Νέα Διαστήματος
Επιστήμη

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΗ

Το αντικείμενο, γνωστό ως αστεροειδής 2006 QQ23, αναμένεται να βρεθεί σε αρκετά κοντινή απόσταση προς τον πλανήτη Γη την συγκεκριμένη εβδομάδα. Ο αστεροειδής 2006 QQ33, διαμέτρου 570 μέτρα εκτιμάται να πλησιάσει τον πλανήτη σε απόσταση 7,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, συνεπώς αποτελεί μία ενδεχόμενη απειλή. Ωστόσο, αρμόδιοι επιστήμονες από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος – NASA επεσήμαναν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσει το ουράνιο σώμα τον πλανήτη.

Το προγραμματισμένο ραντεβού του αστεροειδούς με τον πλανήτη Γη εκτιμάται στις 10 Αυγούστου. Κάθε ημερολογιακό έτος έξι παρόμοια αντικείμενα κινούνται σε κοντινή απόσταση από τη Γη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Υπηρεσία Διαστήματος – NASA αναφέρει ότι 900 αστεροειδείς με διάμετρο πάνω από ένα χιλιόμετρο περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο ενώ ο μεγαλύτερος είναι περίπου 34 χλμ.

Σύμφωνα με τη NASA, στην περίπτωση όπου ένα τέτοιο αντικείμενο πλησιάσει επικίνδυνα, ώστε να θεωρηθεί σοβαρή απειλή για τη Γη θα προχωρήσει σε διαστημική εκστρατεία για να αποκρούσει τον εισβολέα.

Leave a Reply