μαθητική ενημέρωση
Τριτοβάθμια

IPTO TALENT- 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος IPTO Talent, 20 νέες και νέοι επιστήμονες θα εργαστούν πάνω σε διάφορα έργα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οι νέες ενεργειακές υποδομές που δημιουργεί ο ΑΔΜΗΕ σε θάλασσα και στεριά, ανοίγουν τον δρόμο για πιο καθαρή και φθηνή ενέργεια και ένα πιο ανθεκτικό ηλεκτρικό σύστημα σε κάθε γωνιά της χώρας. Το επενδυτικό πρόγραμμα του Διαχειριστή με ορίζοντα το 2030 αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει μεγάλα έργα νησιωτικών διασυνδέσεων στο Αιγαίο, διεθνείς διασυνδέσεις προς κάθε πλευρά των συνόρων καθώς και έργα για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και την ψηφιακή θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στόχος της Εταιρείας είναι η λειτουργία, ο έλεγχος, η συντήρηση και η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια με τρόπο επαρκή, ασφαλή, αποδοτικό και αξιόπιστο, καθώς και η λειτουργία της Αγοράς Εξισορρόπησης και του διασυνοριακού εμπορίου σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 8 Νοεμβρίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Leave a Reply