πανεπιστημιακή εκπαίδευση
Επιμόρφωση

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Σίμου, μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.

Μυθιστόρημα

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ

Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;

Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα.

Ιστορικό μυθιστόρημα

Οι  «Οκτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που διαπραγματεύεται το πραγματικό γεγονός της σχέσης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την μοναχή Μαργαρίτα στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η ιστορία ξεκινάει από το 1793, πιθανή χρονολογία γέννησης της πρωταγωνίστριας, Μαργαρίτας Βελισσαροπούλου- Κολοκοτρώνη στη Νωνάκριδα Αχαΐας, έως το θάνατό της στην Αθήνα, το 1870. Μέσα από το προσωπικό της δράμα, οι γονείς της την έκλεισαν στο μοναστήρι σε ηλικία 7 χρονών για να αποφύγουν γάμο με το γιο του Τούρκου αγά της περιοχής, ζει τη δική της ανάσταση και πορεύεται στο δρόμο της ελευθερίας, ζώντας κοντά στον μεγάλο άνδρα περίπου 2 δεκαετίες.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η ΠΤΩΣΗ

Θρίλερ

Μόλις επιβιβαστήκατε σε μια πτήση προς Νέα Υόρκη.

Υπάρχουν άλλοι 143 επιβάτες.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι 30 λεπτά πριν την πτήση η οικογένεια του πιλότου έπεσε θύμα απαγωγής.

Για να ζήσει η οικογένειά του, πρέπει όλοι οι επιβάτες της πτήσης σας να πεθάνουν.

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η οικογένειά του είναι να ακολουθήσει ο πιλότος τις εντολές και να ρίξει το αεροπλάνο.

Καλή πτήση!

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

FUTURE OF BRAIN REPAIR

Ιατρική

Ο ρόλος της θεραπείας με βλαστικά κύτταρα ή βλαστοκύτταρα για παθήσεις του εγκεφάλου, όπως εγκεφαλικό, αλτσχάιμερ και Πάρκινσον. Για την αναδόμηση του εγκεφάλου μέσω βλαστοκυττάρων και την αντιμετώπιση ανιάτων ασθενειών όπως του Αλτσχάϊμερ

 Οι παθήσεις του εγκεφάλου δεν είναι μόνο θανατηφόρες, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες και αναπηρίες. Πρόκειται για έρευνα αιχμής που μπορεί να αποτελέσει το πραγματικό μέλλον για θεραπείες του εγκεφάλου.

Leave a Reply