Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών
Δευτεροβάθμια

4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΟΜΕ 

«Το μάθημα…παιχνίδι», ο 4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ, «τρέχει» με χίλια!     

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στις σχολικές μονάδες και στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, της Ομογένειας και της Κύπρου.  

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δηλώστε συμμετοχή εδώ

Προθεσμία υποβολής: 8 Απριλίου 2024. 

Εμπνευστείτε από τα παιχνίδια που βραβεύτηκαν στον περσινό Διαγωνισμό!  

Ανακαλύψτε πώς μπορεί να γίνει το μάθημα αφορμή για τον σχεδιασμό ενός παιχνιδιού στο πλαίσιο μιας δημιουργικής διαδικασίας! Φτιάξτε ομάδες, φανταστείτε, σχεδιάστε, δημιουργήστε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό επιτραπέζιο ή ψηφιακό παιχνίδι και πάρτε μέρος!   

Ο σχεδιασμός παιχνιδιού ωφελεί πολλαπλά τη μαθησιακή διαδικασία: καλλιεργεί το ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη, τη φαντασία, τον ψηφιακό γραμματισμό και πολλές διαφορετικές δεξιότητες των μαθητών.  

Συνδιοργανωτές: ΕΚΟΜΕ, Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΈνωση Μηχανικών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΠανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Εκπαιδευτικών για τον Διαγωνισμό ScratchGame. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Σχετικό βίντεο.  

Leave a Reply