Επιστήμες Φιλολογίας
Τριτοβάθμια

ΝΕΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Νέο βιωματικό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων, που απευθύνεται σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές της Θεσσαλονίκης, προσφέρεται από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Leadership Program for Undergraduate University Students» διοργανώνεται φέτος για τρίτη φορά και έχει ως στόχο την ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στους άξονες της αυτογνωσίας, της ομαδικότητας, της διαχείρισης συγκρούσεων, της λήψης αποφάσεων, της διαμεσολάβησης και της επικοινωνίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Montgomery, «ο όρος ηγεσία έχει πολλές διαφορετικές ερμηνείες και έχει μελετηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η κατανόησή μας για την ηγεσία στρέφεται κυρίως προς την εμπειρία των ενηλίκων. Τα προγράμματα ηγεσίας στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει να στρέφονται σε φοιτητές και μαθητές με σκοπό την ανάληψη ηγετικών ρόλων».

Οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψηφίων του προγράμματος «Leadership Program for Undergraduate University Students», άρχισαν από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2020 στο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για τον φετινό κύκλο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, θα επιλεγούν 10 φοιτητές/τριες που φοιτούν στο 1ο και 2ο έτος σπουδών, από όλη τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια από το Νοέμβριο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, με δύο ώρες την εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συνέντευξη επιλογής των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε με e-mail: childrenleaders@uom.edu.gr είτε τηλεφωνικά με τον αριθμό: 2310-891.308.

Leave a Reply