Σπουδές Εξωτερικού
Δευτεροβάθμια

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ARTIFICIAL lNTELLIGENCE

Το Εργαστήριο Δια Βίου και εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α], του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών : «Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση  με την χρήση των ΤΠΕ», διοργανώνει  το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Artificial Intelligence -eLearning – eCreativity 2023», 3-7  Μαΐου, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Φορείς συνδιοργάνωσης: Το Χαμόγελο του Παιδιού | Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης | Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Ενότητες / Δράσεις  του Συνεδρίου

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ««Artificial Intelligence -eLearning – eCreativity 2023» διαρθρώνεται στις εξής ενότητες:

Ø  Μαθητικό Festival Δημιουργικότητας [eLearning – eCreativity Festival]

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 350 περίπου μαθητές από  20 Δημοτικά Σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Βουλγαρία, την Λετονία και την Λιθουανία (ειδικό σχολείο).

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις ψηφιακές τους ιστορίες ως αποτέλεσμα της συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2023: Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Ø  Εισηγήσεις – Στρογγυλά Τραπέζια

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Κρατικών υποτροφιών και της Microsoft,  θα αναπτύξουν  θέματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Εικονική Πραγματικότητα,  τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και τις Ευρωπαϊκές Προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια.

Ø  Χαμόγελο του Παιδιού: Κινητό Εργαστήριο ΟΔΥΣΣΕΑΣ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως φορέας συνδιοργάνωσης του συνεδρίου θα διαθέσει το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας στην Ελλάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το οποίο θα βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου από τις 3 έως τις 7 Μαΐου.  Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν βιωματικά εργαστήρια για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, κλπ.

Τα προσφερόμενα προγράμματα τελούν υπό την παιδαγωγική αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης | Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. και διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου .

Ø  Βιωματικά Εργαστήρια για Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικούς και Φοιτητές.

Επιστημονικοί  συνεργάτες του Ε.ΔΙ.Β.ΕΑ και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε, θα προσφέρουν βιωματικά εργαστήρια στους συμμετέχοντες του συνεδρίου στις εξής ενότητες:

– Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνη στην εκπαίδευση (Chat GPT)

– Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνη και δημιουργικότητα (Painting & Digital Storytelling)

– Επαυξημένη πραγματικότητα και πολιτιστική κληρονομιά (Διαδραστική περιήγηση στην Παλιά πόλη του Ρεθύμνου)

– Επαυξημένη πραγματικότητα και παιγνιώδης μάθηση (OSMO, Makey Makey, LUMO)

– Projection Mapping (ενετικό λιμάνι Ρέθυμνο)

– Εργαστήρια εικονικής πραγματικότητας

– Σύγχρονα Εικαστικά Εργαστήρια με ανακυκλώσιμα υλικά

Ø  Δημιουργικότητα και εθελοντισμός (σε συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού)

Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, η  δύναμη της δημιουργικότητας, η συνεργασία του ανθρώπου με τον πιο πιστό διαχρονικό του φίλο, η αρμονία μέσα από τα μάτια μιας νέας κοπέλας με προβλήματα όρασης! 

Ο αυθεντικός,  αδιαμεσολάβητος εθελοντισμός στην πράξη.

Leave a Reply