Επιστήμες Μαθηματικών
Επιμόρφωση

28ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ &ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ

Το Δίκτυο Πολύπλοκων Συστημάτων και Εφαρμογών (COSA-Net, http://cosa.inn.demokritos.gr/ ) που συντονίζει το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ανακοινώνει τη διοργάνωση του 28ου Θερινού Σχολείου – Συνεδρίου «Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα», 18 – 26 Ιουλίου, 2022.

Το 28ο Σχολείο – Συνέδριο θα γίνει διαδικτυακά όλες τις μέρες 18-26/07. Το διήμερο Παρασκευή 22/07 και Σάββατο, 23/07  θα λάβει χώρα και με φυσική παρουσία στο Πολιτιστικό Κέντρο Χανίων, στα Χανιά Κρήτης. Επίσης τη Δευτέρα 25/07, παράλληλα με το διαδικτυακό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί εντατικό εισαγωγικό μάθημα στη Μηχανική Μάθηση και την Επιστήμη των Δεδομένων (περισσότερες πληροφορίες εδώ) αποκλειστικά με φυσική παρουσία στα Χανιά Κρήτης.

Η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 70ά γενέθλια του Καθηγητή Αθανασίου Φωκά, ο οποίος, τις ως άνω δύο ημέρες (22/07 και 23/07), θα παρουσιάσει μαζί με βασικούς συνεργάτες του τις πλέον σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις τους των τελευταίων ετών.

Ο Αθανάσιος Φωκάς είναι Καθηγητής Μη Γραμμικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το έτος 2000 του απονεμήθηκε το βραβείο Naylor Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ηνωμένου Βασιλείου, και το 2005 το βραβείο του «Τάγματος του Φοίνικα» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2004 και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών του Σάλτσμπουργκ από το 2021.

Κατά το διαδικτυακό μέρος του 28ου Σχολείου – Συνεδρίου, θα παρουσιασθούν διδακτικές και ερευνητικές ομιλίες που επικεντρώνονται σε θέματα ολοκληρωσιμότητας, μη γραμμικών συστημάτων, χαοτικής δυναμικής, φράκταλ γεωμετρίας, πολύπλοκων δικτύων και πολύπλοκων συστημάτων, καθώς και εφαρμογών τους στις Νευροεπιστήμες, την Βιολογία, την Φυσική, τις  Γεωεπιστήμες, την Τεχνολογία και την Οικονομία. Θα υπάρξουν ομιλίες νέων ερευνητών, αλλά και μαθήματα πάνω σε σύγχρονα θέματα όπως  Μηχανική Μάθηση.

Τα πρακτικά του 28ου Σχολείου – Συνεδρίου θα εκδοθούν σε τόμο της Springer Series in Complexity.

Για να εγγραφείτε στο Θερινό Σχολείο, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην αίτηση που εμφανίζεται στον σύνδεσμο Εγγραφή του κεντρικού μενού της ιστοσελίδας. Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή είναι 05/06/2022.

Το Θερινό Σχολείο ξεκινάει τη Δευτέρα 18/07 στις 9.30! Μπορείτε να το παρακολουθήσετε  στον σύνδεσμο 
https://us02web.zoom.us/j/86447373460

Leave a Reply