Τριτοβάθμια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τις 94 θέσεις πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΒΕ, ΕΛΣ) για την περίοδο Ιούνιος 2021 – Ιανουάριος 2022, έχει κλείσει.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός τόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017.

Η ΚΠΙΣΝ ΑΕ είναι κοινωφελής οργανισμός και έχει ως σκοπό την οργάνωση, συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει τον δικό της προγραμματισμό πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων, ανοιχτών σε όλους και ελεύθερες στην πλειονότητά τους για το κοινό, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Η ΚΠΙΣΝ ΑΕ είναι εργοδότης ίσων ευκαιριών, απαγορεύοντας τις διακρίσεις έναντι οποιουδήποτε εργαζομένου ή υποψήφιου για απασχόληση με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνικότητα, την εθνική προέλευση, το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία, την οικογενειακή κατάσταση, τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία που προστατεύεται από το νόμο και διασφαλίζει δίκαιη αντιμετώπιση όλων των υποψήφιων βάσει των προσόντων τους και των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος.

Η ΚΠΙΣΝ ΑΕ προσφέρει σε άτομα ηλικίας 18-35 ετών τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στο ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με: την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). 

Η προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς. Το πρόγραμμα προσφέρεται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων. Η πρωτοβουλία Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας των τριών φορέων (ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΒΕ, ΕΛΣ). Μέσα από το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας των τριών φορέων. 

Κατόπιν αξιολόγησης, το 10% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θα έχουν την ευκαιρία παράτασης στη σύμβασή τους για ακόμα έναν κύκλο πρακτικής άσκησης. 

Η πρακτική άσκηση θα αρχίσει τον Ιούνιο 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο 2022. Η σύμβαση πρακτικής άσκησης θα καταρτισθεί με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και νέες συνθήκες εργασίας λόγω της πανδημίας COVID-19, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που αφορούσε αρχικά την περίοδο Ιούνιος 2020 – Ιανουάριος 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2021. Αναβλήθηκε δηλαδή η έναρξή του, αλλά παρατάθηκε η διάρκειά του.

Ωστόσο, κατανοώντας τις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύπταν λόγω της αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης και διάρκειας του προγράμματος, δόθηκε η δυνατότητα στους κληρωθέντες υποψήφιους εκείνης της περιόδου, να επιλέξουν μεταξύ δύο εναλλακτικών περιόδων πρακτικής άσκησης:
1.    01/09/2020 – 30/06/2021 
2.    01/06/2021 – 14/01/2022 

Ως εκ τούτου, οι κληρωθέντες υποψήφιοι που δήλωσαν ότι προτιμούν την περίοδο 01/06/2021 – 14/01/2022, θα συμμετάσχουν στη διαδικασία συνεντεύξεων με τους υποψήφιους που θα κληρωθούν στην παρούσα προκήρυξη, για το πρόγραμμα 01/06/2021 – 14/01/2022. 

Για αυτόν το λόγο, ο αριθμός των κληρωθέντων υποψηφίων που θα προκύψουν από την παρούσα προκήρυξη, έχει προσαρμοστεί ανάλογα με τους κληρωθέντες υποψήφιους της προηγούμενης που μετέφεραν το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

1.    Τύποι πρακτικής άσκησης 

Για να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και ο ευρύτερος δυνατός αντίκτυπος, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχει χωριστεί σε τρεις τύπους με συνολικά 94 θέσεις:

  • Τύπος Ι: Πρακτική Άσκηση – χωρίς πτυχίο ή άλλα τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα: 9 θέσεις
  • Τύπος ΙΙ: Πρακτική Άσκηση – απαραίτητη γνώση αγγλικών: 19 θέσεις
  • Τύπος ΙΙΙ: Πρακτική Άσκηση – απαραίτητο πτυχίο & γνώση αγγλικών: 66 θέσεις

2.    Προϋποθέσεις αίτησης για όλους τους τύπους πρακτικής άσκησης 
(Κάθε Τύπος πρακτικής άσκησης έχει επιπρόσθετες προϋποθέσεις αίτησης)

  • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης 02/06/1985 – 01/06/2003) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι να υπάρχει ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση)

Leave a Reply