Επιστήμες Μηχανικών
Εκπαιδευτικά Νέα Τριτοβάθμια

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ MECHATRONIC ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EBEC

Η φοιτητική ομάδα MechatronicTeam του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε στα τελικά του διαγωνισμού European BEST Engineering Competition (EBEC), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τορίνο της Ιταλίας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία Team Design, η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπήρξε εκπρόσωπος της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, έπειτα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξήχθη στην πόλη της Πάτρας.

Ο EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη και διοργανώνεται ετησίως από τα τοπικά γραφεία του φοιτητικού οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology).

Στο φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής EBEC (European BEST Engineering Competition) για τις κατηγορίες Case Study και Team Design, συμμετείχαν 94 Πολυτεχνεία από 32 χώρες. Στον τελικό γύρο του διαγωνισμού συμμετείχαν ομάδες από 15 χώρες σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού.

Τα θέματα στην κατηγορία Team Design ανέθεσαν οι εταιρείες Danieli και Skoda. Ο σκοπός του διαγωνισμού αποτελούσε η κατασκευή ενός αυτόματου μηχανήματος παροχής ράβδων, καθώς και ενός απλού πυροσβεστικού οχήματος για κατάσβεση φωτιάς, εντός περιορισμένου χρόνου και με τη χρήση συγκεκριμένων υλικών. Στη συνολική βαθμολογία της κατηγορίας Team Design, η ομάδα MechatronicTeam κατέκτησε την 3η θέση στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας επάξια το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Ελλάδα.

Leave a Reply