Επιμόρφωση

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνουν διαδικτυακές ημερίδες Αστρονομίας και συναφών επιστημών, τονίζοντας την διεπιστημονικότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη του επιστημονικού τρόπου σκέψης. Οι ημερίδες που απευθύνονται σε ενήλικες από όλη την Ελλάδα έχουν στόχο την καλλιέργεια μίας ευρύτερης επιστημονικής κουλτούρας καθώς και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ερευνητικής αιχμής.

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται πρωινές ώρες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM (για την ασφάλεια των συμμετεχόντων) κάθε Κυριακή του Νοέμβρη αρχίζοντας από τις 8/11 μέχρι και τις 29/11. Το ταξίδι ξεκινά από την Σελήνη και τον Ήλιο (8/11), συνεχίζεται σε όλο το ηλιακό σύστημα αναζητώντας πιθανότητες ύπαρξης ζωής (15/11), μεταφέρεται στα κοντινά και μακρινά αστρικά συστήματα εξερευνώντας τις εξωτικές μαύρες τρύπες (22/11) και ολοκληρώνεται στις 29/11 με την ιστορία της Κοσμολογίας και την συνολική εποπτεία του Σύμπαντος.

Η δράση, εκτός των κεντρικών διαδικτυακών ομιλιών οι οποίες θα πραγματοποιούνται απο επιστήμονες εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς τόσο στην έρευνα όσο και στην εκλαΐκευση, περιλαμβάνει επίσης ηλιακή (πρωινή) και νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση με ψηφιακά μέσα καθώς και αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων και παλαιών οργάνων παρατήρησης.

Πληροφορίες, κόστος συμμετοχής & κρατήσεις θέσεων καθημερινές 10-2μμ στο 210 – 3490160 και στο visitorcenter@noa.gr.

Leave a Reply