Επιστήμες Υγείας
Επιμόρφωση

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΓΗΡΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το γνωστικό αντικείμενο Γηροδοντιατρικής του Εργαστηρίου Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ διοργανώνει διαδικτυακά το 30ο διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Γηροδοντιατρικής  με τίτλο «Healthy smiles, longer lives” στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2020.

Aν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί τη στοματική υγεία ως μία σημαντική παράμετρο της γενικής υγείας και της ποιότητας ζωής, η στοματική υγεία στους ηλικιωμένους είναι συχνά παραμελημένη λόγω πολλαπλών εμποδίων στην καθημερινή φροντίδα και την πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη. Το διεθνές συνέδριο Γηροδοντιατρικής θα δώσει την ευκαιρία σε εξειδικευμένους επιστήμονες από την Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία να επικοινωνήσουν διαδικτυακά, να ανταλλάξουν απόψεις και να προτείνουν τεκμηριωμένες τεχνικές πρόληψης και αποκατάστασης της στοματικής υγείας στα ηλικιωμένα και ευάλωτα άτομα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ και περιλαμβάνει κατευθυνόμενο πρόγραμμα, προφορικές ανακοινώσεις, e-posters και διαγωνισμό για την καλύτερη ερευνητική εργασία. Η προθεσμία κατάθεσης περιλήψεων για προφορικές ανακοινώσεις και e-posters είναι η 10η Ιουλίου. Η περίοδος προεγγραφών λήγει στις 31 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.ECG2020.eu

Leave a Reply