μαθητική ενημέρωση
Δευτεροβάθμια

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΕΙ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι  οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, καθώς και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 μέχρι και Παρασκευή 23  Ιουλίου 2021.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ την

 Παρασκευή 16-7-2021, μετά τις 14.00

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://exams-expatriate.it.minedu.gov.gr:

θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ’ ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό.

Οι υποψήφιοι πριν την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις «Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό έτους 2021», οι οποίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας, όπου δηλώνουν ότι ανήκουν, και ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους.

Οι υποψήφιοι αφού συμπληρώσουν προσεκτικά στα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας τα στοιχεία που αφορούν την Αίτηση Συμμετοχής και το Μηχανογραφικό Δελτίο θα πρέπει να τα εκτυπώσουν σε δύο (2) αντίγραφα, να τα επανελέγξουν και να τα υπογράψουν σε όλες τις σελίδες. Ένα από τα δύο αντίγραφα το κρατούν οι ίδιοι.

Οι υποψήφιοι εκτυπώνουν σε δύο (2) αντίγραφα και την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, όπως εμφανίζεται στην Σύνοψη, και τα υπογράφουν. Ένα (1) από τα δύο αντίγραφα θα καταθέσουν  στη Γραμματεία της Σχολής επιτυχίας μαζί με το σύνολο των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο Κεφάλαιο Α των «Οδηγιών για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό έτους 2021».

Οι υποψήφιοι  και των πέντε (5) κατηγοριών  πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή και την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής και του μηχανογραφικού δελτίου, θα πρέπει, αφού τα εκτυπώσουν και τα υπογράψουν, να τα αποστείλουν, μαζί με τα αναφερόμενα στο  Κεφάλαιο Β των «Οδηγιών για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό έτους 2021», στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου.

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ανεξαρτήτως κατηγορίας, οι οποίοι εξετάζονται προφορικά λόγω δυσλεξίας ή άλλων ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών πρέπει να αποστείλουν στην ανωτέρω Επιτροπή και  ευκρινές φωτοαντίγραφο της πρωτότυπης βεβαίωσης ή ευκρινές φωτοαντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου της από ΚΕΔΔΥ ή ΚΕΣΥ ή Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.

Leave a Reply