Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Τριτοβάθμια

1Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ IGEM THESSALY 2022!

Η ερευνητική οµάδα φοιτητών iGEM Thessaly 2022 εκπροσωπώντας για 4η συνεχόµενη χρονιά το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας στον παγκόσµιο διαγωνισµό συνθετικής βιολογίας iGEM (international Genetically Engineered Machine) απέσπασε όχι µόνο την πρωτιά στον κλάδο της αλλά και υποψηφιότητες σε πολλά ειδικά βραβεία.

Παρουσιάζοντας το project ‘’Navanthus’’ στον τελικό του παγκόσµιου διαγωνισµού η iGEM Thessaly 2022 κέρδισε το βραβείο για το Best Environment Project κατακτώντας την 1η θέση ανάµεσα σε όλα τα περιβαλλοντικάprojects που διαγωνίστηκαν παγκοσµίως σε αυτή την κατηγορία. Επιπλέον το project της φετινής οµάδας απέσπασε ένα χρυσό µετάλλιο και παράλληλα ψηφίστηκε µέσα στα 10 καλύτερα του διαγωνισµού!

Η οµάδα απέσπασε υποψηφιότητες για την καλύτερη παρουσίαση στην κριτική επιτροπή, για την καλύτερη ιστοσελίδα αλλά και για την άνθρωπο-κεντρική προσέγγιση στην οποία βάσισε το project της επικοινωνώντας µε εξειδικευµένους ανθρώπους σε πολλούς τοµείς!

Αρωγοί της προσπάθειας ήταν κυρίως το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας αλλά και το Πράσινο Ταµείο µε την πολύτιµη οικονοµική συµβολή του από το χρηµατοδοτικό πρόγραµµα για την υποστήριξη εξωστρεφών δράσεων για το έτος 2022 και ειδικότερα την υποστήριξη καινοτόµων δράσεων για το φυσικό περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Εξίσου σηµαντική όµως ήταν και η υποστήριξη της ιδιωτικής επιχειρηµατικότητας.

Leave a Reply