Σεμινάρια Εξ' αποστάσεως
Επιμόρφωση

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ

Το Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο (webinar) με θεματολογία σχετική με την προστασία και τη διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας ερευνητών, ακαδημαϊκών ινστιτούτων, επιχειρηματικών ομάδων και νεοφυών επιχειρήσεων (startups).


Πέμπτη 21/05/2020, 17:00-19:00

«Patents and IP Rights: From research to patents»

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με εισηγητή τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών (EPO) και Managing Partner στην Εταιρεία Συμβούλων Ευρεσιτεχνίας Intel-Lex, με στόχο την ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, των επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στον Επιχειρηματικό Επιταχυντή του Κέντρου Αρχιμήδης, αλλά και γενικότερα του οικοσυστήματος της καινοτομίας. Ο Διευθυντής θα κάνει μια σύντομη ανασκόπηση των διαφορετικών δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, και ιδιαίτερα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, και στη συνέχεια θα παρουσιάσει:τις έννοιες του “νέου”, του “εφευρετικού” και της “βιομηχανικής εφαρμογής”,

  • πώς γίνεται η έρευνα της στάθμης της τεχνικής (prior art search),
  • πώς προετοιμάζουμε την άρτια σύνταξη μιας αίτησης ευρεσιτεχνίας,
  • τι εξαιρείται από τον Νόμο περί ευρεσιτεχνίας,
  • Λογισμικό; Προστασία με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ή με Copyright;


Δηλώσεις συμμετοχής

Παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ.

Μία ώρα πριν την έναρξη του εργαστηρίου θα ειδοποιηθείτε με email για τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο του εργαστηρίου. Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Leave a Reply