Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Δευτεροβάθμια

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TECH TALENT SCHOOL FOR EDUCATORS

Νέα εποχή για το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Socialinnov, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2021 – Στις 22 Ιουνίου ξεκινά ο νέος κύκλος του Tech Talent School for Educators, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για το πρόγραμμα της Socialinnov για εκπαιδευτικούς, που έχει ως στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης, προσφέροντας, παράλληλα, στήριξη στους τομείς της επαγγελματικής ενδυνάμωσης και ψυχικής υγείας.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators της Socialinnov αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση με στόχο την εξέλιξη των εκπαιδευτικών, όχι μόνο σε σχέση με την παρουσία τους στην τάξη, αλλά και ως επαγγελματίες.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε:

– Εκπαιδευτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και

– Φοιτητές της Παιδαγωγικής επιστήμης.

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με καινοτόμα και εύχρηστα εργαλεία για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να κάνουν τα μαθήματα στην τάξη πιο αποτελεσματικά και ενδιαφέροντα για τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα εργαλεία είναι τα: Teams, Office 365, Sway, Stream, Scratch, Micro:bit, Αrduino και Raspberry Pi.

Επιπροσθέτως θα λάβουν καθοδήγηση για την εξέλιξη τους ως επαγγελματίες, καθώς και πώς μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους 3 θεματικούς πυλώνες:
 

– Ψηφιακές δεξιότητες,
– Επαγγελματική ενδυνάμωση

– Ψυχική Ανθεκτικότητα
 

και αναπτύσσεται σε στενή συνεργασία με επαγγελματίες από τους τομείς της εκπαίδευσης, του ανθρώπινου δυναμικού και της ψυχικής υγείας. Όλα τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 1 ώρας και 1 πλήρης εκπαιδευτικός κύκλος του προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1 εβδομάδα.

Μέσω των προγραμμάτων της Socialinnov, τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευτικοί έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους πάνω στις νέες τεχνολογίες και έχουν βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία τους στους τομείς της εκπαίδευσης, προκειμένου να προσφέρουν ένα συναρπαστικό και ελκυστικό μάθημα στους μαθητές τους αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας στην σελίδα του Tech Talent School for Educators.

Leave a Reply