόνων

Leave a Reply