Σεμινάριο υπολογιστικής
Επιμόρφωση

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

To CrisismedEdu αποτελεί μια διεπιστημονική διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης, ενημέρωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διάλογου σε θέματα που σχετίζονται με την πορεία του COVID-19 σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, έγκριτοι επιστήμονες, νέοι ερευνητές και επαγγελματίες με εμπειρία πεδίου συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια μέσα από μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων σε θέματα που αφορούν την εξέλιξη και τις πτυχές της πανδημίας.

Παράλληλα μέσα από ανοικτές συζητήσεις και σεμινάρια πραγματοποιείται ένας νηφάλιος διάλογος σχετικά με τον COVID-19 και τις προεκτάσεις του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Επίσης, δίδεται ένα βήμα διαλόγου σε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών να θέσουν τα ερωτήματά τους, καθώς και να ενημερώνονται μέσα από ειδική αρθρογραφία και οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ έχουν δημιουργηθεί και είναι διαθέσιμα σειρά ανοικτών μαθημάτων σχετικά με την προνοσοκομειακή διαχείριση.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΠΜΣ Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Χειρουργικής,  Εμμανουήλ Πικουλή σε συνεργασία με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου  της Βέρνης, Ελβετία και τον Καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής  Α. Εξαδάκτυλο.  Στην προσπάθεια αυτή συμπράττουν  επίσης Πανεπιστημιακά Τμήματα και Ερευνητικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φορείς της Πολιτείας αλλά και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και αγγλικά  στον παρακάτω σύνδεσμο  https://crisisedu.org , https://crisisedu.org/about/

Leave a Reply