μαθητική ενημέρωση
Δευτεροβάθμια

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ F1 IN SCHOOLS

Συμμετοχή στο παγκόσμιο διαγωνισμό F1 in Schools η ομάδα  TALOS Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το 9ο Γυμνάσιο  Βόλου, το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου.    

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2020-21 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο 2021, έκλεισε η χρονιά με μία πολύ μεγάλη διάκριση στην δράση F1 in Schools. Η ομάδα μας κατέλαβε την 5η θέση Πανελληνίως. Η ομάδα μας που ονομάζεται Argon,  δημιουργήθηκε από μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου και του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Το F1 in Schools είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έχει σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, (των τεχνών) και των μαθηματικών [STE(A)M]. Υποστηρίζεται από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Τα συγκεκριμένα σχολεία συμμετέχουν για πρώτη φορά ενώ πολύτιμη ήταν η συνεργασία με την ομάδα ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η νέα σχολική χρονιά 2021-2022 ξεκίνησε με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Τον Οκτώβριο 2021, με αφορμή τη συμμετοχή στους τελικούς για το παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου όλο το project της φόρμουλα μεταφράστηκε στη Αγγλική γλώσσα, έγιναν κάποιες διορθώσεις στο μονοθέσιο μας στις ρόδες, την αεροτομή και στην βελτίωση της αεροδυναμικής και προκριθήκαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πρόκριση στους τελικούς και η εκπροσώπηση μαζί με άλλες ομάδες την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς 2021(22), οι οποίοι θα διενεργηθούν (κατά πάσα πιθανότητα) στην Αγγλία τον Μάιο η τον Ιούνιο 2022, επέφερε το αποτέλεσμα ως το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας ενός πολύ καλού project. Η ομάδα ΄΄Argon΄΄ βραβεύτηκε με 2 βραβεία :

1ον της  Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας.

2ον ως καλύτερης ομάδας Γυμνασίου.

Leave a Reply