Ίδρυμα Ωνάση
Επιμόρφωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τρία webinars για κάθε ηλικία

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση κάθε χρόνο μεγαλώνουν, εξελίσσονται και επαναπροσδιορίζονται ώστε να αφορούν το «εδώ και τώρα». Προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες περιστάσεις και γίνονται από απόσταση, ώστε η γνώση να μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να συμμετέχει χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. 

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη μετασχηματίζεται σε μια «βιβλιοθήκη χωρίς τοίχους», με τρόπο που όχι μόνο την καθιστά προσβάσιμη σε όλους αλλά και τη βοηθά να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες χρηστών και επισκεπτών. Έτσι, αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ψηφιακό της προφίλ, προσφέροντας καινοτόμες δράσεις και υπηρεσίες που αναδεικνύουν τη μοναδική της ταυτότητα, απελευθερώνοντας δυνάμεις, αγκαλιάζοντας και εμπνέοντας την κοινωνία.

Ενώ αντίστοιχα, το Αρχείο Καβάφη, τη φροντίδα και προώθηση του οποίου έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ωνάση, συνεχίζει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα με εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλους. Μέσω της ψηφιακής συλλογής του Αρχείου κι ακολουθώντας κανόνες ανοιχτής πρόσβασης και διαμοιρασμού για το σύνολο του σπάνιου αρχειακού υλικού του, ανοίγει τον δρόμο για νέες έρευνες και διεπιστημονικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.

Leave a Reply