erasmus+
Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτικά Νέα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ «FRONTIERS / ERASMUS+»

Στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση εργασίας της κοινοπραξίας του προγράμματος Erasmus+ “FRONTIERS / Bringing Nobel Prize Science to Schools”. Η συνάντηση θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από τις 29 μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Το έργο FRONTIERS εισάγει νέες εκπαιδευτικές διαδικασίες στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων που έχουν ως σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με καινοτόμα εργαστήρια φυσικών επιστημών. Το πρόγραμμα FRONTIERS συγκεντρώνει ομάδες εκλαΐκευσης από ερευνητικές υποδομές μεγάλης κλίμακας οι οποίες παρέχουν πρόσβαση σε μεγάλες επιστημονικές βάσεις δεδομένων και πόρους σε διάφορους τομείς, οι οποίοι είναι δυνατό ν’ αποτελέσουν καταλύτη για την εκμάθηση της επιστήμης.

Μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικά «σενάρια» και «εργαλεία» που χρησιμοποιούν πραγματικά δεδομένα και υποδομές παρέχοντας στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια νέα μαθησιακή εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει αληθινές επιστημονικές πρακτικές. Συνεπώς, θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την εκτέλεση των πειραμάτων και τη μελέτη των δεδομένων που αποκτήθηκαν, με σκοπό να οδηγηθούν σε συμπεράσματα και ορθές επιστημονικά θεωρίες.

Leave a Reply