Σπουδές Πληροφορικής
Τριτοβάθμια

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Τα Τμήματα “Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική” και “Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών” της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών / φοιτητριών στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική».

Ο στόχος του Π.Μ.Σ. αποτελεί η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και την εξειδίκευση πτυχιούχων / διπλωματούχων επιστημόνωνστους τομείς:

  • Της Υπολογιστικής Ιατρικής και Βιολογίας (κατεύθυνση: «Υπολογιστική Ιατρική και Βιολογία»).
  • Της Ασφάλειας Υπολογιστικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, της Διαχείρισης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων, και της Προσομοίωσης (κατεύθυνση: «Πληροφορική με εφαρμογές στην Ασφάλεια, στη Διαχείριση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και στην Προσομοίωση»).
  • Της Πληροφορικής και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση (κατεύθυνση: «Πληροφορική και Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση»).

Δικαίωμα εγγραφής

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, ανάλογα με την κατεύθυνση, απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Ο αριθμός εισακτέων κατ’ ανώτατο όριο ορίζεται σε τριάντα (30) ανά κατεύθυνση. Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει με συνεκτίμηση βάσει κριτηρίων.

Το Δ.Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) και η διάρκειά τουορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα από την ημερομηνία της εγγραφής. Το Δ.Π.Μ.Σ. περιλαμβάνει μαθήματα επιλογής κατά τη διάρκεια των δύο (2) πρώτων εξαμήνων και εκπόνηση μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας κατά τη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου.
Για την παρακολούθηση και απόκτηση του Δ.Μ.Σ. οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να καταβάλλουν δίδακτρα, ύψους δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) ευρώ, με εξαίρεση τους φοιτητές που εμπίπτουν στις προβλέψεις του άρθρου 86 ΦΕΚ 4957/2022 και ΦΕΚ 4899/2022. Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται τμηματικά, κατά την εγγραφή των φοιτητών στα (3) τρία εξάμηνα.

Η περίοδος υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας είναι από Πέμπτη 14/12/23 έως την Τετάρτη 31/1/2024.Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22310 60225 και 22310 60226.

Leave a Reply