Διδακτορικές Υποτροφίες
Υποτροφίες

ΟΚΤΩ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Οκτώ (8) υποτροφίες για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής από κοινού στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.Έρευνα στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ρομποτικής, της Μηχανικής Μάθησης, των Big Data και της Βιοπληροφορικής.

Τι προσφέρουν τα Joint PhD programs:
– Έρευνα σε τομείς αιχμής της πληροφορικής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, τα big data, η μηχανική μάθηση και η βιοπληροφορική.
– Έρευνα σε κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά:
• Department of Computer Science at the Rice University (RICE), ΗΠΑ (https://csweb.rice.edu/)
• Department of Computer Science at the University of Houston (UH), ΗΠΑ (http://www.cs.uh.edu/)
• Faculty of Computer Science at the Dalhousie University (DAL), Καναδάς (http://www.cs.dal.ca/)
– Έρευνα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το μεγαλύτερο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab), του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠ&Τ).
– Πλήρης υποτροφία που καλύπτει τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετακινήσεις, καθώς και τα έξοδα συμμετοχής σε επιστημονικά συνέδρια.
– Άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας μέσα από την πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Διαδικασία εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής: Οι υπότροφοι διαμένουν τα 2 πρώτα χρόνια στο εξωτερικό, όπου παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα. Στη συνέχεια, διενεργούν τη βασική ερευνητική εργασία του διδακτορικού στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” για διάστημα 1,5 έτους, και τέλος, επιστρέφουν στο εξωτερικό για να ολοκληρώσουν την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής. Οι υποψήφιοι πρέπει να ικανοποιούν τόσο τα κριτήρια υποψήφιου διδάκτορα του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», όσο και τα αντίστοιχα κριτήρια των ξένων Πανεπιστημίων.

Η επιτυχία του προγράμματος υποτροφιών:
Το πρόγραμμα υποτροφιών για Joint PhDs διενεργείται με μεγάλη επιτυχία από το 2008 και βασίζεται στις διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες του ΙΠ&Τ, του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Οι φοιτητές και απόφοιτοι του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και με μερικά από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, όπως το University of Southern California, το Carnegie Mellon University, το Yale University, αλλά και να εργαστούν σε εταιρίες τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Toshiba, η Uber, η Amazon.

Η υποτροφία είναι πλήρης (καλύπτει τα δίδακτρα, το κόστος διαβίωσης, μετακινήσεις και τα έξοδα συμμετοχής σε επιστημονικά συνέδρια). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10/01/2020.

Αναλυτικότερα: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Leave a Reply