Επιστήμες Φιλολογίας
Επιμόρφωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EQUALL ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει μέσα από τις δράσεις της, στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα EQUALL. Ένα πρόγραμμα, μέσα από το οποίο αναπτύσσονται πρωτοβουλίες υποστήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής ισότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL, σχεδιάζονται οι δράσεις Women Founders and MakersWomen Back to WorkWomen in Agriculture και Profession has no Gender, σε συνεργασία με τους 100mentors και το The Tipping Point. Σκοπός είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητές τους, υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβασή τους στην απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα, στοιχεία απαραίτητα για την αυτονομία και την εξέλιξή τους.

Το Women Founders and Makers είναι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, δικτύωσης (networking) και mentoring και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν δημιουργήσει ή επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και του mentoring είναι δωρεάν και θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη:

Επιμόρφωση (training)
Συνολική διάρκεια: 38 ώρες
Ενότητες: 5
Οι ενότητες έχουν διαμορφωθεί από την ομάδα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

Mentoring και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
Ειδικά σχεδιασμένο από την ομάδα των 100mentors για την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων των συμμετεχουσών, την προσωποποιημένη καθοδήγηση και την εμβάθυνση των γνώσεών τους, τόσο μέσω της επικοινωνίας τους με έμπειρους μέντορες που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις, όσο και με μηχανές παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI), που εισέρχονται δυναμικά στη ζωή μας.

Κάθε ενότητα εκπαίδευσης (training) συνδυάζεται με την αντίστοιχη κοινότητα μεντόρων, που πέρα από τις πολύτιμες εμπειρίες τους θα μοιραστούν συμβουλές καθοδήγησης, θα ενδυναμώσουν και θα βοηθήσουν τις συμμετέχουσες στην ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills) τους.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε η εμπειρία και το περιεχόμενο να είναι διαδραστικά και ευχάριστα για τα διαφορετικά προφίλ γυναικών που θα συμμετέχουν.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης τόσο του κύκλου επιμόρφωσης, όσο και του κύκλου mentoring που ολοκλήρωσαν.

Υποβολή συμμετοχής έως τις 25/03/2024.

Leave a Reply