Επιστήμες Μαθηματικών
Εκπαιδευτικά Νέα Τριτοβάθμια

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ IMC 2019

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό IMC. Η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ κατάκτησε ένα χρυσό και δύο αργυρά  μετάλλια στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Ιδιαίτερα, θα πρέπει να σχολιαστεί η επίδοση του πρωτοετή φοιτητή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο οποίος συναγωνίστηκε μεγαλύτερους σε ηλικίες φοιτητές.

Ο IMC αποτελεί το μεγαλύτερο φοιτητικό μαθηματικό διαγωνισμό σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ διοργανωτής είναι το University College London. Στα πλαίσια του διαγωνισμού, οι φοιτητές συναγωνίζονται στην επίλυση πέντε προβλημάτων σε χρονικό διάστημα δύο ημερών. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08, επιτυγχάνοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360  φοιτητές σε 77 ομάδες. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24 θέση.  

Leave a Reply