Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Δευτεροβάθμια

PROFESSION HAS NO GENDER ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Profession has no Gender είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το The Tipping Point, κατά το οποίο ομάδες μαθητών και μαθητριών από δημόσια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια ανά την Ελλάδα, έρχονται σε επαφή με μέντορες που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που είναι στερεοτυπικά συνυφασμένα με το διαφορετικό φύλο.

Σε ένα δομημένο ψηφιακό περιβάλλον, οι ομάδες μαθητών και μαθητριών, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, «συναντούν» και συζητούν διαδικτυακά με τους/τις μέντορες, μέσα από live ομαδικές συνεδρίες και ασύγχρονα video με απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να λύσουν τις απορίες τους μέσα από διαδραστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις.

Οι μέντορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προέρχονται από πληθώρα επαγγελματικών κλάδων π.χ. γυναίκες μηχανικοί, επιστήμονες και CEOs, άνδρες νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, νηπιαγωγοί, κ.ά.

Το 2022, στο πρόγραμμα συμμετείχαν 1.224 μαθητές/τριες ενώ το 2023 επεκτάθηκε συμπεριλαμβάνοντας και δημοτικά σχολεία, με τη συνολική συμμετοχή 2.492 νέων μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δηλώστε συμμετοχή στη δράση έως και 25/03/2024.

Leave a Reply