Ίδρυμα Ωνάση
Δευτεροβάθμια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ TOY ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Μέσα στον ψηφιακό πυρετό της εποχής μας, πώς πληροφορείστε, πληροφορείτε και δημιουργείτε κάτι νέο; Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η τάξη σας γίνονται σταθμοί σε μια σύγχρονη διαδρομή για τα ψηφιακά αρχεία, το περιβάλλον, την τέχνη και την τεχνολογία.

Οι έφηβοι, ως σύγχρονοι πολίτες, καλούνται να γίνουν φορείς μιας βιώσιμης πραγματικότητας εναρμονισμένης όχι μόνο με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και με τα φυσικά οικοσυστήματα. 

Αρχειακά τεκμήρια για ανθρώπους, τόπους, ταξίδια, τη φύση και το περιβάλλον κατά την πάροδο του χρόνου, ιστορική ανασκόπηση της επιστήμης της πληροφορίας, δεδομένα, μηχανική μάθηση, αλγόριθμοι, ψηφιακή ρύπανση και ψηφιακό αποτύπωμα, αρχεία και οικολογία, υλική και άυλη κληρονομιά, ψηφιοποίηση, γίνονται έννοιες και εργαλεία για να εξοικειωθείτε και, τελικά, να δημιουργήσετε το δικό σας έργο.

*Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου European ARTificial Intelligence Lab (Ευρωπαϊκό Εργαστήριο TEXNHτής Νοημοσύνης) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Leave a Reply