Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εκπαιδευτικά Νέα Τριτοβάθμια

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Tο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλοσωρίζει τους πρωτοετείς σπουδαστές, δίνοντας τους συμβουλές για την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής!

Τα μαθήματα σε όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.  Τα βήματα που θα πρέπει ν΄ακολουθήσουν οι φοιτητές / τριες με σκοπό την την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο.

1ο Βήμα: Από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα εγγραφείς ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησες για την εισαγωγή σου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

2ο Βήμα: Μετά τις 27 Σεπτεμβρίου θα λάβεις από το ΑΠΘ ένα μήνυμα, που θα σε καλεί να καταχωρήσεις τα στοιχεία σου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ. 

3o Βήμα: Με την Αστυνομική Ταυτότητα  ή το Διαβατήριο, θα προσέλθεις στη Γραμματεία του Τμήματός σου, για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής σου.

4o Βήμα: Μετά την εγγραφή σου, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις  ιδρυματικό λογαριασμό, να εκδώσεις κάρτα σίτισης, να αποκτήσεις ακαδημαϊκή ταυτότητα, να έχεις πρόσβαση σε Online βιβλιοθήκες και πολλαπλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες. 

Για την επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματος υπάρχει σχετική πληροφόρηση στο  σύνδεσμο και στο τοπογραφικό του ΑΠΘ.  Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας διαμέσου του Τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ (δίπλα στη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ) ή διαμέσου ηλεκτρονικής διεύθυνσης, (dps@auth.gr). 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εγγραφές είναι διαθέσιμες.

Σχετικό βίντεο για το Α.Π.Θ.

Leave a Reply