Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Επιμόρφωση Τριτοβάθμια

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Επαγγελματική συμβουλευτική & ένταξη στην απασχόληση ατόμων με αναπηρία & λοιπών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – Έναρξη 20 Οκτωβρίου.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις/συμπεριφορές στο επιστημονικό πεδίο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής / Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το πεδίο τόσο στα βασικά του σημεία όσο και κυρίως στην στοχευμένη εφαρμογή των υπηρεσιών του σε άτομα με αναπηρίες και άτομα από άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι, μετανάστες/πρόσφυγες, Νέοι σε κίνδυνο κ.ά.).

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχουσες/οντες:

  • θα γνωρίζουν το πεδίο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και το θεωρητικό υπόβαθρο που το διέπει
  • θα κατανοούν τις μεθόδους, τεχνικές και τα εργαλεία και τον τρόπο εφαρμογής τους στις υπηρεσίες για ΑμεΑ και ΕΚΟ
  • θα μπορούν να διακρίνουν και να χρησιμοποιούν τις βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής όπως π.χ. ενεργητική ακρόαση, ενσυναίσθηση, εστίαση, αυτοαποκάλυψη
  • θα αποδέχονται την ανάγκη για παροχή στοχευμένων υπηρεσιών ΕΣ-ΕΠ σε ΑμεΑ και ΕΚΟ, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες των ωφελούμενων ατόμων.

Δίδακτρα: 500 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες: Επαγγελματική Συμβουλευτική ΑΜΕΑ

Leave a Reply