πανεπιστημιακά νέα
Τριτοβάθμια

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 12 ομάδων από 8 Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Tο 3οβραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το προϊόν «ΒIT-Eat».

Το «BIT-Eat» είναι ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες και πηγή πρωτεϊνών, το οποίο συμβάλλει σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή. Περιλαμβάνεται στην κατηγορία των «Ready to Eat» προϊόντων και αποτελεί μια σειρά τριών καινοτόμων προϊόντων τα οποία αποτελούν γευστική πρόταση για το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα και του οποίου τα τεχνολογικά στοιχεία καινοτομίας βασίζονται στη δίχρωμη ζύμη στην οποία περιέχονται αγνά και υγιεινά συστατικά.

Το «BIT-Eat» περιέχει ελληνικές πρώτες ύλες, αξιοποιεί υποπροϊόντα βιομηχανιών τροφίμων, διακινείται σε οικολογική συσκευασία, με σκοπό τη φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος. Στα βασικά συστατικά του προϊόντος, περιλαμβάνονται τα υποπροϊόντα επεξεργασίας της λαχανίδας, του καρότου και της τομάτας, με μια διαφορετική πρωτοποριακή σύνθεση όπως είναι η αξιοποίηση βοτάνων του σιδερίτη και του κρόκου Κοζάνης.

Ο συνδυασμός των 4 διαφορετικών αλεύρων δημητριακών (σίτου, βρώμης, σίκαλης, κριθαριού) και ινουλίνης εμπλουτίζουν τα τρία αυτά προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά φυτικής προέλευσης, ενώ παράλληλα η πρωτεϊνική πηγή τους βασίζεται και στα άλευρα ρεβιθιού και φάβας.

Leave a Reply