πανεπιστημιακά νέα
Τριτοβάθμια

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

“Honorable Mention” στις φοιτήτριες της σχολής Αρχιτεκτονικής σε διεθνή διαγωνισμό ιδεών για το σχεδιασμό ενός σημείου παρατήρησης σε ηφαίστειο στην Ισλανδία.
Στα πλαίσια του μαθήματος «05ΤΤ10 – Ψηφιακά Μέσα και Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός», οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του μαθήματος συμμετείχαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Στάλθηκαν τρείς προτάσεις, η πρόταση «Roe», η πρόταση «Petra» και η πρόταση «Dimmu Borg», η οποία έλαβε από τη διεθνή επιτροπή του διαγωνισμού «Honorable Mention».

Οι συμμετέχοντες είχαν την αποστολή να σχεδιάσουν ένα σημείο παρατήρησης τοποθετημένο στο νότιο άκρο του Hverfjall στη βόρεια Ισλανδία – μια μορφή εδάφους που προέκυψε από ηφαιστειακή έκρηξη που άφησε έναν κρατήρα πλάτους 1 km και βάθους περίπου 140 μέτρων. Το Hverfjall είναι ένας δημοφιλής προορισμός πεζοπορίας όπου οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε πολλά σημεία του κρατήρα του ηφαιστείου, μέσω δημόσιων μονοπατιών πεζοπορίας που σκαρφαλώνουν 200 μέτρα στις κορυφογραμμές του. Η πλατφόρμα για το σημείο παρατήρησης είναι να χωρέσει μια βάση 10×10 m, προσφέροντας θέα από την κορυφή του κρατήρα που έχει θέα στη λίμνη Mývatn και στα πεδία Dimmuborgir Lava.

Πληροφορίες για τον Διεθνή Διαγωνισμό Ιδεών:

https://architecturecompetitions.com/icelandvolcanolookoutpoint/

Leave a Reply