Τεχνητή Νοημοσύνη
Τριτοβάθμια

START AT UPSTREAM:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Start at Upstream: Το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού στην κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας επιστρέφει.

10 νέοι και νέες software engineers θα παρακολουθήσουν ένα από τα πληρέστερα προγράμματα εκπαίδευσης της αγοράς και θα εργαστούν για έναν χρόνο πάνω σε τεχνολογίες που μιλάνε σε 1,2 δισ. καταναλωτές

Αιτήσεις μέχρι τις 17 Οκτωβρίου
 

Έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου του κύκλου, το Start at Upstream επιστρέφει. Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα 12μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης για μηχανικούς λογισμικού (software engineers) της Upstream, της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας, ηγέτιδας στον χώρο του mobile marketing. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα βιογραφικά τους από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.startatupstream.com.

Προϋπόθεση για να συμμετάσχει κανείς στο πρόγραμμα είναι να έχει πτυχίο ή να ολοκληρώνει τις σπουδές του στην επιστήμη των υπολογιστών, την πληροφορική, τον προγραμματισμό ή κάποιον παρεμφερή τομέα. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, αφού στην Upstream εργάζονται άτομα 30 διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ δραστηριοποιείται εμπορικά σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο.

Όπως και κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος διεξήχθη από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, έτσι και κατά τον δεύτερο, η εταιρεία προτίθεται να εντάξει στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξής της στην Αθήνα δέκα από τους υποψηφίους. Πέντε από αυτούς ή αυτές θα εκπαιδευτούν και θα εργαστούν ως back-end Java developers και πέντε ως full-stack web developers. Η επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα θα γίνει κατόπιν μιας διαδικασίας αξιολογήσεων και συνεντεύξεων, μέσα από την οποία οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Upstream, το αντικείμενο και τους ανθρώπους της εταιρείας.
 
H Chief Technology Officer της εταιρείας, Ναταλία Μήλα, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώνουμε και πάλι το Start at Upstream. Κατά το προηγούμενο πρόγραμμα, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την ανταπόκριση των υποψηφίων, καθώς δεχτήκαμε εκατοντάδες βιογραφικά εν μέσω καλοκαιριού, όσο και από το επίπεδο των επιτυχόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι επτά από τα παιδιά που συμμετείχαν, συνεχίζουν μαζί μας και μετά το πέρας του 12μηνου προγράμματος».
 
 
Οι δέκα προγραμματιστές (προγραμματίστριες) που θα επιλεγούν θα ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση τον Νοέμβριο. Για τους δύο πρώτους μήνες αυτή θα περιλαμβάνει εντατική εκπαίδευση πάνω σε μια διαφορετική θεματική προγραμματισμού σχεδόν κάθε μέρα. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κόστιζε αρκετές χιλιάδες ευρώ για να παρακολουθήσει κανείς. Μολαταύτα, οι συμμετέχοντες στο Start at Upstream όχι μόνο θα το παρακολουθήσουν δωρεάν, αλλά θα αμείβονται για να εκπαιδευτούν.
 
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος τους προγράμματος, θα ενταχθούν στις ομάδες των μηχανικών της Upstream, δουλεύοντας πάνω σε πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας, που φτάνουν σε 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των 12 μηνών, καθένας από τους 10 developers θα έχει έναν από τους έμπειρους μηχανικούς της Upstream ως μέντορα, προκειμένου να τον καθοδηγεί σε κάθε του βήμα.
 
 

Leave a Reply