Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Δευτεροβάθμια

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ VIRTUAL ΤΕΛΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το Junior Achievement Greece, ανακοινώνει τις 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που κατάφεραν να προκριθούν στο Μεγάλο Τελικό και θα διαγωνισθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020». Για πρώτη φορά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Τελικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με συνδέσεις από τα σπίτια των εφήβων «επιχειρηματιών», των κριτών και των προσκεκλημένων.

Οι παρουσιάσεις των παιδιών, οι συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή και οι βραβεύσεις θα μεταδοθούν απ’ ευθείας, με εικόνα υψηλής ευκρίνειας (Ηigh Definition), στον ιστότοπο: lms.jagreece.org/events/eikoniki-epixeirisi και από τα social media του οργανισμού, Facebook, Instagram, LinkedIn και youtube. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 09:00 και στις 15:00 θα ξεκινήσει η τελετή των βραβεύσεων που θα διαθέτει μετάφραση στα αγγλικά καθώς είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για την πρωτόγνωρη VIRTUAL & LIVE διαδικασία από το παγκόσμιο κοινό του Junior Achievement, αλλά και από στελέχη μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων. Με όλες τις χώρες να αντιμετωπίζουν την κοινή κρίση του κορωνοϊού και με εκατομμύρια εφήβους στο σπίτι, ο πρωτοπόρος, αισιόδοξος, virtual διαγωνισμός της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης στην Ελλάδα, αποκτά φέτος ιδιαίτερη σημασία.

Το JA Greece, με τιμή επίσης ανακοινώνει, ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και η Πρόεδρος, σε σύνδεση με το γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο, θα απονείμει εικονικά το πρώτο βραβείο στην νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe. Ο 31ος Πανευρωπαϊκός Τελικός «Company of the Year Competition 2020», θα πραγματοποιηθεί επίσης για πρώτη φορά διαδικτυακά, με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Μεγάλη θα είναι η τιμή και για τους νικητές του 2ου και του 3ου βραβείου, καθώς το 2ο Βραβείο θα απονείμει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και το τρίτο βραβείο η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Περισσότερες Πληροφορίες: Διαγωνισμός Junior Achievement Greece

Leave a Reply