Νέα Επιστήμης
Επιμόρφωση

REGENERATION ACADEMY FOR DIGITAL ACCELERATION

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών Data Science, σε συνδυασμό και σύνδεση με απαραίτητες γνώσεις Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence), που έχουν σχεδιάσει το ReGeneration και ο ΤΙΤΑΝ, με training partner την Code.Hub, και την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 100 ώρες και υλοποιείται σε διάστημα 8 εβδομάδων, από 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 31 Ιανουαρίου 2021, κάνοντας το απαραίτητο διάλειμμα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, προσαρμόζοντας αντίστοιχα και special training & coding events που σχεδιάζονται.

Μέσα από θεματικές όπως η εισαγωγή στη μηχανική μάθηση (machine learning) και στην τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με θεμελιώδεις και καταλυτικές έννοιες στον τομέα της διαχείρισης, ανάλυσης και αξιοποίησης των δεδομένων για την απόκτηση γνώσης.

Θα “ξεκλειδώσουν” σύγχρονες τεχνικές και νέα εργαλεία συλλογής, αποθήκευσης, μετασχηματισμού και οπτικοποίησης δεδομένων, αποκτώντας απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στην ανάγκη του συγχρόνου επιχειρηματικού κόσμου για data scientists και εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν εφαρμοσμένη γνώση στους τομείς των δεδομένων (data-related industry fields), καθώς και κατανόηση του σύγχρονου θεωρητικού και πρακτικού υπόβαθρου του Business Intelligence (BI) που χρησιμοποιείται για την ερμηνεία των δεδομένων.

Άλλωστε, η χρήση δεδομένων είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία των επιχειρήσεων και απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων (data-driven decision-making).

Πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Γιατί το ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab II – Powered by TITAN είναι ιδανικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, κατάρτισης και upskilling.

Στη διάρκειά του θα αποκτήσεις δεξιότητες σχετικές με Software Engineering / programming / data analysis / data science και business intelligence/analytics, οι οποίες θα ενισχύσουν το βιογραφικό σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου. Το επάγγελμα του data scientist κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως, όπως αναφέρεται στο Forbes (σύμφωνα με μελέτη της Glassdoor) ενώ, όπως αναδεικνύουν σχετικές έρευνες, ο βαθμός χρήσης και η σημασία της επιχειρηματικής ευφυΐας στη μοντέρνα επιχειρηματικότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Επιπρόσθετα, μία σειρά από έρευνες και μελέτες, όπως η ανάλυση του GitHub, θεωρούν την Python κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού, με ισχυρή “ζήτηση” τώρα και στο μέλλον.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με βάση την εμπειρία που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας Python και Βάσεις Δεδομένων στο πεδίο της Επιστήμης των Δεδομένων (Data Science).

Γιατί η επιτυχία της 1ης Ακαδημίας μιλά από μόνη της! Τουλάχιστον 95% των αποφοίτων είναι ήδη τοποθετημένοι στην αγορά εργασίας. Διάβασε περισσότερα για την 1η Ακαδημία εδώ.

POWERED BY TITAN

Ο ΤΙΤΑΝ υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού με έμφαση στα εργοστάσια τσιμέντου του Ομίλου σε όλο τον κόσμο και στόχο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που έχουν αναδυθεί από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση (Industry 4.0). Προκλήσεις ιδιαίτερα έντονες όχι μόνο για την οικονομία, κυρίως τον μεταποιητικό κλάδο, αλλά και την κοινωνία και το κράτος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή, ο ΤΙΤΑΝ συμπράττει με το ReGeneration και το Code.Hub για την υλοποίηση του ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab II – Powered by TITAN, ενός προγράμματος απόκτησης/ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους και νέες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το χώρο τους στην αγορά εργασίας όπως διαμορφώνεται στην ψηφιακή εποχή.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων TITAN | YOUTH MATTERS© που δίνουν προτεραιότητα στους νέους και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

TRAINING PARTNER

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College, του πρώτου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας, που εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε εδώ.

Leave a Reply