Διαστημική Τεχνολογία
Επιστήμη

Η ΓΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Το σενάριο για τη διάσωση του πλανήτη από μία ενδεχόμενη στο μέλλον καταστροφή από τον Ήλιο, δημοσίευσε έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

Το σενάριο στηρίζεται στην αλλαγή αλλαγή της τροχιάς, με απώτερο στόχο να μην υποστεί τις συνέπειες από την καταστροφική επίδραση του Ήλιου και να διασωθεί ο πλανήτης.

Βέβαια, η πιθανότητα καταστροφής έχει αυξηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, συνεπώς οι μελλοντικές προβλέψεις απορρέουν σε ενδεχόμενη απειλή της Γης από τον ήλιο. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα διασταλεί, όταν εξαντληθούν τα καύσιμά του, με αποτέλεσμα να αφανίσει τη Γη. Η εκτίμηση του συγκεκριμένου γεγονότος πιθανολογείται σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια χρόνια.

Μία από τις ιδέες για τη διάσωση του πλανήτη αποτελεί η αξιοποίηση της βαρυτικής έλξης των αστεροειδών, οι οποίοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, με στόχο τη μετακίνηση της από το σημείο που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή.

Εναλλακτικός τρόπος διάσωσης του πλανήτη αποτελεί η δημιουργία ενός ηλιακού πανιού που θα αντανακλά το ηλιακό φως και θα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δύναμη για να ωθήσει τον πλανήτη σε άλλο σημείο.

Η τρίτη εναλλακτική λύση αποτελεί η κατασκευή μεγάλων εργοστασίων ηλιακής ενέργειας, όπου να μετατρέπουν το φως του ηλίου σε ενέργεια. Έπειτα, η ισχύς θα μετατρέπεται σε λέιζερ, με στροφή προς το διάστημα, μετακινώντας τη Γη.

Πηγή: https://egno.gr

Leave a Reply