erasmus+
Τριτοβάθμια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ERASMUS+

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ (KA131) 2022-2024, ανακοινώνει την Α΄ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςγια κινητικότητα του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ. για Διδασκαλία σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η  επιχορήγηση για τη συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να καλύψει περίπου 120 θέσεις.

Οι οδηγίες και όλα τα σχετικά έντυπα για την υλοποίηση των μετακινήσεων είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων https://eurep.auth.gr/el/staff/teaching (Κινητικότητα Προσωπικού / Erasmus+ Διδασκαλία-KA131 (EU,Τουρκία) /Διδασκαλία 2022-2024 / Οδηγίες & Έντυπα Μετακίνησης Διδασκαλίας).

Οι διδάσκοντες/ουσες για τη μετακίνησή τους θα λάβουν επιχορήγηση:

α) για τις δαπάνες ταξιδίου ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση και 

β) για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών, ανάλογα με τη χώρα υποδοχής.

Σημειώνεται ότι η επιχορήγηση σκοπεύει να αντισταθμίσει τις πρόσθετες δαπάνες κινητικότητας (ταξιδίου και ατομικές δαπάνες) στη χώρα υποδοχής και ΔΕΝ αποσκοπεί στην κάλυψη του συνόλου των δαπανών που συνεπάγεται η διδασκαλία σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

γ) υπάρχει η δυνατότητα «πράσινης» μετακίνησης, μετά από σχετική επικοινωνία με το τμήμα μας. 

Προβλέπεται η δυνατότητα του συνδυασμού φυσικής και εικονικής κινητικότητας (μεικτή κινητικότητα /blended mobility) μεταξύ των οποίων μπορεί να υπάρχουν διαστήματα διακοπής.

Ο/Η συντονιστής/ρια της συμφωνίας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ιδρυματικού του/της λογαριασμού, δηλώνει ηλεκτρονικά έως την 18η Οκτωβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 στην ακόλουθη διεύθυνση https://eurep.auth.gr/el/outgoingstaff/register, μία μόνο μετακίνηση που προτίθεται να υλοποιήσει έως την καταληκτική ημερομηνία.

Leave a Reply