μαθητική ενημέρωση
Δευτεροβάθμια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2021 – 22

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, ξεκινούν δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά προκηρύσσοντας δύο ψηφιακούς Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς για σχολικές ομάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δηλώστε συμμετοχή μαζί με τους συμμαθητές σας και έναν επικεφαλής εκπαιδευτικό, και διεκδικήστε βραβεία και χρηματικά έπαθλα για το σχολείο σας.

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και, μαζί, τα 20ά γενέθλια της Wikipedia αποτελούν τη διπλή έμπνευση για έναν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λημματογράφησης.

Νέες τεχνολογίες, γρίφοι και σύμβολα σε έναν multimedia διαγωνισμό που εμπνέεται από τις φανταστικές διηγήσεις των ξένων περιηγητών και προσκαλεί ομάδες μαθητών να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό παιχνίδι, μία ψηφιακή ιστορία ή εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας.

Με έμπνευση περιηγητικούς χάρτες και φανταστικές απεικονίσεις του ελλαδικού χώρου (πόλεων, θαλασσών, ευρύτερων περιοχών), από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα, που βρίσκονται στις συλλογές του Ιδρύματος Ωνάση, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς-Ιστορικού Αρχείου Μακεδονίας και άλλων ιδρυμάτων, μουσείων και βιβλιοθηκών, οι σχολικές ομάδες θα κληθούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα χαρτογραφικά τεκμήρια και να τα συνδέσουν με ιστορικά γεγονότα, μύθους ή φανταστικές διηγήσεις.

Απευθύνεται σε: Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Ημερομηνίες: Κάντε δωρεάν εγγραφή και στείλτε την ψηφιακή σας πρόταση έως τις 17 Ιανουαρίου 2022 μέσω της πλατφόρμας Classroom
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες: education@onassis.org

Leave a Reply