πανεπιστημιακά νέα
Τριτοβάθμια

REGENERATION ACADEMY ON TECHNICAL BUSINESS

Microsoft & το ReGeneration επεκτείνουν την στρατηγική τους συνεργασία και η πετυχημένη πρωτοβουλία “DigiYouth” ανανεώνεται φέρνοντας καινοτόμες ακαδημίες σε τομείς αιχμής!

Η νέα χρονιά ξεκινά δυναμικά με το νέο “ReGeneration Academy on Technical Business Analysis 4 Women powered by Microsoft” το οποίο έχει στόχο την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο της Τεχνολογίας. Το πρόγραμμα προσφέρει εντατική  κατάρτιση σε περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες και ευκαιρίες τοποθέτησης σε καίριες θέσεις εργασίας μειώνοντας έτσι ενεργά το φυλετικό χάσμα στους τομείς της Τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, το ReGeneration Academy on Technical Business Analysis 4 Women powered by Microsoft, αποτελεί ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης διάρκειας 60 ωρών επί βασικών και προχωρημένων αρχών σχετικών με την επιχειρησιακή ανάλυση στο χώρο της Τεχνολογίας.

Oι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν ουσιαστική γνώση σχετικά με τις σύγχρονες τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες που απαιτούνται στο επάγγελμα του Technical Business Analyst όπως συλλογή και καταγραφή των απαιτήσεων για συστήματα και λύσεις πληροφορικής (Software Requirements Specification Documents), σχεδιασμό συστημάτων και διαδικασιών (UML Diagrams), δημιουργία πρωτότυπων σχεδίων και υλοποιήσεων λογισμικού (prototypes, wireframes, low-code/ no-code apps), αξιοποίηση βάσεων δεδομένων (SQL), ανάλυση και απεικόνιση δεδομένων (Excel, Power BI), κατανόηση επιχειρηματικών διαστάσεων (ανάλυση περιβάλλοντος, δημιουργία αξίας, διαφοροποίηση).

Μέσα από αυτή την ακαδημία,οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν τη γνώση που χρειάζονται για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στoν επιχειρησιακό κόσμο και την τεχνική πραγματικότητα, μέσα από την κατανόηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και της διαχείρισης έργων εντάσεως τεχνολογίας, αλλά και δεξιότητες όπως, η ανάλυση δεδομένων, η συγγραφή προδιαγραφών συστημάτων (requirements), ο σχεδιασμός λύσεων πληροφορικής και η επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders).

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν live σε virtual τάξη.

Ολοκληρώνοντας επιτυχώς την ακαδημία, οι finalists θα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένες γνώσεις και ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο, ώστε να απορροφηθούν και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στους τομείς:

  • Business Analysis
  • Technical Business Analysis
  • Business System Analysis
  • Project/ Product Analysis & Management
  • Business Data Analysis

Training Partner

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα. Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College, του πρώτου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας, που εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα. Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε εδώ.

Leave a Reply