erasmus+
Τριτοβάθμια

1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ERASMUS+

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (KA103) 2021-2023, ανακοινώνει την Α΄ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςγια κινητικότητα του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ. για Διδασκαλία σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η  επιχορήγηση για τη συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να καλύψει περίπου 70 θέσεις.

Οι οδηγίες και όλα τα σχετικά έντυπα για την υλοποίηση των μετακινήσεων είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων https://eurep.auth.gr/el/staff/teaching (Κινητικότητα Προσωπικού / Erasmus+ Διδασκαλία-KA103 (EU,Τουρκία) /Διδασκαλία 2021-2023 / Οδηγίες & Έντυπα Μετακίνησης Διδασκαλίας).

Οι διδάσκοντες/ουσες για τη μετακίνησή τους θα λάβουν επιχορήγηση:

α) για τις δαπάνες ταξιδίου ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση και
β) για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών, ανάλογα με τη χώρα υποδοχής.

Σημειώνεται ότι η επιχορήγηση σκοπεύει να αντισταθμίσει τις πρόσθετες δαπάνες κινητικότητας (ταξιδίου και ατομικές δαπάνες) στη χώρα υποδοχής και ΔΕΝ αποσκοπεί στην κάλυψη του συνόλου των δαπανών που συνεπάγεται η διδασκαλία σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

γ) υπάρχει η δυνατότητα «πράσινης» μετακίνησης, μετά από σχετική επικοινωνία με το τμήμα μας.

Ο/Η συντονιστής/ρια της συμφωνίας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ιδρυματικού του/της λογαριασμού, δηλώνει ηλεκτρονικά έως τις 07/12/2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 στην ακόλουθη διεύθυνση https://eurep.auth.gr/el/outgoingstaff/register μία μόνο μετακίνηση που προτίθεται να υλοποιήσει έως την καταληκτική ημερομηνία.

Leave a Reply