Επιστήμη Εγκεφάλου
Επιμόρφωση

OPEN DAY ΤΟΥ HUMAN BRAIN PROJECT SUMMIT

Το χρονικό διάστημα από 3-6 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνεται το 7ο Summit του “Human Brain Project” (https://summit2020.humanbrainproject.eu). Το συνέδριο αφορά στις νευροεπιστήμες και την ανάπτυξη τεχνολογιών και υποδομών πληροφορικής για την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η πρώτη μέρα, 3 Φεβρουαρίου, η λεγόμενη Open Day, είναι ανοιχτή για το κοινό. Η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος αλλά απαιτεί εγγραφή μέσω της σελίδας https://openday2020.humanbrainproject.eu.

Το πρόγραμμα του Open Day είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, με πολλές ομιλίες και συζητήσεις κορυφαίων νευροεπιστημόνων και πληροφορικών, με αποκορύφωμα τον κεντρικό ομιλητή, τον επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλ/νιών ΕΚΠΑ, Καθηγητή *Χρίστο Παπαδημητρίου*, Columbia University, του οποίου η ομιλία έχει τίτλο “Language, Brain, and Computation”.

Η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Human Brain Project (HBP – https://www.humanbrainproject.eu) βρίσκεται στο δεύτερο μισό της δεκαετούς διάρκειάς της και στοχεύει στη δημιουργία μιας ισχυρής ερευνητικής υποδομής για τις νευροεπιστήμες. Το έργο αντιστοιχεί σε μια από τις δυο μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί ποτέ σε ερευνητική προσπάθεια στην Ευρώπη. Το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών ΕΚΠΑ συμμετέχει από το ξεκίνημά του έργου συνεισφέροντας τεχνολογίες διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων.

Leave a Reply