Σεμινάρια Περιβάλλοντος
Τριτοβάθμια

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Το GreenTech Challenge | by ESU NTUA αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας. Απευθύνεται σε startups, καινοτόμες ΜμΕ, ερευνητές, και φοιτητές που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Για 6η φορά διεξάγεται το Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας GreenTech Challenge by ESU NTUA, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων στον τομέα του Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Το GreenTech Challenge καλεί φοιτητές, ερευνητές και startups να υποβάλλουν καινοτόμες λύσεις σε περιβαλλοντικές προκλήσεις και να διεκδικήσουν τα έπαθλα του διαγωνισμού συνολικής αξίας 3000 ευρώ αλλά και μία θέση στο GreenTech Incubator προκειμένου ν’ αναπτύξουν περαιτέρω τις λύσεις τους σε συνεργασία με τους GreenTech Partners και να λάβουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Έδρα της UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία, με Innovation Enabler τη Mantis Beyond Innovation.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας στον τομέα του περιβάλλοντος και την ενέργειας και καινοτόμες επιχειρήσεις, όπως Παπαστράτος, Μεσόγειος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΤΒΑ ΒΙ-ΠΕ, Rokas Renewables, Mitsis Hotels κ.α., θέτοντας τις δικές τους προκλήσεις και αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και ομάδες για να συνεργαστούν προς την επίλυση τους.

Έως σήμερα έχουν συμμετάσχει πάνω από 460 καινοτόμες ομάδες και πράσινες startups, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα 5.000 επιστημόνων, μεντόρων, επιχειρήσεων και διαγωνιζομένων.

Δηλώσεις συμμετοχής σε μια από τις 8 Θεματικές Ενότητες του προγράμματος έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: Green Tech Challenge

Leave a Reply