Τα τελευταία χρόνια, η Τεχνητή Νοημοσύνη γνωρίζει ιλιγγιώδη ανάπτυξη σε ποικίλους τομείς, καθιστώντας τις μηχανές ικανές να μαθαίνουν από την εμπειρία. Η Μηχανική Μάθηση είναι ο υποτομέας που διερευνά τη μελέτη και την κατασκευή αλγορίθμων που μπορούν να μαθαίνουν από τα δεδομένα και να κάνουν προβλέψεις σχετικά με αυτά. Ήδη από το 1959, ο Άρθουρ Σάμουελ την είχε ορίσει ως “Πεδίο μελέτης που δίνει στους υπολογιστές την ικανότητα να μαθαίνουν, χωρίς να έχουν ρητά προγραμματιστεί”.
Ο σύλλογος “ΨηφίΔα” για την κατανόηση και την Προώθηση της Πληροφορικής, σε συνεργασία με το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και τη στήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου (ώρα 7-9 μ.μ.) με θέμα: «Machine learning: Όταν οι μηχανές μαθαίνουν, ο κόσμος αλλάζει!»
Η online συζήτηση στο Zoom είναι ανοικτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς / η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Συμμετέχοντες:
• Ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης
• Η Παναγιώτα Ποϊράζη, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
• Ο Ιωάννης Κοπανάκης, Καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου