Πολιτικές Επιστήμες
Επιμόρφωση

ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ”

Σκοπός του Διεθνούς Φεστιβάλ “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη” είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική της αναπηρίας. Η ιδέα ξεκινά από το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να εκφράζονται μέσω της τέχνης είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

Το φεστιβάλ καλείται να αντανακλά τις ικανότητες των ατόμων με αναπηρία και τις ευκαιρίες, που κάθε κοινωνία οφείλει να παρέχει σε κάθε άτομο, συμβάλλοντας στην πολιτισμική ταυτότητα του ατόμου και της κοινωνίας.

Ο σκοπός της τέχνης δεν είναι να αναπαραστήσει την εξωτερική εμφάνιση των πραγμάτων, αλλά την εσωτερική τους σημασία”.

Σημαντικά ορόσημα

Δεκέμβριος 2018: Αρχική ιδέα Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη».

Μάρτιος 2018: Έγκριση διοργάνωσης του Φεστιβάλ από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Απρίλιος 2018: Έγκριση διοργάνωσης του Φεστιβάλ από τη Σύγκλητο.

Καλοκαίρι 2018: Το Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη» τίθεται υπό την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Απρίλιος 2019: Το Φεστιβάλ καθιερώνεται στους θεσμούς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Καλοκαίρι 2019: Το 2ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη» τίθεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Δεκέμβριος 2020: Το Φεστιβάλ καθιερώνεται ως διεθνές.

Φθινόπωρο 2020: Το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη» τίθεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Φθινόπωρο 2021: Το 4ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη» τίθεται ξανά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Leave a Reply