Διεθνές Πανεπιστήμιο
Επιμόρφωση

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ»

Πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν στην ημερίδα με θέμα «Προβολή τουριστικών προορισμών μέσω θεματικών δραστηριοτήτων» που συνδιοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 35ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της Helexpo.

Στην έναρξη της ημερίδας απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ο οποίος τόνισε τη στρατηγική δέσμευση του πανεπιστημίου στην αριστεία της έρευνας και της διδασκαλίας και στη σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) παρουσίασε το πολύπλευρο έργο του ΟΤΘ στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της πόλης καθώς και την στρατηγική πρωτοβουλία συνεργασίας του ΟΤΘ με το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού “TourLab” του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος αναφέρθηκε στο θέμα της ημερίδας και ανέπτυξε την στρατηγική με την οποία το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος κατάφερε να αποτελεί ένα δημόσιο ίδρυμα της χώρας που προσφέρει ολοκληρωμένες προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διαδακτορικές σπουδές στον τουρισμό καθώς και υψηλού επιπέδου έρευνα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον περισσότεροι, όπου οι ομιλητές καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό, παρουσιάζοντας στοχευμένες δράσεις θεματικής προώθησης τουριστικών προορισμών.

Leave a Reply