Επιμορφωτική Ημερίδα
Επιμόρφωση

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Αξιολόγησης της Οικονομικής Ελευθερίας 2023: Ο Δρόμος προς την Ανάπτυξη.  Σε αυτήν συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περαιτέρω ενίσχυση των θεσμών εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση και η διαιτησία, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε στην ομιλία του τις πολιτικές για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος που ήδη έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Στην κεντρική ομιλία του ο Marshall Stocker, επικεφαλής του τμήματος των αναδυόμενων αγορών της Morgan Stanley και μέλος του Economic Freedom of the World Network, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως την πιο εντυπωσιακή επενδυτική περίπτωση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν στην ενίσχυση της οικονομικής ελευθερίας στον κόσμο σήμερα. Ενδιαφέρουσες ήταν ακόμη οι ομιλίες των Tom Palmer του Atlas Network, Martin Cox του John Locke Institute και Fred McMahon του Fraser Institute.

Η Φθινοπωρινή Ακαδημία άνοιξε τις πόρτες της στις νέες και τους νέους που φιλοδοξούν να γνωρίσουν καλύτερα τις φιλελεύθερες ιδέες και να πετύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Δύο μέρες γεμάτες ομιλίες, εργαστήρια, αλλά και έναν ξεχωριστό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας αποτέλεσαν τα συστατικά της πρώτης γνωριμίας.

Το Επιστημονικό Συνέδριο: Οι Προκλήσεις της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας Σήμερα πραγματοποιείται στις 4-5 Δεκεμβρίου 2023. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν έχουν ακόμη χρόνο, καθώς έχει δοθεί παράταση ως τις 31 Οκτωβρίου του 2023 για την έγκαιρη υποβολή των εργασιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση conference@kefim.org.

Leave a Reply